22
Sub, Lip
Typography

Stranica je optimizirana za Mozila Firefox internet preglednik. Gledanje s nekim drugim preglednikom može (ali uglavnom neće) prouzročiti da se neke stvari ne otvore dobro. Takodjer sav materijal i sama stranica autorski su rad te je kopiranje sadržaja dozvoljeno isključivo uz navođenje ove stranice kao izvora informacije.

 

VIJESTI

 

Proglašenje športaša grada Zagreba za 2008. godinu 23.01.2009.

Višegodišnja praksa Upravnog odbora Zagrebačkog športskog saveza da krajem godine nagradi najbolje zagrebačke športaše i ove godine se pokazala kao uspiješan recept koji ne treba mijenjati. U ponedjeljak 15. prosinca 2008. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz TV Prijenos na Z1 i izvođače, ansambl, zbor i soliste Zagrebačkog kazališta Komedija, voditelje Danijelu Trbović i Zorana Kovačevića, a prema scenariju Zorana Kovačevića i scenografiji Ivice Propadala, režiji Ivice Krajača, održano je svečano proglašenje.

Zagrebački športaši ostvarili su uspjehe na najvećim međunarodnim natjecanjima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji (Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva i ukupni poredak u svjetskim i europskim kupovima) kako slijedi:

· 147 medalja u 29 sportova

· 40 zlatnih, 57 srebrnih i 50 brončanih medalja

· Medalje je osvojilo 127 sportaša

· 39 sportašica – osvojilo je 17 zlatnih, 16 srebrnih i 15 brončanih medalja

· 88 sportaša - 23 zlatnih, 41 srebrnih i 35 brončanih medalja.

Između tolikog broja klubova i sportaša u kategoriji posebnih priznanja klubovima, savezima i športašima, izabran je i član Veslačkog saveza Zagreba, Hrvatski akademski veslački klub Mladost ,kojeg je predstavljao predsjednik Vladimir Lasić. Klub je nagrađen za izniman doprinos u osvajanju medalje na SP za mlade seniore u kategoriji dvojca na pariće. Priznanje je ispred Zagrebačkog športskog saveza uručio dugogodišnji član Upravnog odbora ZŠS-a, predsjednik Veslačkog saveza Zagreba, Branimir Bašić.

Veslanje je svojim rezultatima ponovno zauzelo mjesto među najboljim športovima u gradu, a osim braće Sinković , ZŠS je istaknuo i rezultate veslača u akademskom dijelu, studentskom športu, gdje su veslači na 4. Europskom sveučilišnom prvenstvu osvojili:

· Zlato 2X Damir Martin (VK Trešnjevka) i Valent Sinković (HAVK Mladost)

· Srebro 1X Mario Vekić ( VK Trešnjevka)

Vito Čavrlj (HAVK Mladost), Lenko Dragojević (HAVK Mladost)

· Bronca 1xLS Marko Kušurin (VK Trešnjevlka)

8+ Damir Martin (VKT), Vito Čavrlj (HAVKM), Mario Vekić (VKT), Marco Franjul (VKT).

Klubovi su i ove godine zatražili od Veslačkog saveza Zagreba tri puta više karata za svečanost, ali nažalost KD Vatroslav Lisinski nije uspijela prihvatiti sve zainteresirane. Najistaknutiji članovi klubova viđeni su u predvorju dvorane u druženju s ostlim športskim radnicima, među kojim su se mogli vidjeti predstavnici Gradskog poglavarstva, Gradskog ureda za obrazovanje šport i kulturu, Zagrebačkog holdinga, Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva športa, te mnogobrojni novinari.

S obzirom na naputak predsjednika Vlade RH domjenka nije bilo, a i coctail party je bio skroman, što nije umanjilo dobro raspoloženje svih nazočnih. Nadamo se da ćemo i iduće godine imati priliku vidjeti člana Upravnog odbora ZŠS-a Branimira Bašića kako urućuje jedno od priznanja nekome od svojih članova Saveza. (galerija)

 

21.01.2009.

Sa malim zakašnjenjem evo još nekoliko vijesti iz 12. mjeseca 2008. godine.
03.12.2008. godine održana je u hotelu Panorama tradicionalna svečana sjednica Veslačkog saveza Zagreba. Više o sjednici možete saznati ako kliknete na linkove "veslači veslačima" i slike.
09.12.2008. održan je sastanak sa predstavnicima VK Jarun (vidi tekst, slike).
18.12.2008. održan je sastanak sa predstavnicima VK Croatia (vidi tekst, slike).

 

23.12.2008.

Drage veslačice, veslači, djelatnici, suradnici i prijatelji
čestit i radostan Božić te sretnu i uspješnu novu 2009. godinu želi Vam

Veslački savez Zagreba

 

Sastanak predstavnika VSZ-a i predstavnika HAVK Mladost 11.12.2008.

Dana 26.11.2008. godine održan je u prostorijama HAVK Mladost sastanak predstavnika VSZ-a i domaćina. Više o sastanku možete pročitati ako kliknete na ovaj link.

 

Kalendar natjecanja u 2009. godini - prijedlog 03.12.2008.

Prijedlog kalendara VSZ-a. Još nisu poznati termini održavanja Prvenstva Hrvatske i nekih drugih regata.

 

Daljinska regata 15.11.2008.

Održana je daljinska regata Zagreb 15.11.2008. Vrijeme nas je poslužilo, nastupilo je ukupno 12 klubova: HVK Vukovar, VK Iktus, VK Jadran Zadar, VK Jadran Rijeka, VK Korana, VK Croatia, HAVK Mladost, VK Jarun, VK Nova, VK Purger, VK Trešnjevka, VK Zagreb. - neslužbeni rezultati. Molimo Vas da nam uočene moguće greške dojavite tako da u arhivu unesemo ispravna vremena i imena članova posada.

 

Daljinska regata 14.11.2008.

Daljinska regata Zagreb 15.11.2008. - stanje prijava.

 

02.11.2008.

Nakon duge i teške bolesti 31. listopada u Zagrebu je preminuo dugogodišnji veslački djelatnik, veslač i međunarodni sudac MILJENKO FINDERLE - FIFI. Posljednji ispračaj će se održati u utorak 04. studenog na krematoriju Mirogoj u 11,45 sati. (Vidi na HVK Mladost).

 

Sjednica VSZ-a 30.10.2008

29.10.2008. održana je sjednica VSZ-a. Pogledajte izvještaj o radu SPP za 2008. godinu, prijedlog praćenja programa razvoja zagrebačkog veslanja u 2009 godini, Pravilnik o korištenju vozila i Putni radni list za 2008. godinu. Isto mozete vidjeti i na stranici VSZ.

 

Rezultati dvoboja Zagreb - Trst 14.10.2008.

Dobili smo rezultate (kvalifikacije/finale) regate San Giorgio di Nogaro održane 04-05.10.2008. i dvoboja Zagreb - Trst koji je održan u sklopu regate.

 

Dvoboj Zagreb - Trst, Zagreb 500
08.10.2008.

Od takmičenja koja su se održala 04/05.10.2008., za sada imamo nešto slika dvoboja Zagreb-Trst (vidi u galeriji) i rezultate Zagreb 500 (vidi regate).

 

Slike s Prvenstva osnovnih škola Grada Zagreba 03.06.2008.

Od VK Jarun dobili smo malo slika sa POŠ ZG pa pogledajte kako je to izgledalo na galeriji

 

Prvenstvo Hrvatske osnovnih škola u Veslanju - Medulin 18.05.2008.

Nakon Prvenstva osnovnih škola Grada Zagreba na redu je slanje najboljih Zagrebačkih mališana na Prvenstvo osnovnih škola Hrvatske. Prvenstvo će se održati u Medulinu 23. - 25.5.2008. Oni koji nisu jučer osvojili pravo nastupa imaju još jednu priliku na ergometrima u ponedjeljau 19.5.2008. u prostorijama HAVK Mladost. Sve detalje i obavijesti možete naći na stranicama Mladosti.

 

Održano Prvenstvo OŠ ZG 17.05.2008.

Kao što većinom znate danas je na Jarunu održano Prvenstvo osnovnih škola Grada Zagreba. Nastupilo je stotinjak posada u osam disciplina podjeljenih u dvije kategorije. Prvi start bio je u 9, a zadnji oko podneva. Oni koji nisu gledali, propustili su jedan veseli događaj; bilo je tu nasukavanja, prevrtanja, krivudanja po stazi i prelaženja iz trake u traku.... Iako malobrojni, organizatori su zadovoljni regatom, a vjerojatno i većina gledatelja i sudionika. Rezultate možete pogledati na starom mjestu. Također, pozivamo gledatelje koji su fotografirali događanje i voljni su ustupiti slike za potrebe galerije na ovoj stranici, naravno, uz navođenje autora fotografija, da se jave na tin [at] vsz.hr

 

Prvenstvo Osnovnih Škola - novo stanje prijava 16.05.2008.

Stavili smo novo stanje prijava prema javljenim izmjenama prijava. Molimo Vas da pregledate i javite eventalne pogreške. Program natjecanja i startne liste objaviti ćemo naknadno.

 

Prvenstvo Osnovnih Škola 16.05.2008.

U subotu 17.05.2008. na Regatnoj stazi Jarun će se održati Prvenstvo osnovnih škola Grada Zagreba. Početak natjecanja je u 9 sati. Na stranicama vezanim uz POŠZG objavili smo detaljne informacije i stanje prijava. Molimo trenere da pregledaju stanje prijava i danas u toku prijepodneva pošalju evenutalne izmjene, dodatne prijave i odjave na tin [at] vsz.hr. Startne liste će biti objavljene u popodnevnim satima i nakon toga bilo kakve korekcije neće biti moguće. Za sve ostale informacije kontaktirajte gosp. Srećka Šuka na tajnik [at] vsz.hr

 

Uživo s Jaruna 14.05.2008.

Od danas u rubrici regatni centar možete gledati sliku uživo s Jaruna. Sve je realizirano u suradnji su Udrugom korisnika bežičnih sustava WiFiHR, a pod pokroviteljstvom tvrtke D-link. Nažalost trenutačno korisnici Internet Explorera nisu u mogućnosti vidjeti sliku. Kao riješenje tog problema preporučamo da skinete Mozila Firefox preglednik koji je besplatan. Ujedno, korištenjem Firefoxa bolje će vam se otvarati stranice VSZ-a.

 

Održana 2. kup regata 10.05.2008.

Danas je na Dunavu u Vukovaru održana druga regata veslačkog kupa. Rezultate pogledajte na stranicama kupa. Što se tiće osvajanja bodova nije bilo nekih iznenađenja. Poredak se minimalo promijenio. Uostalom pogledajte sami.

 

2. kup regata - Stanje prijava 09.05.2008.

Na stranicama veslačkog kupa možete pogledati zbirno stanje prijava za sutrašnju regatu.

 

Nastavak veslačkog kupa - Regata Sv. Filipa i Jakova 01.05.2008.

Druga regata Veslačkog kupa održati će se 10. svibnja 2008. godine sa prvim startom u 11 sati i dalje prema programu natjecanja. Rok za prijave je petak 5. svibnja u 16:00 sati, a sastanak regatnog obora održati će se na dan natjecanja u 9:30. Sve detalje možete pogledati u raspisu ili na stranicama veslačkog kupa. Vidimo se u Vukovaru.

 

Prvi svibanj 01.05.2008.

Veslačicama i veslačima, suradnicima, prijateljima, (ne)radnicima i sportašima čestitamo praznik rada te želimo puno sportskih uspjeha i dobrih rezultata.

Veslački Savez Zagreba

 

Program potpore perspektivnim veslačima - nastavak 30.04.2008.

Veslački savez Zagreba u programu potpore perspektivnim veslačima i prema prijedlogu Stručno programskog povjerenstva, odobrio je sredstva za nastup na međunarodnoj regati za juniore u Muenchenu (03.-04. 05.2008.) za 22 veslača i 4 trenera zagrebačkih klubova. Budući da su sredstva uvijek nedovolljna za ispunjenje svih želja, odlučeno je da se za ovu regatu, kao poticaj za razvoj kvalitete, primjeni vremenski tjesnac usvojen u kriterijima SPP-a, prema kojem će se za nastupe na regatama u nastavku sezone posade koje zadovolje postavljene uvjete također financirati sa strane VSZ-a. Prema podacima organizatora, za ovogodišnju regatu prijavljeno je 17 nacija, a kvaliteta regate je tradicionalno na visokoj razini. Prema tome, tko u Muenchenu izbori dobar rezultat, može se nadati i solidnom plasmanu na Svjetskom prvenstvu juniora. Stoga našim veslačicama i veslačima želimo uspješan nastup uz napomenu da se protivnika treba cijeniti, ali ga se ne previše bojati i pokušati svakako pobijediti, što su neki naši dečki već napravili prijašnjih godina.

Sretno!

 

Podjeljene stipendije perspektivnim veslačima 26.04.2008.

U prostorijama Veslackog saveza Zageba potpisani su ugovori o stipendiranju perspektivnih veslača. Zanimljivost je u tome što se stimuliraju mladi veslači koji svoijim rezultatima tek nagovještaju vrhunske rezultate. Dosadašnja praksa pokazala je odlične rezultate i pet stipendista osvojili su četiri juniorske medalje (Holi, Jurina, Martin, braća Sinković). Hrvoje Jurina ujedno je osvojio i seniorsku medalju na EP 2007. Ovogodišnji stipendisti su Filip Zember, Mario Petković, Mihovil Britvec (VK Croatia), Martin Sinković, Ivan Rom, Boris Gardijan (HAVK Mladost), Luka Dragojević i Tomislav Rubinjoni (VK Trešnjevka). Predsjednik saveza Branimir Bašić zaželio je sportašima i nazočnim predsjednicima veslačkih klubova puno sportskih uspjeha na predstoječim regatama. Pogledajte slike na galeriji.

 

Uređeni rezultati i slike Croatia Opena 2008 22.04.2008.

Svi oni kojima su rezultati Croatia Open bili nerazumljivi i nepregledni od danas ih mogu pogledati u novom, organiziranijem izdanju. Sve to naravno na stranici regate. Uz to malo smo promjenili sadržaj galerije slike vezano uz Croatia Open.

 

Odgođena Inter City regata 15.04.2008.

Obaviještavamo Vas da se Zagreb Inter-city regata neće održati prema planu 19.-20. travnja 2008. nego je odgođena do daljnjega. O novom terminu održavanja bit ćete obaviješteni ovdje čim on bude poznati.

 

Croatia Open ide dalje 05.04.2008.

Od 8:00 pa skoro do mraka gotovo neprestano vozila se Croatia Open 2008. Startalo se uredno svake 4 minute zbog već tradicionalno gustog rasporeda, a zadnjih dana neprestano smo pratili prognozu da vidimo da li da za vikend ponesemo kišobrane. Ne možemo se požaliti, vrijeme nas je stvarno poslužilo; Temperatura je bila ugodna, a kroz oblake nam se na trenutke pokazalo i sunce. Vjetra je bilo nešto na stazi, a najveće probleme stvorio nam je onemogućivši da čamci naših natjecatelja iz Estonije stignu na vrijeme, a i druge ekipe morale su pažljivo slagati čamce te voziti lagano kako bi sigurno stigli. Sve to naravno - zbog bure. Uz vjetar probleme u prometu pri dolasku i odlasku na regatnu stazu stvarale su gradske gužve prouzročene blokadom prometnica povodom posjeta američkog predsjednika G.W. Busha Zagrebu. Osim vjetra, prometnog kolapsa i neizvjesnosti s vremenom visoki stupanj organiziranosti regate pokušala je "minirati" nekolicina (ne) odgovornih službenika ŠRC Jarun i to zadnji čas pred regatu.

Za vrijeme finala tribine su bile pune i navijalo se punom parom. U "rupi" između dvije utrke oko 16 sati na tribinama svečano je kršten novi dvojac na pariće pod imenom "Trnje" u kojem će naši olimpijci Ante Kušurin i Mario Vekić veslati u Pekingu. Što se samih utrka tiče moramo reći da smo zadovoljni što je sve proteklo mirno, disciplinirano, kako i priliči jednom sportskom događanju. U rezultatima i plasmanima nije bilo većih iznenađenja te su oni po našem mišljenju manje-više u skladu sa stvarnim vrijednostima. Sve što ste propustili danas tokom dana pogledajte u rezultatima na Croatia Open stranici. Nadamo se da su veslači, treneri, sportski djelatnici i gledatelji zadovoljni organizacijom, rezultatima i regatom općenito. Kako je to izgledalo kroz objektiv fotoaparata pogledajte na našoj galeriji. Posebno bi Vam htjeli skrenuti pažnju na utrku 2x SMA koja je u sutrašnjem programu prva na redu, a u kojoj očekujemo velike okršaje i odmjeravanje snaga do zadnjeg centimetra.

Vidimo se sutra, start eliminacija je ponovno u 8:00. Croatia open ide dalje i nikad ne staje.

 

Stanje prijava Croatia Open 2008 31.03.2008.

Na službenoj stranici regate Croatia Open možete pogledati trenutno stanje prijava.

 

Održana 1. Kup regata i 4. Regata Ekonomskog fakulteta 30.03.2008.

Jučer je na Jarunu otvorena sezona Veslačkog kupa održavanjem prve kup regate. Uz uglavnom sunčano vrijeme i nešto vjetra održane su 52. utrke. Većina utrka vezana je uz Kup, a ostale uz 4. Regatu Ekonomskog fakulteta koja se održala uz Kup. Najviše bodova za Kup za sada ima Iktus, a slijede Mladost i Trešnjevka s istim brojojem bodova. Rezultate pogledajte na stranici vezanoj uz kup.

 

Obrađene prijave za 1. Kup regatu 26.03.2008.

Sve prijave pristige do jučer su zaprimljene i obrađene. Stanje prijava možete pogledati ovdje. Molimo Vas pogledajte prijave i provjerite da li smo se dobro razumjeli (bilo je nekih malo nepreciznih prijava) te da li su svima imena i prezimena napisana točno. Sve eventualne korekcije molimo dojavite što prije na tin [at] vsz.hr ili organizatoru. Nakon kreiranja startnih lista izmjene (osim otkazivanja) više neće biti moguće. Isto tako molimo trenere i predstavnike klubova da provjere listu prijava za svoj klub. Primjetili smo ista imena prijavljena za utrke koje startaju u razmaku 5 minuta pa molimo sve one koji nemaju veslače koji u tom vremenu mogu odveslati trku, promijeniti čamac i doći ponovno na start da na vrijeme otkažu posade koje neće nastupiti.

 

Rok za prijave 25.03.2008.

Kratko bi Vas htjeli podsjetiti da danas, u utorak 25.03.2008., u 18 sati ističe rok za prijave za sudjelovanje na 1. Kup regati, 4. Regati Ekonomskog fakulteta i Ekipnom prvenstvu Zagreba na ergometrima. Prijave pristigle nakon roka neće se uzimati u obzir, osim u iznimnim slučajevima reguliranim pravilnikom. Ako ste slučajno negdje čuli neki drugi datum kao rok za prijave to je bila greška. Ispravan datum je današnji.

 

Sretan Uskrs 21.03.2008.

Dragim veslačicama i veslačima, prijateljima, suradnicima, poznanicima, klubovima.... sretan i blagoslovljen Uskrs želi

Veslački savez Zagreba

P.S. Nemojte previše papati jer 1. Kup regata je već iduću subotu.

 

Rezultati daljinske 15.03.2008.

Po prilicno povoljnom vremenu održana je daljinska regata. Pogledajte tko je kako trenirao ove zime i kakve su rezultati.

 

Prva kup regata - Proljetna regata 15.03.2008.

Veslački savez Zagreba i HAVK Mladost organizirajzu 1. Kup regatu i 4. Regatu ekonomskog fakulteta u subotu 29. ožujka 2008. na veslačkoj stazi Jarun. Početak natjecanja je u 11:00 sati, a start finalnih trka u 15:00. Prijave se primaju do utorka 25. ožujka u 18:00 sati. Ostale detalje pogledajte u raspisu.

 

Ekipno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima 15.03.2008.

Ekipno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima 8x 1000m za kadete i studente odžati će se u nedjelju 30.03.2008. s početkom u 11:00 sati u dvorani Doma Športaša na Jarunu, Aleja Matije Ljubeka BB. Prijave se primaju do 25.03.2008. u 18:00 sati. Detalje pogledajte u raspisu. Sve daljnje informacije i eventualne promjene biti će obajvljene na ovim stranicama.

Prijavnica

 

Novosti oko daljinske regate i veslačkog krosa 14.03.2008.

Došlo je do manjih promjena vezano uz daljinsku regatu i veslački kros. Novu verziju raspisa pogledajte ovdje. Neslužbena startna lista za daljinsku regatu je ovdje, a sve promjene vezane uz nastup pojedinih ekipa na regati molimo javite u najkraćem mogućem roku tajniku VSZ-a Srećku Šuku osobno u tajništvo na Jarunu ili na 098/302173. Sa stranice VK Trešnjevka preuzeli smo neke kratke upute vezane uz kros.

"Klubovi su već primili pozivnice odnosno raspis, a došlo je do male izmjene što se tiče Veslačkog krosa! Naime, prvu utrku za najmlađe natjecatelje (1998 godište) koja se trebala održati u 9h, spojili smo zajedno s drugom grupom (1997 godište) u 9.30 Napominjemo da će medalje biti uručene za prva tri mjesta za svako godište posebno! Molimo trenere da napomenu veslačima koji će nastupiti na krosu da se jave 45min prije starta svojeg godišta na info pult koji će se nalaziti u prostorijama kluba, kako bi bili evidentirani na vrijeme i kako bi dobili svoje startne brojeve. Unaprijed zahvaljujemo!

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite!!!"

 

Raspis daljinske regate i veslačkog krosa 12.03.2008.

U subotu 15.3.2008. tradicionalno se održava daljinska regata i veslački kros. Raspis pogledajte u slijedećim dokumentima:

Raspis

Raspis-skraćeni

 

Jos dobrih rezultata na ergometru 2k 11.03.2008.

Budući da su zagrebački olimpijci Mario Vekić i Ante Kušurin za vrijeme Otvorenog prvenstva Zagreba bili na pripremama u Boki Kotorskoj, danas u 11,00 sati u VK Trešnjevka odradili su "slatku obvezu" i obradovali nas sa dobrim rezultatima na ergometru 2000m, kao i sa prikazanim stabilnim zaveslajem, kako u tehničkom, tako i u kondicijskom smislu. Nadamo se da će se kumulativni efekt zajedničkog treninga, za razliku od prethodnih sezona kada nisu bili u prilici raditi dulji period zajedno, isplatiti i iskazati kroz rezultat na OI u Pekingu.

Rezultati:
Mario Vekić (93kg) 5:54,7/1:28,7 drag 125
Ante Kušurin (92kg) 5:55,9/1:29,0 drag 124

 

Rezultati OPZ 08.03.2008.

Danas je u prostorijama HAVK Mladost održano Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima. Na parkingu oko kluba bila je guzva sto bi reklo da je odaziv zadovoljavajući. Preletom kroz rezultate djeluje da su uglavnom mladostaši odnijeli prva tri mjesta, a i bili su najbrojniji. Pogledajte rezultate.

 

Detaljna satnica OPZ 07.03.2008.

Objavljujemo detaljnu satnicu za sutrašnje Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima. Molimo natjecatelje da dodju dovoljno ranije kako bi se do starta utrke u kojoj nastupaju stigli pripremiti i zagrijati. Pozivamo sve one koji se nisu prijavili da dodju bodriti natjecatelje i pogledati kako to sve izgleda kako bi se i sami prijavili idući puta.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 2000m - raspis 05.03.2008.

HAVK Mladost i Veslački savez Zagreba organiziraju u subotu 08.03.2008. u prostorijama HAVK Mladost, Veslačka 26, Zagreb Otvoreno prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima. Početak natjecanja je u 10.00 sati. Rok za prijavu je četvrtak 06.03.2008. u 20. sati. Detalje o natjecanju pogledajte ovdje.

 

Objava dokumenata i uputa za rad 03.03.2008.

Stručno programsko povjerenstvo donijelo je na sastanku 31.1.2008. i sada objavljuje Listu za praćenje veslača i zaključke sastanka te važeći Kriterij za pračenje programa priprema i nastupa selekcija zagrebačkih veslača. Veslački savez Zagreba objavljuje dopis klubovima članovima Saveza vezano uz postupak naručivanja i plaćanja akcija od strane VSZ-a.

 

Croatia Open 2008 - Raspis 19.02.2008.

Kao što neki već sigurno i znate 05. i 06. travnja 2008. godine na veslačkoj stazi Jarun tradicijonalno će se održati međunarodna veslačka regata Croatia Open 2008. Do sada su se sve informacije vezane uz regatu objavljivale na www.croatiaopen.vsz.hr, ali sada trenutno radimo neke promjene po tom pitanju pa do daljnjeg cemo sve objavljivati ovdje. Za sada mozete pogledati bilten broj 2. Očekujemo da vas se što više prijavi na regatu i radujemo se Vašem dolasku.

 

Održano 5. Prvenstvo Hrvatske na ergometrima 14.02.2008.

U prostorima HAVK Mladost u subotu 09. veljače 2008. održano je 5. Prvenstvo Hrvatske na veslačkim simulatorima. Rezultate možete pogledati ovdje

Prema kalendaru natjecanja HVS-a, središnje natjecanje je provedeno u Zagrebu, a istovremeno su se ostala trebala obaviti u veslačkim - regionalnim centrima ( Split, Rijeka, Osijek...), nakon čega će se rezultati objediniti i pobjednici proglasiti u sklopu slijedeće sjednice Vijeća klubova. Rezultati zagrebačkih veslača i veslačica uzet će se u obzir za proglašenje pobjednika Otvorenog prvenstva Zagreba, te će se podjela priznanja također obaviti naknadno.

 

Održan malonogometni turnir 04.02.2008.

Nakon uspješnog starta momčadi VK Ekonomist pobjedom nad VK RGN, turnir se zahuktao u pravom sportskom veslačko-nogometnom loncu. Utakmice su igrane na dva terena iza Doma športaša na Jarunu. Vratari su imali pune ruke posla, lopti, a svakako treba pohvaliti Filipa Šverera (VK Ekonomist) i Ivana Šituma (VK Medicina) koji su se iskazali baletnim bravurama i paradama bacajući se po blatnjavom terenu kao da to rade svaki dan. S obzirom da je Šitum dan ranije osvojio zlato na 6km ergo, uspjeh nije uspio ponoviti braneći, iako se muški trudio.

Liječničke ekipe na terenu nisu imale previše posla izuzev hematoma, koji je Domagoj Živković (RGN) zaradio prilikom sudara s vratnicom protivničkog gola FSB-a, na čemu mu se kapetan Dragan Zrnić (FSB) u ime vratnice ispričao.

Naravno da atraktivnost nogometu daju golgeteri, a među veslačima istaknuli su se Domagoj Repić (EKO), zabio je prvi gol na turniru, te Mario Mandl (PMF), najbolji strijelac turnira.

Suci Goran Fruk (AGR) i Božena Buršić (PMF) profesionalnim pristupom nisu dozvolili prljavu igru kao niti nerede na popunjenim tribinama (ćak15 gledalaca u VIP loži).

Organizatori turnira Nikola Grbašić (EKO) Goran Fruk, i Ivan Šitum, počastili su iz kotizacija i uz pomoć Veslačkog saveza Zagreba sve sudionike prigodnim pizza ručkom u prostorijama Alfe. Da bi utakmice bile odigrane na FIFA nivou, za lopte se pobrinuo prof. Vito Blagojević s Fakultet elektrotehnike i računarstva.
Nagradne dresove pobjedničkoj momčadi i pobjednički pokal najboljem strijelcu u ime sponzora, www.microline.hr (OKI printeri), uručio je Josip Kostelić. Službeni fotograf turnira, Ambroz Berger (RGN) zabilježio je najzanimljivije trenutke. S obzirom na dolazeće proljeće, očekuje se organizacija još većeg turnira s bogatim nagradama.

Raspored po kolima i rezultati.

Slike

 

Upravo održano prvenstvo Zagreba na ergometrima 02.02.2008.

U Organizaciji VSZa i Sveučilišnog veslačkog saveza održano je natjecanje na ergometrima. Podijeljene su prve medalje u novoj sezoni, a među najboljima iskazali su se kadeti Zagreba, dok su najbrojnijii bili Trešnjevčani. Začuđuje izostanak nekih klubova (Jarun, Sava), kao i malen broj Mladostaša.

Natjecanje su uveličali predsjednik saveza g. Branimir Bašić i predsjednik
Mladosti g. Vladimir Lasić, dok ostali predstavnici Upravnih odbora klubova
nisu bili viđeni.

Organizacijski odbor u sastavu Mićo Mikulić, Goran Fruk i Josip Kostelić
posao je odradio profesionalno.

Pogledajte rezultate i slike.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pružili pomoć, a posebno VK Croatia, VK Nova i VK Trešnjevka.

 

Satnica i prijave za ergometre u subotu 01.02.2008.

Po primitku prijava za sutrašnje Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima objavljujemo satnicu i stanje prijava. Svi koji ste se prijavili dodjite i pokažite kolko ste trenirali preko zime, a vi koji niste dođite gledati i bodriti natjecatelje. Prvi start je u 9.00 sati. Detalji o natjecanju su u rubrici regate.

Vidimo se!

 

Izvještaj sa trenerskog seminara 30.01.2008.

U želji za razvojem veslanja i revitalizacijom veslačkog centra Jarun – Zagreb prema davno zamišljenim projektima iz doba Univerzijade '87, Veslački savez Zagreba u svojim programima osmislio je stvoriti lijepu i korisnu tradiciju transfera znanja iz svjetskog veslanja prema domaćim stručnjacima.

Već druge godine za redom u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom – olimpijskom akademijom, HVS-om, ZŠS-om, VSZ je uspješno organizirao seminar za trenere veslanja, na kojem su kao predavači uz moderatora mr.sc. Mladena Marinovića, gostovali svjetski poznati stručnjaci ( Thor Nilsen, Valery Kleshnev), a teme su odabrane tako da nazočni treneri i ostali zainteresirani u kratkom vremenu dobiju koncentrirane i ključne informacije iz područja koja su u veslanju neposredno vezana za razvoj rezultata.

Na predavanjima je zabilježeno 72 nazočnih (uz 2 trenera iz Slovenije), što je iznenadilo i Thora Nilsena koji je primjetio da je to značajan broj za zemlju malu poput Hrvatske, kao i garancija da u budućnosti možemo računati na više trenera, a time i povećanje u masovnosti i kvaliteti veslanja.

Osobna zamjerka tajnika VSZ-a (Šuk) ide prema mlađim „jakim“ veslačkim trenerskim snagama, od kojih neki nisu niti nazočili ovom skupu, ili su bili nedovoljno znatiželjni i zainteresirani (a skup je organiziran upravo da njima bude u životu lakše doći do znanja i rezultata), što ukazuje na krivi izbor prioriteta i „timing“, ako se ubuduće želi ozbiljno baviti ovim poslom.

Polovičan pristup daje polovične rezultate i drugi puta je kasno ostaviti prvi utisak, veli izreka.

Posebno treba istaknuti doprinos uspješnoj organizaciji seminara „nevidljivih“ pomagača (Savka, Milfa, Tin, Marko, Bero, Mario, Njonja..i male veslače pomagače), prof. Milana Kolmana sa HOO akademije i mr.sc. Mladena Marinovića u pripremi tema i materijala.
Slijedeći seminar je u pripremi i molimo zainteresirane da nam šalju svoje komentare, primjedbe, ili prijedloge, kako bi zajedno došli do najpotrebnijih tema i najsvrhovitijih rješenja za razvoj veslanja.

Kako je izgledalo i tko je sve bio pogledajte na galeriji.

 

Nogometni turnir 28.01.2008.

Sveučilišni veslački savez Zagreba i Veslački savez Zagreba organiziraju 03. veljače 2008. malonogometni turnir veslača sveučilišta u Zagrebu.

Pravo sudjelovanja imaju ekipe sastavljene od 6 do 8 veslača fakulteta sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.

 

Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima 6000m 28.01.2008.

Veslački savez Zagreba i Sveučilišni veslački savez Zagreba organiziraju Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima 6000m. Prvenstvo će se održati 2. veljače 2008. s početkom u 9 sati u prostorijama Doma sportaša na Jarunu, Aleja Matije Ljubeka BB, Zagreb.

Detaljnije informacije o natjecanju i prijavama potražite ovdje.

U prvoj verziji verziji došlo je do pogreške kod objave datuma. Rok za prijave je 30.1.2008., a ne 20. kako je prvo pisalo.

 

Poziv na stručni seminar 14.01.2008.

U programu razvoja zagrebačkog veslanja važan i zanimljiv zadatak je trajno usavršavanje trenera (i ostalih znatiželjnih i žednih znanja) u stručnom radu.

U skladu s time VSZ je sa svojim vanjskim suradnikom mr.sc. Mladenom Marinovićem dogovorio i priprema niz seminara sa temama koje sažeto obrađuju bitne osobine veslačkog športa, na kojima će gostovati priznati stručnjaci iz naših zemalja i inozemstva, a treneri će tako imati priliku lakše proniknuti u male tajne velikih majstora kuhinje.

Suradnja i transfer znanja su nesebično ponuđeni veslačkim zanesenjacima izvan Zagreba, tako da je zajedničkim snagama Hrvatske olimpijske akademije, Hrvatskog veslačkog saveza i Veslačkog saveza Zagreba već organiziran jedan seminar u veljači 2007. na kojem su gostovali priznati stručnjaci Miloš Janša, Urlich Hartmann, Mimi Vurdelja i Mladen Marinović, sa naglaskom na temama koje obrađuju fiziologiju, kondicijsku pripremu, selekciju i prehranu veslača.

Slijedeći seminar u okviru tog projekta održat će se od 25.-27.01.2008. na Jarunu, a glavne teme će biti biomehanika i tehnika veslanja.

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da se slobodno prijave i sudjeluju na seminaru.

Program seminara

Prijavnica

Slike s prošlogodišnjeg

 

Otvoren Veslački forum 13.01.2008.

Na adresi http://forum.vsz.hr otvoren je forum o veslanju.

forum.vsz.hr je specijalizirani forum za veslanje. Mjesto je to gdje ce sudionici veslačke zajednice aktivno raditi na promoviranju veslanja i sportskog načina života.

Cilj foruma je objediniti višegodišnja i višegeneracijska iskustva, sažeti ih i, na jednom mjestu, pružiti novim nadama ovoga sporta, bile one natjecatelji ili rekreativci, što više informacija i punu podršku. Prvi korak prema prepuštanju ljepoti ovoga sporta možda bude i ovaj forum.

Forum sadrži internacionalni podforum, gdje ce se diskusija voditi na engleskom jeziku i time teći tokovima svjetskog veslanja. Klubovima nudimo jedinstveno mjesto za dogovore oko regata, sve u svrhu popularizacije sporta i uključivanje što više, pogotovo mladih, u sport općenito, a primarno u veslanje.
Očekujemo da nam se i Vi pridružite!

 

Stranica o Europskom sveučilišnom prvenstvu 12.01.2008.

U kolovozu će na Jarunu biti održano Europsko sveučilišno prvenstvo u veslanju. Za objavu svih informacija vezanih uz prvenstvo otvorili smo stranicu http://eucr.unizgrow.hr. Stranica je na engleskom pošto se očekuje velik broj natjecatelja iz inozemstva. Trenutno se je još u fazi izrade, ali kroz nekoliko dana biti će objavljena većina poznatih informacija o događanju.

Pogledajte, komentirajte, kritizirajte.......

Sport media | Air Jordan Release Dates 2020

Facebook