22
Sub, Lip
Typography

Stranica je optimizirana za Mozila Firefox internet preglednik. Gledanje s nekim drugim preglednikom može (ali uglavnom neće) prouzročiti da se neke stvari ne otvore dobro. Takodjer sav materijal i sama stranica autorski su rad te je kopiranje sadržaja dozvoljeno isključivo uz navođenje ove stranice kao izvora informacije.

 

VIJESTI

 

Kako je od momčadi ostala posada ili što već? 30.12.2010.

Autor: Vinko Knežević

Objavljeno: 28.12.2010

PIŠE VINKO KNEŽEVIĆ

Kako je od momčadi ostala posada ili što već?

Veslački krugovi brujali su o nepravdi i degradaciji njihova sporta na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta

Nekada momčad, od sada - posada! Veslački krugovi brujali su o nepravdi i degradaciji njihova sporta na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta . Povod je bio izbor momčadi godine prema kriterijima krovne udruge hrvatskog sporta. Vaterpolisti su postali laureati zbog osvojenog europskog zlata, a apsolutni favorit, prema dosadašnjim pravilima, veslački četverac na pariće kojem kolajne ispadaju iz prepunog čamca završio je kao laureat u potpuno novoj izbornoj kategoriji nazvanoj “Najsupješniji športski par, štafeta ili posada”.

Reklo bi se: i vuk sit i ovce na broju, iako se teško oteti dojmu da su veslači ispali ovce. U reakcijama većine nazočnih veslačkih olimpijaca vaterpolsko zlato kao vrijedan sportski domet ničim nije osporavano, dvojbeni su samo HOO-ovi kriteriji o tome tko je momčad, a tko - posada, štafeta, športski par ili što već? Pekinški olimpijac Mario Vekić aktualizirao je kriterij rasprostranjenosti sporta, pri čemu se veslanje i vaterpolo ne mogu mjeriti. Ali ni to ovom prilikom nije bilo presudno.

Član najslavnijeg hrvatskog osmerca, brončanog iz Sydneyja 2000., Tomislav Smoljanović, dva puta je bio dio HOO-ove momčadi godine i smatra da se ovom prilikom “išlo niz dlaku” popularnijem loptačkom sportu. Intrigira ga i HOO-ova logika po kojoj samostreličarke čine ekipu iako pucaju svaka za sebe, a veslači u četvercu nisu momčad, iako svi istodobno nastupaju u utrci.

Nadalje, Smoljanoviću je žao što najuspješnija godina jedne hrvatske veslačke posade, teško ponovljiva u budućnosti, nije “pravično” vrednovana niti u jednom od dva najrelevantnija izbora sportaša. Dva svjetska zlata (seniorsko i mlađeseniorsko), osvojen Svjetski kup i europsko srebro prevagnuli bi u korist veslačkog četverca kada bi se stavili na vagu s kolajnama iz 2010. bilo koje druge hrvatske momčadi.

Ako je četverac posada, što bi bio veslački dvojac? Po istoj logici - vjerojatno sportski par!? Ali nikako se ne može reći da dvojica veslača u čamcu nisu i posada. Za podsjetnik, i braća Skelin su bili HOO-ova momčad godine, i to kao posada dvojca bez kormilara...

Zanimljivo je da je divljevodaška kanuistička reprezentacija (3xC-1), srebrna na SP-u, svrstana u kategoriju momčadi iako trojica kanuista nastupaju svaki u svom čamcu i mjeri im se ukupno vrijeme.

Po čemu su oni momčad? Izgleda samo po tome što dolaze iz neolimpijskog sporta, i u konkurenciji za momčad godine - nisu mogli ugroziti vaterpoliste!? Evidentno je da novu HOO-ovu kategoriju treba doraditi, preciznije definirati i pokriti neupitnim kriterijima. Jer kada su i istoj kategoriji veslanje, plesanje, nanbudo i wushu - definitivno je riječ o kruškama i jabukama u istoj košari.

Copyright © Jutarnji list. Sva prava pridržana.

 

9. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR ZA KADETE I POČETNIKE 28.12.2010.

VK Croatia tradicionalno organizira malonogometni turnir na stadionu DŠR Staro Trnje dana 29.12.2010. s početkom u 11:00h.

Raspis

Pravila

 

24.12.2010.

Drage veslačice, veslači, djelatnici, suradnici i prijatelji

čestit i radostan Božić te sretnu i uspješnu novu 2011. godinu želi Vam

Veslački saveza Zagreba

 

Veslački savez Srbije ispred Hrvatskog veslačkog saveza 14.12.2010.

U programu solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora, a prema dostupnim informacijama Juliana Assangea nema veslača Hrvata, ali ima poznatih imena susjednih veslača spotrtaša iz Srbije, na čelu s legendarnim olimpijcem Nikolom Stojićem. Nadamo se da će u slijedećoj olimpijadi i na slijedećim Olimpijskim igrama u Riu (www.rio2016.org.br) Hrvati plesati sambu osvajajuči medalje uz pomoć fonda solidarnosti IOC (MOO).
Više o Fondu solidarnosti MOO i veslačima VSS pročitajte na odličnim web stranicama Hrvatskog olimpijskog odbora, gdje nema veslača između 10 sportaša i Veslačkog saveza Srbije gdje ima 8 veslača između 15 sportaša ...

(preuzeto sa: http://www.serbian-rowing.org.rs/?stranica=kom_clanak&naredba=prikaz&id=2361&br_stranice=&sortiranje=&id_kategorija=57&id_menu=59)

 

Stipendije MOO-a za deset hrvatskih sportaša 

objavljeno 28.10.2010

ZAGREB, 28. listopada 2010. - Na prigodnoj svečanosti, danas su u Zagrebu potpisani Sporazumi o stipendiranju desetoro hrvatskih sportaša iz programa Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Dvogodišnje stipendije, u mjesečnom iznosu od 650 USD, uz stipendije HOO-a, pripomoći će u kvalifikacijskom olimpijskom ciklusu sljedećim hrvatskim sportašima: atletičarima Sandri Perković i Marinu Premeru, gimnastičaru Filipu Udeu, jedriličarima Tini Mihelić, Ivanu Kljakoviću Gašpiću, Šimi Fanteli te Igoru Mareniću, judašu Tomislavu Marjanoviću i strijelcima Snježani Pejčić i Josipu Glasnoviću.
„Puno je poznatih svjetskih sportaša, posebno onih iz nerazvijenih zemalja, na početku svojih karijera dobivalo potporu MOO-a. Meni je posebno drago da su i oni, kao i mi, prepoznali talente u našim današnjim stipendistima kojima poručujem da im samo talent neće biti dovoljan za plasman na OI u Londonu. Za to će trebati puno i naporno svakodnevno trenirati i tome neka vam uzor bude Dražen Petrović koji je nakon svakog treninga ostao još dodatno samostalno vježbati", poručio je mladim sportašima član MOO-a Antun Vrdoljak.
Glavni tajnik HOO-a Josip Čop rekao je kako se HOO trenutačno skrbi o 339 sportaša koji su korisnici jednog od razvojnih programa, te o 73 trenera u okviru Programa sufinanciranja rada trenera, dodavši kako je MOO 1995. godine dodijelio prve olimpijske stipendije hrvatskim sportašima Janici i Ivici Kosteliću, plivaču Krešimiru Čaču i kanuistu Emanuelu Horvatičeku.
Od stipendista Olimpijske solidarnosti za London 2012., Filip Ude, Šime Fantela i Igor Marenić bili su stipendisti Olimpijske solidarnosti za "Peking 2008.", a Sandra Perković i Marin Premeru bili su, uz ostale članove atletske reprezentacije, korisnici potpore koju je HOO dobio za program priprema za kontinentalne i regionalne igre - ljetni EYOF Beograd 2007.
Stipendija Olimpijske solidarnosti može služiti za pokrivanje troškova trenažnog objekta, trenera specijaliziranog za odgovarajuću športsku disciplinu, redovitu zdravstvenu i znanstvenu pomoć i kontrolu, osiguranje od nezgode i bolesti, troškove smještaja i prehrane za pripreme i natjecanja, odgovarajući džeparac, te putne troškove za sudjelovanje športaša na odgovarajućim olimpijskim kvalifikacijskim natjecanjima. (preuzeto: http://www.barkun.hr/index.php/2010102843234/Sport/Stipendije-MOO-a-za-deset-hrvatskih-sportasa.html)

Ho ho hooo!!!!

 

Priznanje Veslačkom savezu Zagreba 10.12.2010.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš dodijelio je Veslačkom savezu Zagreba posebno priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu.

 

Večernji list objavio članak na web izdanju 07.12.2010.

Ipak nas ima u novinama!

 

SVEČANA SJEDNICA VESLAČI VESLAČIMA 2010. 06.12.2010.

Tradicionalna svečana sjednica Veslačkog saveza Zagreba održana je i ove godine u hotelu Panorama 03.12.2010. Uz kratak pregled događaja i održanih regata u ovoj godini nagrađeni su najuspješniji veslači i veslačice, te pojedinci i tvrtke koji su doprinijeli razvoju veslanja u Zagrebu. Svi prisutni su imali priliku još jednom pogledati finalnu utrku Svjetskog prvenstva u kojoj je zlato osvojio hrvatski četverac na pariće (utrku možete pogledati i na internetu http://fisa.feedroom.com).
Zlatne plakete Veslačkog saveza Zagreba za sportske uspjehe u 2010. godini dobili su veslači četverca na pariće i njihovi treneri: Damir Martin, Valent Sinković, Martin Sinković, Nikola Bralić i Krešimir Petrović. Zlatnu plaketu zaslužili su sljedećim rezultatima: 1. mjesto u Svjetskom kupu ukupno, 1. mjesto na sve tri regate Svjetskog kupa (Bled, Munchen, Luzern), 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu (Novi Zeland), 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu za seniore do 23 godine (Bjelorusija), 2. mjesto na Europskom prvenstvu (Portugal).

Srebrne plakete Veslačkog saveza Zagreba za sportske uspjehe u 2010. godini dobili su: članovi posade osmerca Vanja Bušić, Marijan Filipović, Dražen Čulin, Filip Čeh, Ivan Rom, Lenko Dragojević, Marco Franjul, Stjepan Matić, Toni Urlić i trener Josip Kostelić za osvojeno 1. mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu (Nizozemska); te članovi posade četverca s kormilarom Tomislav Rubinjoni i Niko Doklestić za osvojeno 6. mjesto na Svjetskom prvenstvu za seniore do 23 godine (Bjelorusija).

Nagradu za životno djelo dobio je gospodin Zlatko Stančić.

Godišnju nagradu Veslačkog saveza Zagreba dobili su: gospodin Slavko Mezdjić (Zbor veslačkih sudaca Hrvatske), gospodin Darko Mikšić (HAVK Mladost), gospodin Vladimir Križek (HAVK Mladost), gospodin Mladen Andrijašević (Zagrebački holding podružnica Upravljanje športskim objektima), Damir Hađina (direktor Microline d.o.o.), gospodin Nikola Bralić (HAVK Mladost).

Priznanje Veslačkog saveza Zagreba dobili su: državni prvaci i sudionici državne vrste Mario Vekić, Hrvoje Jurina, Boris Gardijan, Matej Čeh, Krešimir Kavčić, Luka Radonić, Matej Herega, Tomislav Holi, Vedran Radonić, Helena Pavković, Filip Lukina, Vedran Vedriš, Filip Lončarić, Karlo Sambolec, Gabrijel Tomić, Lovro Anzulović, Jakov Šuk, Jakov Tkalčić, Josip Bobinac, Leo Levec, Dorotea Bijelić, Lucija Rubinjoni, Sara Vučemilović Grgić, Žana Krakić, Barbara Bilić, Sven Mujadžić, Filip Kernc, Alen Agatić, Ivan Šitum, Mićo Mikulić, Luka Dragojević; treneri Darko Mikšić, Krešimir Čuljak, Ante Dragović, Aleksandar Vukojičić, Marko Dragičević; zaslužni pojedinci Zlatko Buzina, Milivoj Singer, Zdravko Posavec.

 

IZBOR NAJBOLJE POSADE I TRENERA 2010. GODINE 03.12.2010.

Nominirajte preko interneta posadu i trenera za FISA-in izbor najboljih u 2010. godini. To možete učiniti na web stranici http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=229 do 10.12.2010. Najbolje će odabrati FISA i dodijeliti im nagrade 22.01.2011. u Velikoj Britaniji.

 

ZŠS 29.11.2010.

Na adresu VSZ-a stigao je dopis Zagrebačkog športskog saveza u kojem obavještavaju da su sve športske udruge dužne izvršiti upis u Registar športskih djelatnosti. Dopis pročitajte ovdje().

 

OKI veslački triatlon 2010. 27.11.2010.

Rezultati:
žene pojedinačno, muški pojedinačno, žene ekipno, muški ekipno, ekipno mix.

 

OKI veslački triatlon 2010. 26.11.2010.

Satnice (organizator zadržava pravo izmjene): prva grupa , druga grupa, treća grupa, četvrta grupa.

 

OKI veslački triatlon 2010. 22.11.2010.

Plakat triatlona. Prijave za triatlon očekuju se do četvrtka 25.11.2010.

 

OKI veslački triatlon 2010. 16.11.2010.

Natjecanje će se održati na savskom nasipu ispred Veslačkog kluba Trešnjevka u subotu 27. 11. 2010., s početkom u 10:00 sati.

Raspis.

 

Doček svjetskih prvaka 11.11.2010.

Na stranicama galerije možete pogledati slike sa dočeka svjetskih prvaka na aerodromu Pleso.

 

Daljinska kontrola 08.11.2010.

U subotu, 06.11.2010. na Jarunu u Zagrebu održana je daljinska kontrola na 4000m za mlađe juniorke, juniore i veterane, a za juniore i seniore, muške i žene na 8000m. Budući da su neki od veslača uzeli krive brojeve za utrke i time otežali rad sudaca i mjerenje vremena, provjera točnosti rezultata trajala je nešto duže, ali zato ovdje priloženi rezultati mogu se smatrati službenima. Još jednom zahvaljujemo sucima na dobro odrađenom poslu. Rezultati, Rezultati-imena. 

 

HRVATSKA PRVAK SVIJETA U VESLANJU 05.11.2010.

Hrvatski četverac na pariće u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain, trener Nikola Bralić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u veslanju na Novom Zelandu. Čestitamo!

Snimku utrke možete pogledati na http://fisa.feedroom.com

Kratki intervju s našim veslačima pogledajte na http://www.worldrowing.com/display/modules/news/dspNews.php?newid=324990

 

Daljinska kontrola na 8000m 28.10.2010.

Daljinska kontrola na 8000m održat će se 06.11.2010. u Zagrebu na jezeru Jarun. Pravila, raspis.

 

Daljinska regata 26.10.2010.

Daljinska regata u Zagrebu iz kalendara VSZ-a, koja je planirana 30.10.2010., pomaknuta je na zahtjev trenera na 06.11.2010.

 

Brzinska regata ZAGREB 500 09.10.2010.

Brzinska regata Zagreb 500: rezultati. 

 

Brzinska regata ZAGREB 500 07.10.2010.

Brzinska regata Zagreb 500 održat će se na regatnoj stazi ŠRC "Jarun" 09.10.2010. Raspis.

 

Veslački maraton Vukovar - Ilok 07.10.2010.

Održan je Veslački maraton Vukovar - Ilok, rezultate maratona i snimku GPS praćenja maratona možete vidjeti na www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com

 

6. regata VKMF i 18. susret osmeraca FSB-a 18.09.2010.

Rezultati - kvalifikacija, finala. Tablice bodovanja 6. regate VKMF i ukupno.

 

PRIČA DANA - 10.09.2010. "Tuku se samo veslima" 17.09.2010.

Preuzeto sa http://www.dw-world.de

Potiču uglavnom iz tradicionalnih sveučilišnih gradova kao što su Münster, München ili Göttingen - studentske udruge. Mačevanje, nošenje uniformi i zajedničke pijanke tek su neki od njihovih zaštitnih znakova.

I u Bonnu postoje takva društva, među njima i jedno koje se ipak ne uklapa u konvencionalnu sliku raspojasanih studenata koji tamo rade što im padne na pamet. Akademski veslački klub (ARC) Rhenus. U ovoj 120 godina staroj udruzi u središtu pažnje je prije svega jedna stvar: veslanje.

Spoj starog i novog

Voda rijeke Rajne svjetluca pod zalazećim suncem. Potpuno je mirno. Savršeni uvijeti za veslanje. Članovi bonske studentske udruge Akademski veslački klub ARC-Rhenus pripremaju svoje čamce. Uniforme ili šarene marame, kao što je to uobičajeno u većini sličnih udruga, ne nose. Nose sportsku odjeću i naravno - svoje čamce, od spremišta do rijeke. Ovaj se klub ne razlikuje od sličnih tradicionalnih samo po tome što članovi ne nose uniforme, objašnjava dugogodišnja članica Sonja Höffgen: "Imamo i žena. Nismo politički angažirani. Mi samo veslamo, a pije samo onaj tko želi". 

Ženske članice su tradicionalno rjetkost. U Klubu Rhenus one su tu još od 1979. Neke klasične studentske udruge nemaju tako puno razumijevanja za ovakvu otvorenost. Yvonne Lorenz priča o svojim iskustvima u prilikama kad se klubovi međusobno posjećuju: "Meni se zapravo vrlo često događalo da se nađem pred zatvorenim vratima zbog toga što sam žena. Ja pozvonim, oni me pogledaju i kažu: Ne! To bi bilo već teže." Bez uniformi i žene kao članice. No ne staje sve na tome. Ima još toga po čemu je ovaj klub drugačiji. Članovi se međusobno tuku tek eventualno u vodi, i to veslima. Ne s floretom u ruci, što je znak prepoznavanja kod mnogih tradicionalnih studentskih klubova. U prošlim je vremenima čak bila stvar prestiža u takvim klubovima na licu od floreta zaraditi ožiljak za cijeli život, kako bi se pokazala pripadnost "izabranima". 

Stara gospoda i dame

No i ovaj je klub organiziran po sasvim klasičnom modelu: Postoje Aktivitas - to su studenti koji organiziraju udrugu i veslačke aktivnosti, a postoje i "stara gospoda i dame". Ovoj potonjoj skupini čovjek pripada kad se nakon završetka studija može tek još povremeno angažirati. Pri tome i mladi i stari poštuju za ovakve udruge tipično "životno načelo", objašnjava predsjednik mladih Aktivitasa Thorsten Schräder: "Mladi obavljaju poslove u klubu, plaćaju povoljne članarine, mogu jeftino veslati jer ih financiraju stara gospoda i dame. No to funkcionira samo ako su s jedne strane, mladi aktivni, a stara su gospoda i dame ako je moguće, svoj cijeli život povezana s Klubom, naravno i financijski."

Ova doživotna povezanost je upravo to što razlikuje ovakve udruge od običnih veslačkih klubova. To je tradicija koju cijeni i 65-godišnji Gerd Drewecke. On je tzv. stari gospodin, koji je u klubu već 50 godina. I danas rado dođe na trening na redovite sastanke. Jednom u semestru održava se i tradicionalna pijanka, gdje se po već određenom ritualu pjeva i pije. Osim samog veslanja još je nešto važno ističe Gerd Drewecke. "Ideja koja stoji iza udruge za mene je prije svega ona o zajedništvu. To je sigurno dobra mreža za mlade ljude. U dobrim i u lošim vremenima ljudi se jednostavno drže zajedno, pomažu si. To je stvarno bitno." 

Ako u Bonn dođete u okviru studentske razmjene i znate veslati, možete doći u klub. Ali ako želite postati članom, to već mora biti na dulje vrijeme. Potom počinje trening na Rajni. U Akademskom veslačkom klubu Rhenus trenira se tri put tjedno, uz to se povremeno odlazi veslati i na druga mjesta, stariji članovi podučavaju mlađe i zajedno nastupaju na regatama.

"Budući da su zahtjevi na studiju sve veći i sve češće se u okviru studija putuje u inozemstvo, mnogima uopće na pada na pamet da se uključe u neku udrugu u kojoj ste povezani s lokalnom zajednicom i u koju na neki način treba uložiti i dosta rada", objašnava Schräder. Zbog toga je u međuvremenu klub Rhenus odlučio postati manje strog, i kao članove primati ne isključivo studente već i one koji su već završli studij i počeli raditi.

Autor: Sonja Gillert/ S. Kobešćak

Odg. ur.: N.Kreizer

 

6. regata VKMF i 18. susret osmeraca FSB-a 16.09.2010.

Stanje prijava: zbirno, pojedinačno.
Tablice bodovanja regata VKMF
15.09.2010.

Izrađene su tablice bodovanja VKMF-a po regatama, disciplinama i ukupno - tablice.
Liječnički pregledi
15.09.2010.

Podsjećamo da su termini liječničkih pregleda za klubove u Poliklinici za medicinu rada i športa Zagrebačkog športskog saveza: 30.09. - četvrtak i 01.10. - petak.
Radno vrijeme ambulante je od 07:30 do 20:00!
Europsko prvenstvo u Portugalu
13.09.2010.

Europsko prvenstvo održano je od 10. do 12. rujna u Portugalu. Srebrnu medalju osvojili su Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain u četvercu na pariće. Od Hrvatske posade bili su brži samo aktualni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci Poljaci, s tim da je naš četverac 500 metara prije cilja bio na 5. mjestu te se sjajnom završnicom probio na 2. mjesto sa samo sekundom zaostatka za Poljacima.
Brončanu medalju osvojile su Maja Anić i Sonja Kešerac u dvojcu bez kormilara. Hrvatske reprezentativke tako su obranile broncu s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Nastupili su još Mario Vekić i Hrvoje Jurina u dvojcu na pariće te Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin u dvojcu bez kormilara. Obje posade bile su ukupno devete.
Čestitamo!
Snimke utrka Europskog prvenstva možete vidjeti na http://fisa.feedroom.com a rezultate na http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=91
6. regata VKMF i 18. susret osmeraca FSB-a
13.09.2010.

Veslački savez Zagreba organizira 6. Regatu Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2010. FINALE i 18. Veslački susret osmeraca fakulteta strojarstva i brodogradnje. Regata će se održati u subotu 18. rujna 2010. godine u Zagrebu , na ŠRC Jarun. Raspis.

 

POSADA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU ISPRED POSADE CAMBRIDGEA 06.09.2010.

Prošli vikend (4.09.) održana je veslačka kup regata Golden Boat Race u Moskvi. Zadnju pozivnicu za nastup na regati dobila je pobjednička posada 6. Europskog sveučilišnog prvenstva sa Sveučilišta u Zagrebu u sastavu: Marco Franjul, Dražen Čulin, Stjepan Matić, Toni Urlić, Lenko Dragojević, Ivan Rom, Marijan Filipović, Vanja Bušić i Kormilar Filip Čeh.

Ova prestižna regata neuobičajena je po tome što 10 posada vesla na rijeci Moskvi u dužini od 7,5km u vrijeme održavanja dana grada Moskve, a ove godine regata je uključena i u proslavu 150 godina veslanja u Rusiji, čiji pokrovitelje je osobno predsjednik Rusije, Dimtrij Medvedev.

Uz posadu Sveučilišta u Zagrebu nastupile su slijedeće posada: Cambridge University Boat Club, Karlsruhe University, Ukrajina, Bjelarusija, Litva, Estonija, Russian University of Physical Education, University of Bydgosz, Queen's University Belfast i CUS Pavia ovogodišnji pobjednici.

Zagrijavanje za Kup Golden Boat Race prethodila je utrka po uzoru na dvoboj Oxford -Cambridge, samo što su nastupale posade sveučiliša iz Moskve i Sankt Petersburga. Utrka je zanimljivo započela tako što je povela posada iz Moskve, ali nakon što je za vrijeme utrke prošlo nekoliko kruzera, posada iz St. Petersburga je POTONULA i spasioci u gliserima su morali reagirati.

Posade u Kupu Golden Boat Race (op.a. na ruskom, zlatna lađa) su startale istovremeno, dok su riječni kruzeri nastavili neometeno ploviti rijekom Moskvom, što je zadavalo dodatne poteškoće posadama koje su lovile maticu rijeke, ulazak pod dobrim kutom u zavoj pazeći na stupove mostova, koji je bilo sveukupno tri a uz sve nedaće bila je prava umjetnost izbjeći sudar s protivnicima.

Sveučilište u Zagrebu ostavilo je iza sebe posade Belfasta, Ukrajine, Rusije, Njemačke, Cambridgeai Bjelarusije. Izgubivši treće mjesto od Estonije za manje od 1s, Sveučilište u Zagrebu ostavilo je iz sebe posade Belfasta, Ukrajine, Rusije, Njemačke, Cambridgeai Bjelarusije. Izgubivši treće mjesto od Estonije za manje od 1s, zagrebačka posada može biti zadovoljna rezultatom i čašću što je nastupila na ovoj jakoj regati.

Posada CUS Pavia pobjedila je ispred Poljaka, a po treći puta zaredom primila je pobjednički pokal izrađen od čistog zlata optočen brušenim dijamantima. Čamac na granitnom postolju pokala podsjeća na vikinšku lađu, ali je po vrijednosti rijetko viđen na veslačkim natjecanjima.

Prema dobrom starom običaju nakon regate održanaje zajednička večera za sve sudionike koja je potrajala do kasno u noć. Ovogodišnja regata u Moskvi nagrada je za ovogodišnje odlične rezultate i poslužit će kao podstrek i drugim studentima veslačima za još većim radom.

 

4. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Sabljaci 04.09.2010.

Rezultati 4. regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2010. i 17. regate Sabljaci - kvalifikacije, finala. Bodovanje-Ogulin.

 

Polazak Sabljaci 02.09.2010.

Polazak autobusa za jezero Sabljaci je u subotu u 7:00 s rampe na Jarunu.

 

4. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Sabljaci 01.09.2010.

Stanje prijava: pojedinačno, zbirno.

 

4. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Sabljaci 30.08.2010.

4. regata VKMF održat će se 04.09.2010. u Ogulinu, na regatnoj stazi jezera Sabljaci. Raspis.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Bakar 29.08.2010.

28.08.2010. u organizaciji Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke i Veslačkog saveza Zagreba održana je 5. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Unatoč sjajnoj organizaciji nitko nije bio u mogućnosti kontrolirati vrijeme, te je zbog olujne bure i obilate kiše, 5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea nažalost prekinuta. Zbirni i pojedinačni rezultati održanih kvalifikacijskih utrka.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Bakar 27.08.2010.

Konačno stanje prijava: imena, zbirno. Nastup na regati bit će dozvoljen svim klubovima koji su uplatili kotizaciju prema pravilniku VKMF 2010. Dokaz o uplati potrebno je predočiti na sjednici Regatnog odbora.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea - Bakar 10.08.2010.

5. regata VKMF održat će se 28. kolovoza 2010. u Bakru. Raspis.

 

SP za seniore do 23 godine u Brestu, Bjelorusija 22.-25.07.2010. 27.07.2010.

Četverac na pariće u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain osvojio je zlatnu medalju na SPU23 i tako obranio zlato iz Račica prošle godine. O utrci možete pročitati ovdje: http://www.worldrowing.com/display/modules/news/dspNews.php?newid=324902
Podsjetimo da je ista posada ove godine pobijedila na sve tri utrke Svjetskog kupa. Čestitamo svima koji su zaslužni na dosadašnjim uspjesima četverca na pariće, a posebno veslačima.
Na prvenstvu su nastupila još dva naša četverca i ostvarili jako dobre rezultate. Četverac s kormilarom u sastavu Bojan Malić, TOMISLAV RUBINJONI, Vjekoslav Kolobarić, Stjepan Pirić, korm. NIKO DOKLESTIĆ osvojio je 6. mjesto u finalu A. Četverac bez kormilara u sastavu Zvonimir Batinić, Josip Maretić, STJEPAN MATIĆ, TOMISLAV HOLI osvojio je 5. mjesto u finalu B.
Na SPU23 nastupili su još MARIJAN FILIPOVIĆ i Josip Brusić (1. mjesto u finalu C, BLM2-), Anja Svećarovski i HELENA PAVKOVIĆ (2. mjesto u finalu C, BLW2x), VEDRAN RADONIĆ i Nickol Udovičić (2. mjesto u finalu C, BLM2x) te Sven Bohnec i IVAN ROM (3. mjesto u finalu D, BM2x).
Sve rezultate možete vidjeti na http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=91

 

Omišalj Open 2010. - Memorijal Boris Polić 02.07.2010.

Rezultati s malim zakašnjenjem uz ljepšu stranu veslanja.
Rezultati.

 

Još jedna pobjeda četverca na pariće 21.06.2010.

Četverac je doveslao i do druge pobjede na Svjestkom kupu. Čestitke svima koji sudjeluju u ovom projektu, a najviše našim dečkima! Rezultate iz Minhena pogledajte na http://www.worldrowing.com/, a snimku utrka pogledajte na http://fisa.feedroom.com

 

Novi termin regate Sabljaci 4. rujan 2010 18.06.2010.

Protokolom punjenja HE Lešće nije moguće predvidjeti vodostaj jezera Sabljaci, na kojem se nalazi HE Gojak, te se termin regate mijenja za 4. Rujan 2010.g. Raspis.

HIDROELEKTRANA LEŠĆE
Prva u Hrvatskoj

HE Lešće je prva elektrana koju, upravo na području Karlovačke županije, gradi Hrvatska, a vrijedna je više od 95 milijuna eura. Kada bude u funkciji proizvodit će 100 milijuna kilovatsati struje godišnje, a radit će samo danju.

– Područje Elektre Karlovac, koja se brine o mreži koja prelazi okvire Karlovačke županije, godišnje potroši 400 milijuna kWh – objasnio je Milan Sabljak, direktor HE Gojak, jedne od tri hidrocentrale u županiji, uz Lešće i Ozalj. Građevinski su radovi završeni, postavljena je i sva oprema, a u tijeku je ispitivanje i punjenje dijela sustava, odnosno turbina vodom iz Dobre.

– Brana je duga 180 metara, visoka 53, a uzvodno je napravljeno 25 km dugo jezero koje nećemo prazniti ili puniti, nego ga koristiti kao usporu. U branu su ugrađena dva cjevovoda koji propuštaju 60 kubika vode u sekundi – kaže Tomislav Tomić, voditelj projekta.

Projektom su zadovoljne i općine i Grad Ogulin, na čijem se području hidrocentrala nalazi, jer će od HE i stanovnici imati koristi.

– Zahvaljujući HEP-u sagradili smo vodovodnu mrežu za oko 500 mještana u naseljima od Grabrka do Dana, čime je trećina općine dobila prvi put pitku vodu. Osim toga, sufinancirali su uređenje i asfaltiranje osam kilometara nerazvrstanih cesta na području općine – kazao je Josip Korenić, načelnik Bosiljeva, koje je, kao i Općina Generalski Stol, u prostornom planu uz jezero planirala gradnju sportsko-rekreacijske zone. (preuzeto s: www.vecernji.hr; http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/66015/Za-mjesec-dana-HEP-potapa-kanjon-Dobre.html; )

 

Poziv na 4. Regatu veslačkog kupa Miljenka Finderlea u 2010. 14.06.2010.

Prošlogodišnji potop prekinuo je jednu regatu Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Ove godine, veslači su spremni na sva vremenska iznenađenja, i regata se neće odgađati, a za što će se pobrinuti domaćice Organizacijskog odbora, poznate Klečke vještice! (raspis)

 

Invazija zagrebačkih veslača na Omišalj 11.06.2010.

Sutra u 8:00 sati s rampe na Jarunu kreće 5 autobusa s veslačima i trenerima, na tradicionalnu veslačku regatu Boris Polić, koja će se održati u Omišlju s početkom u 13:00h. Uz studente na put kreću i najbolji polaznici škola veslanja Veslačkog saveza Zagreba. (pozivnica startne liste)

 

Posada Sveučilišta u Zagrebu pobijedila u Novom Sadu 11.06.2010.

Na pozivnoj regati održanoj na Dunavu u Novom Sadu pobijedila je posada SUZ ispred posada Sveučilišta iz Novog Sada, Beograda, SUZ 2 i Budimpešte u sastavu: Ivan Šitum (MEF), Semian Mejak (PRA), Alen Agatić (EKO), Frane Kalcina (GEO), Vanja Bušić (PRO), Mihovil Bogdanić (PRO), Nikola Grbašić (EKO), Juraj Gustinčić (EKO) i kormilarka Lana Borović (EKO).
Regata je održana povodom 50 godina Sveučilišta u Novom Sadu i 125 godina Veslačkog kluba Danubius iz NS. Ujedno je Sveučilište iz Novog Sada predsjedavajuće na rektorskoj konvenciji podunavskih zemalja.

Uz studente su nastupale i dvije posade studentica SUZ, koje su nastupale u revijalnom dijelu regate, budući da je posada iz Budimpešte zadržana na mađarskoj granici (nisu imale putovnice).

Što kažu Vojvođanski mediji o regati u NS možete pogledati na stranicama

- www.24sata.rs/novisad.php?id=73680
- vesti.aladin.info/2010-06-09/244996-vesla%C4%8Dka-regata-za-godi%C5%A1njicu-novosadskog-univerziteta.
- www.novisad.rs/sh/content/medunarodna-univerzitetska-regata-osmeraca

 

SK Bled 31.05.2010.

Četverac na pariće u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain, i dalje je uvjerljiv u svojim nastupima. Prvom ovogodišnjom pobjedom na regati SK, održanoj na Bledu, dokazali su da im je mjesto u svjetskom veslačkom vrhu. Dosadašnjim pristupom radu, svojim zalaganjem i rezultatima primjer su svim veslačima i veslačicama. Rezultati se nalaze na stranicama www.worldrowing.com gdje se nalaze izjave i pohvale starijih veslača o uspijehu naših veslača i pohvale našim dečkima od direktne konkurencije. Veslački savez Zagreba čestita posadi i svim trenerima koji sudjeluju u radu ove posade!

 

Studentski dan športa 31.05.2010.

Veslanje: rezultati, slike.

 

Studentski dan športa 25.05.2010.

Hrvatski sveučilišni športski savez u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom organizira Studentski dan sporta. Više o događaju na stranici http://www.zsss.hr/. Za veslanje je zadužen gospodin Ivan Bujas sa Ekonomskog fakulteta.

 

Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijal prof. J. Laštovice 22.05.2010.

Kompletni rezultati kvalifikacija. Rezultati finala.

 

Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijal prof. J. Laštovice 21.05.2010.

Startne liste kvalifikacija za petak 21.05.2010.

Rezultati prve kvalifikacijske skupine.

 

Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijal prof. J. Laštovice 20.05.2010.

Zbirno stanje prijava.

 

Obavijest za studente sudionike URE 2010 20.05.2010.

Molimo sve studente sudionike URE 2010 da u petak, 21. svibnja 2010. u 18:00, dođu na potpisivanje indeksa u Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8! Obavezno ponijeti indekse!

 

Predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović pokrovitelj regate 20.05.2010.

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović prihvatio je pokroviteljstvo 15. Sveučilišne trke osmeraca. Za utrku je prijavljeno 43 posade osmeraca, a u sklopu utrke održava se i 

10 Memorijal prof. Jaroslava Laštovice koji je ujedno i Otvoreno prvenstvo škola veslanja grada Zagreba.

 

Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijal prof. J. Laštovice 17.05.2010.

15. Sveučilišna utrka osmeraca (poziv) i 10. Memorijal prof. Jaroslava Laštovice (raspis)održat će se 21. i 22. svibnja u Zagrebu.

 

VSZ baza podataka 11.05.2010.

Od ove godine počeli smo voditi vlastitu evidenciju nastupa i rezultata veslača i veslačica iz klubova saveza. Podaci se nalaze na novoj stranici "VSZ baza podataka" koja je ubačena umjesto stranice "Škola veslanja". (Vidi vrh stranice).

 

7. regata Sv. Filipa i Jakova i 3. regata VKMF 2010. 10.05.2010.

Rezultati finala i bodovanje.

 

7. regata Sv. Filipa i Jakova i 3. regata VKMF 2010 05.05.2010.

Stanje prijava i zbirno stanje prijava.

 

2. regata veslačkog kupa MF 05.05.2010.

Ažurirana je tablica ukupnih bodova VKMF. (VK stranica)

 

7. regata Sv. Filipa i Jakova i 3. regata VKMF 2010 02.05.2010.

7. regata Sv. Filipa i Jakova i 3. regata veslačkog kupa MF 2010. održat će se u Vukovaru 8. svibnja. Raspis.

 

2. regata veslačkog kupa MF 26.04.2010.

Na stranicama kupa dodani su rezultati 2. regate i bodovanja 1. regate, 2. regate i ukupno.

 

Inter City Regatta 25.04.2010.

Rezultati - kvalifikacije, finala.

 

2. regata veslačkog kupa MF i Inter City Regatta 24.04.2010.

Rezultati od 24.04.2010. kvalifikacije, finala. Startne liste za 25.04.2010. kvalifikacije, finala.

 

2. regata veslačkog kupa MF i Inter City Regatta 22.04.2010.

Podsjećamo sve klubove da izvrše svoje financijske obveze prema organizatoru regate prije sjednice Regatnog odbora, koja će se održati u subotu 24.04.2010. s početkom u 9.30h.

 

2. regata veslačkog kupa MF i Inter City Regatta 21.04.2010.

Stanje prijava za Inter City i 2. regatu veslačkog kupa MF 24.04.2010., i 25.04.2010.

 

2. regata veslačkog kupa MF i Inter City Regatta 15.04.2010.

24. i 25. travnja 2010. održat će se u Zagrebu na ŠRC Jarun 2. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea i Inter City Regatta. Raspis.

 

CROATIA OPEN 11.04.2010.

Završena je regata CROATIA OPEN 2010. Rezultate potražite na stranici regate a slike u našoj galeriji i na stranici gospodina Mladena Markovića picasaweb.google.hr/ironmladen/CroatiaOpen2010.

 

CROATIA OPEN 09.04.2010.

Starting list / startne liste kvalifikacija. Otvorena je stranica Croatia open regate.

 

CROATIA OPEN 02.04.2010.

STANJE PRIJAVA/ENTRIES SUMMARY CROATIA OPEN 2010/PROVISIONAL: SUBOTA/SATURDAY, NEDELJA/SUNDAY.

 

SRETAN USKRS 02.04.2010.

Sretan Uskrs svim veslačicama, veslačima i veslačkim djelatnicima, te njihovim obiteljima želi Predsjedništvo Veslačkog saveza Zagreba.

 

84. Otvoreno prvenstvo Zagreba i 6. Regata Ekonomskog fakulteta 27.03.2010.

Rezultati kvalifikacija,
Rezultati finala

 

Otvoreno pismo VK "Croatia" . Zagreb 26.03.2010.

Otvoreno pismo veslačkog kluba "Croatia" Zagreb HVS-u, VSZ-u , veslačkim klubovima u Zagrebu i veslačkoj javnosti.

 

84. Otvoreno prvenstvo Zagreba i 6. Regata Ekonomskog fakulteta 26.03.2010.

Stanje prijava i obavijest:
1. start prednatjecanja bit će u 12:00h

2. sjednica Regatnog odbora održat će se u 11:00h

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba i 6. Regata Ekonomskog fakulteta 22.03.2010.

Veslački savez Zagreba i VK Ekonomist organiziraju OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA i 6. Regatu Ekonomskog fakulteta. Regata će se održati u subotu 27. ožujka 2010. na regatnoj stazi ŠRC Jarun.

Poziv

 

1. regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2010. - PULA 14.03.2010.

Stanje prijava Startna lista kvalifikacija Rezultati kvalifikacija Startne liste finala Rezultati finala. Ima i slika.

 

1. regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2010. 11.03.2010.

Stanje prijava

 

Croatia Open 10.03.2010.

Međunarodna regata Croatia Open 2010. održat će se 10. i 11. travnja na veslačkoj stazi jezera Jarun. ( Raspis, Bulletin Nr. 2)

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 2000m 06.03.2010.

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 2000m - rezultati: žene, muški, klubovi.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 2000m 05.03.2010.

Prijave: žene, muški. Satnica: žene, muški.

 

Otvorenje veslačke sezone u Puli 03.03.2010.

Veslački kup Miljenka Finderlea krenuo je u petu sezonu. Domaćin prve regate je Veslački klub Istra iz Pule. Regata će se održati u luci Pula prema Raspisu VKMF u 2010.g. Ovogodišnji raspis VKMF sadrži manje promjene u bodovanju posada, s namjerom da se nagrade klubovi koji nastupaju u brojnijoj konkurenciji.

Veslački savez Zagreba imenovao je Upravni odbor VKMF u sastavu Mladen Mihovilić, Berislav Vrančić, Tomislav Butorac, Drago Glomazić, Srećko Šuk i Josip Kostelić, a na sjednici u Puli imenovan je izvršni direktor VKMF, Josip Kostelić.
Raspis održavanja regata kupa. Raspis 1. regate VKMF - Pula.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 2000m 02.03.2010.

Otvoreno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima 2000m održat će se u subotu 06.03.2010. Raspis.

 

Ekipno prvenstvo Zagreba 8x1000m 27.02.2010.

Rezultati Ekipnog prvenstva Zagreba na veslačkim simulatorima 8x1000 pojedinačni i zbirni.

 

Ekipno prvenstvo Zagreba 8x1000m 25.02.2010.

Privremeno stanje prijava za Ekipno prvenstvo Zagreba 8x1000m:
kadetkinje, kadeti, studentice, studenti.

 

Ekipno prvenstvo Zagreba 8x1000m 23.02.2010.

Kadeti i studenti ponovno će ekipno zaveslati u subotu 27.02.2010.

Raspis

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 6km 21.02.2010.

Rezultati: kadetkinje, kadeti, juniorke B, juniorke A, seniorke, juniori B, juniori A, seniori, veterani, studentice, studenti, klubovi.
Malo o natjecanju riječima i slikom.

 

Startna lista OPZG 6000m 19.02.2010.

Startne liste žene, seniori, juniori A, juniori B, kadeti i juniori B, veterani i studenti.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 6km 15.02.2010.

Veslački savez Zagreba organizira 20.02.2010. Otvoreno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima 6000m. ( Raspis).

 

Godišnja skupština VK Jadran Rijeka 09.02.2010.

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine VSZ-a Mladen Mihovilić i Milivoj Slapničar uz izvršnog direktora VSZ-a Josipa Kostelića nazočili su redovnoj godišnjoj skupštini održanoj u prostorijama VK Jadran Rijeka na Delti. Na godišnjoj skupštini pročitani su izvještaji, od kojih je najzanimljiviji bio financijski gdje se vidjelo da bez obzira na smanjenje sredstava u odnosu na prethodni period, iznos od okvirnih 870.000kn bio je dovoljan za postizanje zapaženih veslačkih rezultata.

Predsjednik kluba Ivo Zrilić i tajnik Drago Glomazić uz pomoć Ive Nadalin, Petra Topića i Andreja Smilovića proveli su glavni dio rasprave, a prof. dr. sc. Boran Berčić pročitao je izmjene i dopune Statuta kluba. U ime HVS-a skupštinu je pozdravio tajnik Zdravko Gajšak koji je napomenuo da posada četverca na pariće raspolaže s 1.000.000,00kn s obzirom na ostvarene rezultate u 2009.g., te da HVS pomaže veslačima a ne klubovima kojima treba pomagati lokalna zajednica. Također je napomenuo da čestita klubu koji je bio 100 dana bez glavnog trenera, a ostvario je dobre rezultate.

U ime VSZ-a Mladen Mihovilić veslačima je čestitao na rezultatima, a Upravi kluba čestitao je na izvrsnom vođenju kluba uz želju da se isto i nastavi u 2010.g. (slike)

 

Veslački djelatnici na proglašenju športaša grada Zagreba 09.02.2010.

U KD Vatroslav Lisinski okupio se uz veslače i dio veslačkih djelatnika koji su pljeskom s tribina pozdravili preuzimanje posebnog priznanja ZŠS-a Veslačkom savezu Zagreba. Koga je kamera ulovila, možete vidjeti u galeriji slika.

 

Kalendar natjecanja za 2010. godinu 04.02.2010.

Napravljen je prijedlog kalendara natjecanja za 2010. godinu.

 

PROGLAŠENJE ŠPORTAŠA GRADA ZAGREBA ZA 2009. GOD. 03.02.2010.

VSZ primio posebno priznanje Zagrebačkog športskog saveza
Dana 31, siječnja 2010.g. održano je tradicionalno proglašenje športaša grada Zagreba u organizaciji ZŠS-a. Najbolji športaš je Ivica Kostelić, član skijaškog kluba Zagreb, a najbolja športašica Branka Pereglin, članica Prvog građanskog samostrelskog društva Zagreb. Veslački savez Zagreba primio je posebno priznanje ZŠS-a koje se dodijeljuje klubovima i savezima, za izniman doprinos u osvajanju zlatne medalje hrvatskog četverca na pariće na svjetskom prvenstvu do 23 godine u Češkoj.

Priznanje u ime VSZ-a preuzeo je višegodišnji ugledni veslački radnik, ujedno i tajnik VSZ-a profesor Srećko Šuk. Uz najbolje zagrebačke veslače, Damira Martina, Valenta i Martina Sinkovića, te Maria Vekića priredbi su nazočili i predstavnici zagrebačkih veslačkih klubova, dok je predsjednik VSZ-a g. Branimir Bašić sudjelovao u organizaciji proglašenje kao član Upravnog odbora Zagrebačkog športskog saveza.

 

GDJE JE NESTALO 104.000 kn? 20.01.2010.

Po završetku zimskih priprema koje su klubovi odradili uglavnom na snijegu, u Zagrebu ili u inozemstvu, zahuktavaju se planovi za novu veslačku sezonu (više o tome na klupskim stranicama).

Prema kalendaru natjecanja veslače i veslačice očekuje duga i zanimljiva sezona. SP Seniora održava se na Novom Zelandu na jezeru Karapiro od 31.10 do 07.11.2010.g. , a Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30.12.2009. godine donijela Uredbu o kriterijima za dodijeljivanje državnih nagrada za vrhunska športska postignuća u budućem periodu.

U strahu od kvalitetnog skul veslanja Vlada RH odlučila je zaštititi proračun, pa tako prema novoj uredbi zlatna medlja u samcu za seniore, koja će biti osvojena na Olimpijskim igrama u Londonu vrijedi 104.000kn tj. 50% manje u odnosu na prošle OI, dok je ista nagrada za osvojenu zlatnu medalju na SP za seniore 60.000kn, također 50% manje nego na prošlom prvenstvu.

Detaljnu tablicu novčanih iznosa za ostvarene športske rezultate možete vidjeti na službenim stranicama NN 3/2010

jordan Sneakers | Custom Air Force 1 - Design Your Own Sneaker , Fitforhealth

Facebook