22
Sub, Lip
Typography

Stranica je optimizirana za Mozila Firefox internet preglednik. Gledanje s nekim drugim preglednikom može (ali uglavnom neće) prouzročiti da se neke stvari ne otvore dobro. Takodjer sav materijal i sama stranica autorski su rad te je kopiranje sadržaja dozvoljeno isključivo uz navođenje ove stranice kao izvora informacije.

 

VIJESTI 25.12.2009.

 

Drage veslačice, veslači, djelatnici, suradnici i prijatelji

čestit i radostan Božić te sretnu i uspješnu novu 2010. godinu želi Vam

Veslački savez Zagreba

 

U zagrebačka zahvalila Veslačkom savezu Zagreba 

18.12.2009.

Zahvaljujući veslačkim trenerima Mariju Jankoviću, Nikši Županoviću, trenerima iz HAVK Mladosti i VK Croatie Veslački savez Zagreba pohvaljen je od Policijske uprave zagrebačke - Informativnog centra za prevenciju. Više o tome na stranicama http://www.zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=29836)

 

Raspis za "Božični malonogometni turnir" 16.12.2009.

Veslački klub "Croatia" organizira "8.Božićni malonogometni turnir za kadete i početnike". Mjesto održavanja turnira je nogometni teren ŠD "Staro Trnje", Trnjanska cesta 117, u subotu 19.12.2009. godine, s početkom u 10 sati. Više o turniru, načinu prijave i pravilima pogledajte u dokumentu malonogometni turnir.

 

Veslači veslačima 2009 10.12.2009.

Veslački savez Zagreba dodijelio je nagrade i priznanja najuspješnijima u 2009. godini na tradicionalnoj svečanoj sjednici koja je održana 03.12.2009. g. uz pomoć Zagrebačkog športskog saveza, u hotelu Panorama. Nagrađeni su veslači, veslačice i treneri za športske uspjehe, te zaslužni pojedinci i tvrtke za doprinos u radu VSZ-a.
Nakon otvaranja sjednice na redu je bio pregled najvažnijih događaja ove godine kroz koji nas je proveo Josip Kostelić. Nakon toga je slijedila dodjela nagrada. Za protokol je bio zadužen dopredsjednik Skupštine VSZ-a Milivoj Slapničar.Nagrade su uručili predsjednik VSZ-a Branimir Bašić, dopredsjednik VSZ-a Vladimir Danon, član Predsjedništva Hrvoje Marijan Božičević i predsjednik Skupštine VSZ-a Mladen Mihovilić.

Zlatne plakete Veslačkog saveza Zagreba dobili su: Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković, Mario Vekić, Nikola Bralić, Ognjen Ćato, Dragutin Milinković.

Brončane plakete Veslačkog saveza Zagreba dobili su: Matej Čeh , Dražen Čulin, Lenko Dragojević, Marko Kušurin, Stjepan Matić, Tomislav Rubinjoni, Nikola Žunić.

Priznanje Veslačkog saveza Zagreba dobili su: Monika Švenda, Helena Pavković, Filip Zember, Matija Sudić, Vedran Radonić, Filip Vojnić-Zelić, Marijan Filipović, Boris Gardijan, Toni Urlić, Ivan Rom, Vitomir Čavrlj, Ante Kušurin, Erik Brec, Luka Dragojević, Domagoj Barlović, Filip Čeh, Marco Franjul, Filip Lončarić, Luka Radonić, Jakov Tkalčić, Ivan Kabalin, Patrick Radinović, Ivana Šimičić, Žana Krakić, Lucija Rubinjoni, Iva Kušurin, Tea Kovač, Monika Laškarin, Ivan Šitum, Mihael Britvec, Mihovil Bogdanić, Frane Kalcina, Nikola Grbašić, Alen Agatić, Vanja Bušić, Milena Matijević, Drago Mikšić, Saša Vukojičić, Ante Dragović.

Godišnju nagradu Veslačkog saveza Zagreba dobili su: MABA-COM d.o.o., g. Zlatko Kolonić (JIL d.o.o.), g. Vladimir Brčić (Restaurant Leut), g. Joško Labura (VK Zagreb), g. Rikardo Grzunov (VK Jarun).

Domjenka nije bilo, ali to nije pokvarilo veselje te su se po završetku službenog dijela uzvanici ostali družiti uz malu zakusku.

Slijedi nova sezona i nove prilike te se nadamo da će na Veslači veslačima 2010. biti još više nagrađenih. Pozdrav svima do sljedećeg puta! (slike)

 

OKI Veslački triatlon iz kuta predsjednika Organizacijskog odbora 30.11.2009.

Tomislav Kiš izvještava o OKI veslačkom triatlonu.
Uskoro stižu i slike.

 

OKI veslački triatlon 21.11.2009.

Rezultati: ekipe žene ekipe muški ekipe mješovito žene pojedinačno muški pojedinačno.

 

OKI veslački triatlon 20.11.2009.

Prijave: pojedinačno ekipe žene ekipe muški ekipe mješovito ukupno. Prva utrka počinje u 10:00!

 

Daljinska regata 31.10.2009.

Neslužbeni rezultati Daljinske regate.
1. dvojac SM 2. skif SM 3. skif LSM, SŽ 4. skif JMA, JŽA 5. dubl JMB, JŽB 6. skif JMB 7. skif JŽB 8. dvojac, skif V

 

Daljinska regata 30.10.2009.

Upute Satnica (nova, ispravljena)

 

Daljinska regata 29.10.2009.

Upute Provizorna startna lista

 

Daljinska regata 28.10.2009.

Raspis

 

OKI veslački triatlon ponovno na savskom nasipu 27.10.2009.

Završetak veslačke sezone, početak zimskog treninga i uobičajena godišnja selidba veslača prema starim klupskim prostorima uz Savu pokazali su se najpogodnijim terminom održavanja godišnjeg OKI veslačkog triatlona, koji će se održati 21.11.2009. s početkom u 9:00h.
Osobito omiljen među sve masovnijom studentskom veslačkom populacijom te uvijek aktivnim (ne samo veslačkim) veteranima, i ove će se godine održati u VK Trešnjevka. Uz standardnih 6000m na ergometru, uključene su i uobičajene lokalne veslačke dionice: 'oko drugog mosta' bicikl, te 'do prvog mosta' trčanje. Tradicionalno je naručena vremenska prognoza primjerena za mjesec studeni kiša, blato, hladnoća i sve ono po čemu je studeni valjda jednom davno i dobio ime, a natjecatelji se neće previše buniti ako bude lijep sunčan dan. ( Pozivnica, Prijava i Izjava )

OKI printing solutions nije kemijska industrija nego japanski radoholičarska tvornica printera, koje veslači koriste već godinama, a mogu se nabaviti na www.microline.hr .

 

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Hrvatskog veslačkog saveza 12.10.2009.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatskog veslačkog saveza, krovnu organizaciju veslačkog sporta u Hrvatskoj. U izaslanstvu su osim članova Hrvatskog veslačkog saveza, bili i veslači Damir Martin, David Šain i braća Valent i Martin Sinković koji su na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u veslanju za veslače do 23 godine održanom u Račicama, Češka, u četvercu osvojili zlatnu medalju. Prilikom susreta razgovaralo se i o izuzetnim potencijalima i uspjesima mladih veslača nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskom veslačkom kupu održanom u Münchenu te osvojenom četvrtom mjestu na Svjetskom seniorskom prvenstvu održanom u Poljskoj. Predsjednik Mesić čestitao je mladim veslačima na postignutim uspjesima te istaknuo kako se izuzetnim rezultatima možemo nadati i na sljedećim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. (Preuzeto sa stranice www.predsjednik.hr 09.10.2009.)

 

Zagreb 500 10.10.2009.

Stanje prijava Prijave-imena Zbirna startna lista A Zbirna startna lista B

 

Službeni rezultati maratona Vukovar-Ilok 2009 05.10.2009.

Stanje prijava - otvoreno, gradovi, veterani. Startna lista. Apsolutni rezultati. Rezultati po kategorijama.

 

Praćenje Veslačkog maratona Vukovar - Ilok 2009 uživo preko interneta 02.10.2009.

Veslački maraton Vukovar - Ilok održati će se 3.10.2009. godine sa startom u 11:30 sati ispred doma HVK Vukovar u Vukovaru. ( Startna lista). Ove godine jedan od sponzora je tvrtka Omnisdata (http://www.omnisdata.com/) koja se bavi geoinformacijskim tehnologijama i uslugama te nam je omogućila uz pomoć svog proizvoda Geotrag (http://www.geotrag.com/) da uživo preko interneta pratimo lokacije čamaca za vrijeme maratona. Ovim putem im se zahvaljujemo što su nam izašli u susret.
Čamci su podjeljeni u 2 skupine, a njihove lokacije sutra tokom maratona možete pratiti na:
http://www.geotrag.com/veslacki-maraton-vukovar-ilok-2009-skupina-1
http://www.geotrag.com/veslacki-maraton-vukovar-ilok-2009-skupina-2

 

Bodovanja VKMF 2009 30.09.2009.

Po završetku 6. Regate VKMF 2009. dobili smo klubove pobjednike u pojedinim disciplinama. Uz bodovanje, mogu se pogledati i slike sa zajedničkog radnog ručka na kojem je napravljen pregled ovogodišnjih događanja u Veslačkom kupu Miljenka Finderlea, te slike s natjecanja. Za novu veslačku sezonu pripremaju se nova unapređenja u organizaciji VKMF.

 

17. regata FSB i dvoboj gradova Zagreb-Trst 26.09.2009.

Uz ugodno druženje po lijepom vremenu protekao je 17. veslački susret osmeraca studenata FSB-a. Istovremeno je održan i tradicionalni dvoboj gradova Trst i Zagreb u kojem, skoro pa tradicionalno, pehar putuje za Trst. ( Startna lista finala Rezultati finala)

 

17. regata FSB 25.09.2009.

17. regata FSB održat će se ovaj vikend prema priloženoj stanici. ( Satnica)

 

6. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. (FINALE) 19.09.2009.

Startne liste kvalifikacija Rezultati kvalifikacija Startne liste finala Rezultati finala. Ima i slika koje možete pogledati u galeriji.

 

6. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. (FINALE) 17.09.2009.

VKMF '09' - stanje prijava i zbirno stanje prijava.
Ažurirani su podaci zbroja bodova na svim regatama kupa i ukupan poredak klubova. Molimo trenere da pregledaju podatke i jave o uočenim greškama da se mogu ispraviti. Ukupni poredak i poredak po disciplinama.

 

6. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. (FINALE) 12.09.2009.

Veslački savez Zagreba organizira 6. REGATU VESLAČKOG KUPA MILJENKA FINDERLEA. Regata će se održati u subotu 19. rujna 2009. na regatnoj stazi ŠRC Jarun, Zagreb. Raspis.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i Kvarnerska regata "Bakar 2009" 31.08.2009.

Dobili smo i nekoliko slika iz Bakra. Pogledajte ih u galeriji.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i Kvarnerska regata "Bakar 09" 30.08.2009.

Iako je kiša pokušavala u par navrata, veslači i organizatori nisu se dali smesti u namjeri da ovogodišnju 5. regatu VKMF i Kvarnersku veslačku regatu "Bakar 09" održe prema planu - po mirnom moru, uz sportsku atmosferu i poznato dobru organizaciju. Grad Bakar pokazao se ponovno kao ugodno mjesto za održavanje regate, a građani Bakra na čelu s gradonačelnikom gosp. Klarićem dobri domaćini. Za pobjedu u ovoj regati Trešnjevka i Iktus vodili su mrtvu trku, a tek par bodova razlike prevagnulo je u korist Iktusa koji je i dalje u značajnom ukupnom vodstvu. Možda je prelomnica bila trka juniorskih četverca bez u kojoj je, iako su nastupile samo dvije posade, borba bila žestoka do zadnjeg metra te na kraju posada Iktusa za manje od sekunde odnosi pobjedu Trešnjevčanima. Kod ženskih skifova nikakvih iznenađenja - sestre Milošević iz Korane i dalje uvjerljivo zauzimaju prva mjesta. Također najbrži su se pokazali u juniorskoj muškoj konkurenciji skifova Dario Šabić VK Korana, a u seniorskoj Nickol Udovičić VK Jadran Rijeka. Pohvaliti treba na prvim mjestima Zagrebove veslače Tina Gojića i Mateja Heregu u dublu juniora B i Trešnjevačke mališanke Žanu Krakić i Luciju Rubinjoni u kadetskom dublu.
Startne liste kvalifikacija Rezultati kvalifikacija Startne liste finala Rezultati finala Kup tablica bodovanja

 

Svjetsko prvenstvo seniora 28.08.2009.

Svjetsko prvenstvo seniora se bliži kraju. Naš četverac na pariće (Šain David, Martin Damir, Sinković Martin, Sinković Valent) trećim mjestom u polufinalu jedini je hrvatski čamac koji je osigurao finale i borbu za medalju u nedjelju, 30.08.2009. Rezultati: 4xM polufinale 1, 4xM polufinale 2. Čestitamo. Opširnije možete vidjeti na službenim stranicama svjetskog prvenstva (izabrati Results database a zatim M4x ).

 

Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. - BAKAR 28.08.2009.

Tajnik VK Jadrana iz Rijeke Drago Glomazić (u sredini) s članovima Uprave VKMF, g. Tomislavom Butorcem tajnikom VK Istra (ispod vesala), i Mladenom Mihovilićem, predsjednikom skupštine VSZ-a, nakon sjednice Uprave VKMF održanoj 25.02.2009. g. u prostorijama VK Jadran RI.

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. - BAKAR 27.08.2009.

Stanje prijava Zbirno stanje prijava

 

5. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i Kvarnerska regata "Bakar 09" 19.08.2009.

29. kolovoza 2009. održat će se 5. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i kvarnerska regata "Bakar 09".
Raspis.

 

Svjetski prvaci na pripremama u Zagrebu 19.08.2009.

Svjetski prvaci u četvercu na pariće za seniore B (mlađi od 23 godine) Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain uspješno završavaju pripreme na Jarunu.
Pod budnim okom prof. Nikole Bralića, trenera s najbogatijom zbirkom veslačkih trofeja u Zagrebu, jarunski lokvanji nestaju u virovima četverca na pariće. Zagrebački trener iz HAVK Mladost, prof. Bralić, uveslava mladu posadu, za koju s pravom vjerujemo da može biti okosnica hrvatskog veslanja u periodu do OI u Londonu. Njegovi suradnici Dragutin Milinković iz VK Trešnjevke i Branimir Steiner iz VK Iktusa pripremaju u klubovima nove naraštaje mladih skulera i hrvatska skul priča nastavlja se dalje.

Veslački savez Zagreba još jednom čestita svima koji su zaslužni na dosadašnjim uspjesima četverca na pariće uz iskrene želje da tako budu i na narednim regatama.

 

Održano svjetsko prvenstvo za juniore 19.08.2009.

S malim zakašnjenjem objavljujemo rezultate sa SP za juniore koje je održano u Francuskoj, Brive – La Gaillarde 5.-08.08.209. Rezultati masovnog odlaska nisu urodili i boljim rezultatom na vodi. Zadnja medalja iz Briva bila je bronca s Europskog sveučilišnog prvenstva, koju je osvojila posada ženskog 8+ Sveučilišta u Zagrebu 2006. g. Rezultati.

 

4.regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea, 27.06.2009. - Pula 28.06.2009.

Rezultati 4. regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea oržane 27.06.2009. u Puli: kvalifikacije, finale.

 

4.regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea, 27.06.2009. - Pula 26.06.2009.

Stanje prijava, zbirno stanje prijava.
Molimo trenere da provjere podatke i o eventualnim greškama obavijeste organizatora natjecanja.

 

Zadnje stanje za regatu u Ottensheimu 24.06.2009.

Program Startna lista

 

4.regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea, 27.06.2009. - Pula 23.06.2009.

Raspis

VSZ čestita veslačima i trenerima na velikoj pobjedi u Minhenu. Opširnije o regati na www.worldrowing.com.

 

4.regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea, 27.06.2009. - Pula 22.06.2009.

Regata ima isti raspis kao i regata u Ogulinu, a raspis će biti na webu u utorak (zbog tehničkih poteškoća).

 

Regata u Ottensheimu

Stanje prijava sa satnicom.

 

Otkazana regata u Ogulinu 21.06.2009.

3. Regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i 16. Regate Sabljaci otkazana je zbog olujne kiše (klikni sliku). Vidi zbirne i pojedinačne rezultate kvalifikacijslih utrka održanih do odluke od otkazivanje regate

 

3. Regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i 16. Regate Sabljaci 18.06.2009.

Stanje prijava i Zbirno stanje prijava.
Molimo trenere da provjere podatke i o eventualnim greškama obavijeste organizatora natjecanja.

 

VK Zagreb traži trenera 17.06.2009.

VK Zagreb traži trenera. Natječaj. Više o tome na stranici VK Zagreb.

 

3. Regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i 16. Regate Sabljaci 16.06.2009.

VK Sabljaci i Veslački savez Zagreba organiziraju 3. Regatu Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2009. i 16. Regatu Sabljaci. Regata će se održati u subotu 20. lipnja 2009. godine na regatnoj stazi jezera Sabljaci. Raspis.

 

1. Regata svjetskog kupa, Banyoles Španjolska 02.06.2009.

Zagrebački veslači u sastavu hrvatske reprezentacije ostvarili su izvrsne rezultate. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su broncu, a 4. mjesto su zauzeli Damir Martin i David Šain (VK Iktus). Od ostalih rezultata svakako treba pohvaliti srebro Mirne Rajle i 6. mjesto 4- (Ante Janjić, Alen Banovac, Josip Stojčević, Marin Bogdan). Marko Kušurin osvojio je 1. mjesto u FC, a Mario Vekić 6.mjesto u FC.Posebne čestitke zaslužili su i treneri Nikola Bralić i Dragutin Milinković! Opširniji izvještaj i slike potražite na stranicama FISA - www.worldrowing.com !

 

Slike s 14. Sveučilišne trke 8+ 02.06.2009.

Naš bivši veslač, a sada fotoamater koji profesionalno ovjekovječuje veslačke trenutke, nije nas razočarao niti ovaj put. Slike s regate pogledajte na: picasaweb.google.hr/ironmladen

 

Sveučilišni osmerci i 10. Memorijal J. Laštovice 23.05.2009.

Zbirni rezultati finala

 

Sveučilišni osmerci i 10. Memorijal J. Laštovice 22.05.2009. 

Zbirno stanje prijava

 

Branimir Bašić novi stari predsjednik Veslačkog saveza Zagreba 20.05.2009.

Na sjednici Skupštine VSZ-a prihvaćeni su svi izvještaji za 2008. godinu. U izbornom djelu izabrani su novi predsjednik Skupštine, Mladen Mihovilić, dopredsjednik Milivoj Slapničar, predsjednik VSZ-a Branimir Bašić, te članovi Predsjedništva Vladimir Danon, Kerim Mujkić, Krunoslav Klak, Hrvoje Marijan Božičević, Boris Martin, Davor Šug, Vladimir Bašic i Slavko Matoc. (slike)

 

U organizaciji Veslačkog kluba Filozofskog fakulteta i Sportske udruge Filozofskog fakulteta održana je 1. Trka Sveučilišne aleje 19.05.2009

Natjecanje se održalo 14. svibnja 2009. od 17h do 19:30h na parkingu ispred zgrade Filozofskog fakulteta. Vrijeme i mjesto je odabrano kako bi što više studenata moglo pratiti čitav događaj. (opširnije, slike )

 

10. Memorijal prof. Jaroslava Laštovice 18.05.2009.

23.05.2009. godine održat će se 10. Memorijal prof. Jaroslava Laštovice ( raspis).

 

2. Veslački kup 18.05.2009.

Tablica bodovanja i ukupni poredak. Slike u galeriji.

 

14. Sveučilišna trka osmeraca 15.05.2009.

14. Sveučilišna trka osmeraca održat će se 22. i 23. svibnja 2009. godine u Zagrebu. Raspis Sveučilišna trka osmeraca Invitation Univesity race of eights.

 

Veslački kup 10.05.2009.

Startne liste kvalifikacija Rezultati kvalifikacija Startne liste finala Rezultati finala

 

Veslački kup 08.05.2009.

Pojedinačno stanje prijava (privremeno stanje do sjednice Regatnog odbora).

 

Veslački kup 06.05.2009.

Stanje prijava

 

RASPORED ČAMACA ZA AKADEMSKO VESLANJE 05.05.2009.

Molimo sve studentske posade da poštuju odluku o rasporedu čamaca.

Za veteranske studentske posade termini se dogovaraju isključivo u dogovoru s posadom matičnog fakulteta. ( Raspored )

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba 03.05.2009.

Rezultati kvalifikacija Startne liste finala Rezultati finala -NEDELJA

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba 02.05.2009.

Rezultati kvalifikacija - subota, Startne liste finala - subota Rezultati finala - SUBOTA
Startna lista kvalifikacija - NEDELJA (ispravak). Konačno stanje prijava - NEDELJA, Starna lista finala - NEDELJA. Slike od subote možete vidjeti u galeriji.

 

Otvoreno prvenatvo Zagreba 01.05.2009.

Stanje prijava - subota, Startne liste kvalifikacija - subota, Starne liste finala - subota.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba - stanje prijava 30.04.2009.

Stanje prijava na dan 30.04.2009. godine za subotu 02.05.2009. nedjelju 03.05.2009.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba - novo stanje prijava 30.04.2009.

Stanje prijava na dan 29.04.2009. godine za subotu 02.05.2009 i za nedelju 03.05.2009.

 

FISA prati rezultate na Croatia Open regati 29.04.2009.

Pobjeda Valenta Sinkovića odjeknula je i u svjetskim veslačkim krugovima (opširnije na world rowing newsletter...)

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba 28.04.2009.

Privremeno stanje prijava subota 02.05.2009. i Privremeno stanje prijava nedelja 03.05.2009.

 

Trka u čikljama 09.05.2009. 27.04.2009.

Veslači će se natjecati u dunavskim čikljama, ali zabranjuje se korištenje vanbrodskih motora!
Za one koji ne znaju što su to čiklje, saznajte više na web.vip.hr/wturnsek.vip/Ciklja.htm

 

Grad heroj Vukovar poziva klubove na regatu Sv. Filipa i Jakova 24.04.2009.

Hrvatski veslački klub Vukovar poziva klubove na 6. Regatu Sv. Filipa i Jakova i 2. regatu Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Uz klupske veslače na regati će sudjelovati veslači studenti, te veslači dunavskih čiklji. Poziv.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba 2009 24.04.2009.

Otvoreno prvenstvo Zagreba (bivša Inter-City Regata) održat će se 02. i 03. svibnja 2009. na veslačkoj stazi jezera Jarun. Raspis, program.

 

Croatia Open 2009 24.04.2009.

Slike sa Croatia Open 2009 se mogu pogledati na picasaweb.google.hr/ironmladen u galeriji Croatia Open 2009 za što je Organizacijski odbor zahvalan autoru Mladenu Markoviću, veslaču FER-a!!!

 

Croatia Open 2009 18.04.2009.

Klikni sliku ili ovaj tekst za prikaz stranice Croatia Open regate.

 

CROATIA OPEN ZBIRNO STANJE PRIJAVA - NESLUŽBENO / ENTRIES SUMMARY - PROVISIONAL 13.04.2009.

Neslužbeno stanje prijava za subotu 18.04.2009. i nedjelju 19.04.2009.

 

Sretan Uskrs 12.04.2009.

Sretan Uskrs svim veslačima i veslačkim djelatnicima, te njihovim obiteljima želi Predsjedništvo Veslačkog saveza Zagreba i ujedno koristi priliku da sve zainteresirane pozove slijedeći vikend na najveću veslačku regatu na našim prostorima Croatia Open 2009

 

Mr. sc. Ante Kušurin kum novom skifu 12.04.2009

(Slike u galeriji) I u doba recesije VSZ ne posustaje. Mr. sc. Ante Kušurin krstio je u utorak 7.04.2009. godine na Jarunu novi samac nabavljen iz donacijskih sredstava VSZ-a. Samac marke Filipi nabavljen je po povoljnim uvjetima preko tvrtke najtrofejnijeg slovenskog veslača Iztoka Čopa, koji se zauzeo da cijena bude primjerena platežnoj moći VSZ-a, budući da je čamac namjenjen najbržem zagrebačkom skifisti Damiru Martinu iz VK Trešnjevka.

Mr. sc. Ante Kušurin krstio je čamac uz zazivanje želje da osvoji što više medalja i da Veslačkom klubu Trešnjevka donese što više najsjajnijih trofeja. Primjereno događaju najviše uzvanika bilo je iz VK Trešnjevke, a predsjednik saveza Branimir Bašić podsjetio je da je u tijeku narudžba za još 5 novih samaca marke Štorbaher iz Mičevca (R-obert S-takor B -brodogradnja) namjenjenih veslačima i veslačicama do 75kg.

S obzirom da postoji permanentna potražnja za školskim čamcima vjerujemo da će VSZ krenuti i u realizaciju takvog projekta kojim bi se povećao plovni park zagrebačke veslačke baze iz koje godinama izrastaju svjetski juniorski medaljaši. Na žalost manji dio tih osvajača nastavlja s istom žetvom medalja i u seniorskoj konkurenciji, ali tu nadležnost VSZ-a prestaje, te su za nestanak juniorskih medaljaša odgovorni oni veslački kadrovi koji brinu o seniorskim reprezenatativnim nastupima.

 

1. Veslački kup Miljenka Finderlea i 5. Regata Ekonomskog fakulteta 07.04.2009.

Pogledajte rezultate i poredak klubova.

 

Kup Miljenka Finderlea 05.04.2009.

04.04.2009. održan je 1. Veslački kup Miljenka Finderlea i 5. Regata Ekonomskog fakulteta. Pogledajte zbirne rezultate. Detaljni stižu uskoro. (Slike sa regate).

 

Stanje prijava na današnji dan 02.04.2009.

Uz male dopune stanje prijava se izmjenilo nabolje (opširnije).

 

Zbirno stanje prijava objavljeno na vrijeme 01.04.2009.

Nije prvotravanjska šala, imamo zbirno stanje prijava na vrijeme, kao i uvijek. U subotu će se na Jarunu okupiti 543 veslača koji će se natjecati u 28 disciplina. Regata je podijeljena u dva dijela koja se isprepliču, 1. Veslački kup Miljenka Finderlea i 5. Regata Ekonomskog fakulteta. Organizatori su VSZ i HAVK Mladost, a za sve sudionike pripremljen je uobičajeni jelovnik, špageti bolognese i zelje na salatu. (opširnije; zbirno stanje prijava)

 

Trešnjevački mališan pobjedio na Temzi – The Boat Race, Oxford and Cambridge 30.03.2009.

Nakon pobjeda na Jarunu, Ante Kušurin doveslao je i do pobjede na Temzi. Čestitamo na velikom uspjehu, a o samoj trci i Anti Kušurinu možete pročitati na klupskim stranicama www.vkt.hr i na www.theboatrace.org (Klikni na sliku)

 

Kup Miljenka Finderlea 28.03.2009.

4. travnja Veslački savez Zagreba i HAVK Mladost organiziraju 1. Regatu veslačkog kupa Miljenka Finderlea i 5. Regatu Ekonomskog fakulteta. Poziv Raspis

 

Ekipno prvenstvo Zagreba 8x1000m za kadete i studente 25.03.2009.

Prema kalendaru natjecanja Veslačkog saveza Zagreba prošlu nedjelju 22.03.2009. HAVK Mladost opet je ugostio natjecatelje na veslačkim ergometrima. Natjecanje se održalo na dionici 8x1000m gdje svaki od osam veslača izveslava po 1000m, a njihov zbroj daje rezultat ekipe. S obzirom na atmosferu za vrijeme natjecanja, pokazalo se da je ovakvo natjecanje idealna prilika za stvaranje zajedničkog duha ekipe. Bodrenje unutar veslačkh ekipa zbližava i motivira veslače za buduće akcije. Uskoro će se rezultati zimskog rada moći vidjeti i na vodi. Dana 4. travnja 2009. na Jarunu će se održati 1. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea u 2009. (Rezultati: kadeti, studenti. Slike.)

 

Ergometri 8x1000m uz torte 20.03.2009.

U nedjelju 22.03.2009. g. VSZ će ponovno podijeliti medalje najboljim ekipama kadeta i studenata, ali torte su tradicionalno rezervirane
samo za najbolje kadete i kadetkinje. (Raspis)

 

Croatia Open 2009 19.03.2009.

Slavko Matoc, predsjednik skupštine Veslačkog saveza Zagreba, član VK Croatia i Davor Šug, predsjednik VK Croatia izabrani su 19.02.2009. g. za dopredsjednike Organizacijskog odbora veslačke regate Croatia Open 2009. Pripremljen i raspis regate koji možete preuzeti klikom na link "raspis regate". (Opširnije ..., slike)

 

Seminar za veslačke suce 18.03.2009.

U organizaciji Zbora veslačkih sudaca hrvatske uspiješno je održan seminar za veslačke suce. Seminaru je ukupno pristupilo ... (Opširnije ..., slike)

 

Veslački kup Miljenka Finderlea 18.03.2009.

Veslački dom VK Jadrana iz Rijeke ugostio je dana 25.02.2009. godine članove Upravnog odbora Veslačkog kupa koji ujedinjuje 16 klubova iz kontinentalno, primorsko i istarske regije. (Opširnije)
Raspis za održavanje regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea u 2009.

 

VSZ sufinancira pripreme veslača 18.03.2009.


Na sjednici Predsjedništva VSZa održanoj 23.02.2009. g. donešena je odluka da se sufinanciraju odlasci na pripreme veslačima iz zagrebačkih klubova... (Opširnije ..., slike)

 

Trojanski konj napao VSZ 18.03.2009.

Server Veslačkog saveza Zagreba napao je virus poznatiji kao trojan, (Trojan Horse, trojanac ...) . Brzom akcijom .... (Opširnije ..., slike)

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 6000m - rezultati 21.02.2009.

juniori, juniori B, veslačice, seniori, veterani - u galeriji ima slika.

 

VSZ proširuje veslačku stazu sa šest na osam pruga 20.02.2009.

Protekla velika veslačka natjecanja pokazala su velike nedostatke zagrebačkog veslačkog dragulja, regatne staze Jarun. Po završetku svake trke problem razveslavanja postao je nepremostiv za organizatore, te je novoosnovan odbor za proširenje regatne staze na osam pruga donio jednoglasno povijesnu odluku .... (opširnije)

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 6000m 19.02.2009.

Satnica, 1 Grupa SŽ SM 6000 M start 9-10h, 2 Grupa JMA 6000 M 10:30-11:30h,

3 Grupa JMB 6000 M 12:00 - 13:30, 4 Grupa JŽA, JŽB i V 14-15:30h

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 6000m 17.02.2009.

Raspis natjecanja

 

VSZ ispunio obećanje – kupljen novi skif za VK Jarun 13.02.2009.

Obećanje predsjednika VSZ-a Branimira Bašića da će prvi čamac u 2009. g. biti školski skif marke Filipi za Veslački klub Jarun, ispunjeno je (opširnije, slike ...)

 

Vijesti sa Save 13.02.2009.

Mladostaši spasili 100.000kn (opširnije ...)

Veslači u sustavu obrazovanja i veslački šport na Sveučilištu u Zagrebu 13.02.2009.

Kategorizirani športaši u sustavu privilegiranog studiranja trebali bi biti nagrađeni povoljnijim uvjetima studiranja, po završetku izrade Pravilnika o studiranju za kategorizirane športaše, čija je izrada u tijeku (opširnije, slike)...

 

Sjednica Organizacijskog odbora regate CROATIA OPEN 2009 02.02.2009.

Treća sjednica Organizacijskog odbora regate Croatia Open 2009 održana je 29.01.2009. u tajništvu VK Trešnjevke. (više o sjednici, galerija)

 

Sjednica skupštine ZŠS-a 02.02.2009.

Prošlu srijedu (28.01.2009.) održana je sjednica skupštine Zagrebačkog športskog saveza. Dnevni red uz uobičajene točke sadržavao je i prijedlog Programa javnih potreba u športu grada Zagreba za 2009.g. Sjednicu su vodili predsjednik i glavni tajnik ZŠS-a, Tomislav Šepec i Velimir Bašić. Prezentiran je sportski i financijski presjek 2008.g. te je obrazložen prijedlog Programa za 2009.g. (više o sjednici). Galerija (Na slici je gospodin Zdravko Mamić za govornicom Skupštine Zagrebačkog športskog saveza ).

 

Proglašenje športaša grada Zagreba za 2008. godinu 23.01.2009.

Višegodišnja praksa Upravnog odbora Zagrebačkog športskog saveza da krajem godine nagradi najbolje zagrebačke športaše i ove godine se pokazala kao uspiješan recept koji ne treba mijenjati. U ponedjeljak 15. prosinca 2008. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz TV Prijenos na Z1 i izvođače, ansambl, zbor i soliste Zagrebačkog kazališta Komedija, voditelje Danijelu Trbović i Zorana Kovačevića, a prema scenariju Zorana Kovačevića i scenografiji Ivice Propadala, režiji Ivice Krajača, održano je svečano proglašenje.

Zagrebački športaši ostvarili su uspjehe na najvećim međunarodnim natjecanjima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji (Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva i ukupni poredak u svjetskim i europskim kupovima) kako slijedi:

· 147 medalja u 29 sportova

· 40 zlatnih, 57 srebrnih i 50 brončanih medalja

· Medalje je osvojilo 127 sportaša

· 39 sportašica – osvojilo je 17 zlatnih, 16 srebrnih i 15 brončanih medalja

· 88 sportaša - 23 zlatnih, 41 srebrnih i 35 brončanih medalja.

Između tolikog broja klubova i sportaša u kategoriji posebnih priznanja klubovima, savezima i športašima, izabran je i član Veslačkog saveza Zagreba, Hrvatski akademski veslački klub Mladost ,kojeg je predstavljao predsjednik Vladimir Lasić. Klub je nagrađen za izniman doprinos u osvajanju medalje na SP za mlade seniore u kategoriji dvojca na pariće. Priznanje je ispred Zagrebačkog športskog saveza uručio dugogodišnji član Upravnog odbora ZŠS-a, predsjednik Veslačkog saveza Zagreba, Branimir Bašić.

Veslanje je svojim rezultatima ponovno zauzelo mjesto među najboljim športovima u gradu, a osim braće Sinković , ZŠS je istaknuo i rezultate veslača u akademskom dijelu, studentskom športu, gdje su veslači na 4. Europskom sveučilišnom prvenstvu osvojili:

· Zlato 2X Damir Martin (VK Trešnjevka) i Valent Sinković (HAVK Mladost)

· Srebro 1X Mario Vekić ( VK Trešnjevka)

Vito Čavrlj (HAVK Mladost), Lenko Dragojević (HAVK Mladost)

· Bronca 1xLS Marko Kušurin (VK Trešnjevlka)

8+ Damir Martin (VKT), Vito Čavrlj (HAVKM), Mario Vekić (VKT), Marco Franjul (VKT).

Klubovi su i ove godine zatražili od Veslačkog saveza Zagreba tri puta više karata za svečanost, ali nažalost KD Vatroslav Lisinski nije uspijela prihvatiti sve zainteresirane. Najistaknutiji članovi klubova viđeni su u predvorju dvorane u druženju s ostlim športskim radnicima, među kojim su se mogli vidjeti predstavnici Gradskog poglavarstva, Gradskog ureda za obrazovanje šport i kulturu, Zagrebačkog holdinga, Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva športa, te mnogobrojni novinari.

S obzirom na naputak predsjednika Vlade RH domjenka nije bilo, a i coctail party je bio skroman, što nije umanjilo dobro raspoloženje svih nazočnih. Nadamo se da ćemo i iduće godine imati priliku vidjeti člana Upravnog odbora ZŠS-a Branimira Bašića kako urućuje jedno od priznanja nekome od svojih članova Saveza. (galerija)21.01.2009.

Sa malim zakašnjenjem evo još nekoliko vijesti iz 12. mjeseca 2008. godine.
03.12.2008. godine održana je u hotelu Panorama tradicionalna svečana sjednica Veslačkog saveza Zagreba. Više o sjednici možete saznati ako kliknete na linkove "veslači veslačima" i slike.
09.12.2008. održan je sastanak sa predstavnicima VK Jarun (vidi tekst, slike).
18.12.2008. održan je sastanak sa predstavnicima VK Croatia (vidi tekst, slike).

best shoes | Nike Air Max 270

Facebook