22
Sub, Lip
Typography

VIJESTI

Slavku Matocu nagrada ZŠS-a 24.12.2006.

Zagrebački športski savez je sinoć na svečanosti u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" nagradio najbolje zagrebačke sportaše i sportske djelatnike u 2006. godini. Trofej Zagrebačkog športskog saveza je između ostalih dobio i predsjednik skupštine VSZ-a Slavko Matoc za dugogodišnji rad u veslanju.

 

Veslači veslačima 23.12.2006.

Veslački savez Zagreba je prošli petak 15. prosinca organizirao proslavu Veslači veslačima u hotelu Holiday. Veslački savez Zagreba tradicionalno na ovoj priredbi nagrađuje najbolje zagrebačke veslače u protekloj sezoni.
Priznanje Veslačkog saveza Zagreba za 2006. godinu su dobili: Silvio Petriško (Cro), Rikardo Grzunov (Jar), Vanja Agejev (Mla), Boris Cetinić (Mla), Vladimir Križek (Mla), Kerim Mujkić (Mla), Goran Nuskern (Mla), Radovan Radonić (Mla), Dubravko Skračić (Mla), Dragan Vujović (Mla), Boris Beljak (Mla), Branko Belačić (Mla), Antun Kostelić (Tre), Boris Martin (Zag), Ante Dragović (Cro), Krešimir Čuljak (Cro), Aleksandar Vukojičić (Tre), Ivan Rebić (Mla), Dragutin Milinković (Tre), Marko Dragičević (Mla), Marko Kušurin (Tre), Nikola Tomić (Tre), Marco Franjul (Tre), Hrvoje Jurina (Tre), Antun Vukičević (Tre), Josip Vukičević (Tre), Oliver Martinov (Tre), Petar Lovrić (Tre), Borna Škovran (Cro), Antonio Dujmović (Cro), Mislav Jelaković (Cro), Luka Postružin (Cro), Matija Cetinić (Cro), Lenko Dragojević (Mla), Domagoj Šain (Mla), Marko Gorup (Mla), Matija Sudić (Mla), Marijan Filipović (Mla), Davorin Šindler (Mla), Antun Roca (Mla), Bojan Katnić (Mla), Vito Čavrlj (Mla), Matija Maček (Mla), Davor Garašić (Mla), Aleksandar Žigić (Mla), Karlo Martinović, Gordan Drnas (Nov), Ivan Bujas (Mla), Dražen Čulin (Mla), Bojan Žugić (Mla).
Brončanu plaketu Veslačkog saveza Zagreba za 2006. godinu su dobili: Domagoj Barlović (Mla), Nikola Žunić (Mla), Hrvoje Jurina (Mla), Filip Čeh (Mla), Martin Sinković (Mla), Stjepan Matić (Mla), Sanja Vazdar, Tamara Zamaklar, Sonja Kešerac, Katarina Šebetić, Mirna Mateša, Jelena Milardović, Maša Zibar, Tina Varnica, Marija Mijat, Marko Mijat.
Brončanu plaketu Veslačkog saveza Zagreba za 2006. godinu su dobili: Ante Kušurin (Tre), Mario Vekić (Tre), Nikola Bralić (Mla).
Zlatnu plaketu Veslačkog saveza Zagreba za 2006. godinu su dobili: Damir Martin (Tre), Valent Sinković (Mla), Tomislav Holi (Mla), Darko Mikšić (Mla), Krešimir Petrović (Tre).
Godišnju nagradu Veslačkog saveza Zagreba su dobili: Željko Braja (Zagrebački športski savez), Žarko Radoš (Studio Eda), Mladen Mihovilić (Zbor veslačkih sudaca Hrvatske), Damir Karlović (Zajednica sveučilišnih veslačkih klubova grada Zagreba), Toma Grego (HAVK Mladost).
Nagradu za životno djelo je dobio Pravomil Barin, dugogodišnji predsjednik HAVK Mladost.

 

Nagrade ZŠS-a 23.12.2006.

Zagrebački športski savez je na svečanosti u Hotelu Four Points Panorama dodijelio nagrade mladim sportašima koji su osvojili medalje na najvećim međunarodnim natjecanjima. Među dobitnicima su bili i naši juniori Damir Martin, Valent Sinković i Tomislav Holi koji su osvojili medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Amsterdamu.

 

Osnovana Zaklada za egzistencijalno ugrožene sportaše 23.12.2006.

Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti osnovali su Zakladu za sportaše koji nemaju osigurane egzistencijalne uvjete. Zaklada će se baviti stvaranjem uvjeta za zapošljavanje, pomaganjem u stvaranju uvjeta za školovanje ili osposobljavanje. Novac će se osiguravati donacijama osnivača i članova Zaklade, djelatnostima Zaklade te dobrotvornim prilozima. Član upravnog vijeća Zaklade je i predsjednik Liječničke komisije VSZ-a dr. Tomislav Smoljanović. Uz njega u Upravnom vijeću zaklade su i Igor Boraska, Vlado Šola, Goran Ivanišević, Vedran Čorluka, Stojko Vranković, Gordan Kožulj, Danijela Grgić, Tamara Boroš, Goran Sukno, te predsjednik Zvonimir Boban.

 

Doktorirao Pavle Mikulić 23.12.2006.

Voditelj škole veslanja u VK Trešnjevka Pavle Mikulić postao je doktor znanosti. Doktorirao je sa temom "Ventilacijsko metabolički pokazatelji pri progresivnom testu opterećenja kod veslača različite biološke dobi" na Kineziološkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Ovime je postao stručnjak sa najvišim formalnim obrazovanjem iz veslanja u Hrvatskoj.

 

OKI veslački triatlon 12.11.2006.

Danas je na Savskom nasipu održan OKI veslački triatlon. Preko sto natjecatelja nastupalo je u veslanju, biciklizmu i trčanju. Većina natjecatelja nastupila je u ekipnoj konkurenciji, dok su samo najhrabriji nastupili u pojedinačnoj konkurenciji. Ukupni pobjednik je Davorin Šindler u pojedinačnoj kategoriji u vremenu 55:56,62, dok je ukupno najbrža bila ekipa Mladosti 2 u sastavu Stjepan Matić, Ivan Rom i Marko Stilinović. Na kraju natjecanja su pobjednici u svim kategorijama primili medalje i vrijedne nagrade sponzora tvrtke Microline. Organizirana je i tombola za sve natjecatelje sa glavnom nagradom printerom OKI, dok su svi sudionici tombole dobili nagrade tvrtke Microline.

 

Par crtica u vezi OKI veslačkog triatlona 22.11.2006.

Dakle:
1.) Svaki natjecatelj koji završi utrku dobiva majicu OKI veslačkog triatlona 2006.
2.) Svi sudionici (i u pojedinačnoj i u ekipnoj kategoriji) ulaze u bubanj za bogatu OKI/Microline tombolu koja će se održati nakon podjele medalja. Naći će se za svakoga ponešto, od čitavih printera do CD torbica...
3.) OKI iz naslova odnosi se na japansku kompaniju pod imenom OKI, jednu od najvećih svjetskih proizvođača printera. Iz toga proizlaze dvije stvari: a) Ovaj OKI nije ni u kakvom srodstvu s našom INA-OKI, DIOKI ili kakogod se trenutno zove kemijskom industrijom i svaka sličnost je slučajna. I nećete na tomboli dobiti nikakve dionice!
b) Za one koji se motaju po ovoj stranici a u tajnosti ipak prate i nogomet - je li to onaj OKI čiji logo na majici nosi Niko Kranjčar otkad se preselio u EU? Jest, to je taj. Dakle, želite li imati majicu s baš takvim logom... pročitajte ponovno točku 1.
Ovime smo nadam se malo udobrovoljili sponzora, a možda pridobili i pokojeg neodlučnog kandidata, pa mirno čekamo start prve skupine, u subotu u 11 sati. Šaljite prijave!

 

Daljinska regata 12.11.2006.

Danas je na regatnoj stazi jarun održana Daljinska regata. U konkurenciji seniorskih dvojaca pobijedili su Nikša i Siniša Skelin, ispred Zadrana Vujevića i Stojčevića i Trešnjevčana Martinova i Lovrića. U utrci seniorskih skifova trostruka pobjeda Trešnjevke, prvi Vekić, drugi Martin, treći Brec. U utrci juniorskih skifova pobijedio je Martin Sinković.

 

Daljinska regata 11.11.2006.

Sutra se na Regatnoj stazi Jarun sa početkom u 10.30 sati održava Daljinska regata. Prijavljen je velik broj posada klubova iz cijele Hrvatske. Potrebno je izdvojiti seniore koji su najbrojnija kategorija, nastupaju 14 dvojaca i 25 skifova, a kod juniora nastupa 19 skifova.

 

OKI veslački triatlon 11.11.2006.

OKI veslački triatlon će se održati u subotu 25. studenog 2006. sa početkom u 11 sati. Start i cilj triatlona će biti ispred VK Trešnjevka na Savskom nasipu.

 

Josip Kostelić tehnički delegat EUSA-e 06.11.2006.

Izvršni direktor VSZ-a Josip Kostelić imenovan je kao tehnički delegat EUSA-a (European University Sports Association) za veslanje. Naš izvršni direktor je imenovan na sjednici izvršnog odbora EUSA-e održanoj 6. - 7. listopada 2006. u Parizu, a dužnost će obavljati narednih dvije godine.

 

Daljinska regata 06.11.2006.

Daljinska regata će se održati u nedjelju 12. studenog 2006. sa početkom u 10.30.

 

Veslački savez Zagreba nabavio novi kombi 09.10.2006.

Veslački savez Zagreba je zahvaljujući predsjedniku Branimiru Bašiću i predsjedništvu VSZ-a nabavio novi kombi koji će služiti za potrebe saveza. Kombi je marke Peugeot Boxer 2,8 HDI, bijele boje sa oznakama VSZ-a.

 

Tri regate 06.10.2006.

Proteklog su se vikenda na Jarunu održale tri regate Županijsko prvenstvo grada Zagreba, 14. susret osmeraca Fakulteta strojarstva i brodogradnje Hrvatske i brzinska regata Zagreb 500.

 

Tri regate 06.10.2006.

Ovog vikenda se na Jarunu održavaju tri regate. U subotu se ujutro održava Županijsko prvenstvo grada Zagreba, a popodne 14. susret osmeraca Fakulteta strojarstva i brodogradnje Hrvatske. U nedjelju se održava brzinska regata Zagreb 500.

 

Sastanak SPP-a 06.10.2006.

Jučer je održan prvi sastanak Stručno-programskog povjerenstva VSZ-a. U novoj sezoni će na čelu SPP biti naš proslavljeni veslač Igor Velimirović, a članovi su Ante Dragović, Mario Janković, Dragutin Milinković, Nikola Bralić i Nikša Županović. Kako saznajemo na prvom se sastanku se dogovaralo o načinu rada SPP-a, te je napravljena analiza protekle sezone, a raspravljalo se o prijedlogu kalendara natjecanja i o planu rada u novoj sezoni.

 

Veslački maraton Vukovar-Ilok 06.10.2006.

U subotu je u Vukovaru održan treći po redu Veslački maraton Vukovar-Ilok na kojem je nastupilo 19 osmeraca. Među najbrojnijim sudionicima su bili zagrebački veterani i studenti. Nakon okupljanja ispred doma HVK Vukovar, svi sudionici koji su nastupili na maratonu su u svečanom mimohodu prošli kroz grad. Na središnjem Vukovarskom trgu, Trgu Republike Hrvatske je održano svečano otvaranje maratona. Nakon otvaranja su osmerci polako krenuli na vode Dunava. Startalo se svakih pola minute. Nakon otprilike dva sata veslanja čamci su stigli na cilj u Iloku. Nakon rastavljanja čamaca za sudionike je priređen roštilj i podjela medalja u vinogradima Iločkih podruma, s kojih se pruža prekrasan pogled na okolicu Iloka. Nakon podjele medalja organiziran je i posjet Iločkim podrumima. Organizacija je bila odlična, a uz veslanje na Dunavu moglo se vidjeti mnogo toga, no najvažnije je da su sve posade stigle na cilj. Slike ćete moći uskoro vidjeti na web stranicama Veslačkog maratona, koje su trenutno zbog tehničkih problema privremeno nedostupne.

 

Dvoboj Zagreb-Trst 06.10.2006.

Reprezentacija grada Zagreba proteklog je vikenda pobijedila na dvoboju Zagreb-Trst. Zagreb je pobijedio sa 13 bodova dok je Trst imao 10. Za Zagreb su pobjede ostvarili Valent Sinković (1xJMA) i Bojan Katnić, Marko Tot, Mislav Jelaković, Antonio Dujmović, Martin Sinković, Luka Postružin, Hrvoje Turibak, Stjepan Matić, k. Filip Čeh (8+JMA), dok su djevojke izgubile svoje utrke. Na kraju se veliki prijenosni pehar ponovno vratio u Zagreb. Organizatori su naše reprezentativce lijepo ugostili, a imali su i razgledavanje Trsta sa turističkim vodičem. Slijedećeg dana je nešto proširena reprezentacija nastupila na regionalnoj regati u San Giorgo di Nogaro.

 

Ante Kušurin na Oxfordu 06.10.2006.

Hrvatski reprezentativac i član Trešnjevke Ante Kušurin otputovao je prije desetak dana na poslijediplomski studij na Sveučilište Oxford u Velikoj Britaniji. Nakon što je u lipnju diplomirao na Sveučilištu Washington u USA, slijedeći izazov u Antinoj karijeri je poslijediplomski studij na Oxfordu. U Engleskoj će veslati za svoje sveučilište čija je glavna utrka sezone dvoboj Oxford-Cambridge koji će se održati 07.04.2007. na Themsi u Londonu.

 

10 zapovijedi roditeljima plivača 06.10.2006.

Na internetu smo naletjeli na zanimljiv članak koji se može primijeniti na veslanje.
Rose Snyder, direktor trenerskog odjela USOC, direktor podrške klubovima USA Swimming;
prilagođeno od Ed Clendaniel's "10 Commandments for little League Parents"; prijevod sa engleskog, Boris Traljić.
1. Ne nameći svoje ambicije djeci
Zapamtite da je plivanje aktivnost vašeg djeteta. Poboljšanja i napredak su drukčiji za svaku osobu. Ne sudite napredak vašeg djeteta na temelju rezultata drugih plivača i ne vršite pritisak na dijete na temelju vašeg mišljenja što mora raditi. Lijepa stvar u plivanju je što svaki plivač može težiti svom najboljem rezultatu na svakom plivačkom natjecanju.
2. Podrži želju svoga djeteta, bez obzira na sve
Postoji samo jedno pitanje koje ćete uputiti svom djetetu nakon treninga ili natjecanja - "Jesi li se zabavljao(la)?" Ako treninzi i natjecanja nisu zabavni za vaše dijete, ne smijete vršiti pritisak da sudjeluje na njima.
3. Ne treniraj svoje dijete
Uključeni ste u sportski program koji zahtjeva profesionalno treniranje, nemojte potkopavati posao trenera pokušavajući trenirati svoje dijete. Vaš posao je osigurati ljubav, podršku i sigurno mjesto gdje će se plivač vratiti na kraju dana. Volite svoje dijete bez obzira na sve. Trener je odgovoran za tehnički dio "posla". Ne nudite djetetu savjete o tehnici i taktici trke ili iz bilo kojeg područja koje nije vaše. Iznad svega - nikad ne potkupljujte svoje dijete za nastup. To će samo zbuniti vaše dijete, poremetiti razlog zbog kojih teži napretku i oslabiti vezu plivača i trenera.
4. Izreci samo dobre riječi na plivačkom natjecanju
Ako dolazite na plivačko natjecanje, morate ohrabrivati, a ne kritizirati svoje dijete ili trenera. Oboje znaju kad su greške načinjene. Zapamti, "vikati na" nije isto što i "navijati za".
5. Upoznaj strahove svoga djeteta
Prvi nastup na natjecanju u disciplinama kao 400m slobodno ili 200m mješovito može biti stresan za vaše dijete. Potpuno je prirodno da se boji. Nemojte vikati ili ga omalovažavati, samo ga uvjerite da ga trener ne bi prijavio plivati te discipline da nije spreman za njih. Zapamtite, vaš "posao" je da podržavate svoje dijete dok stječe plivačko iskustvo.
6. Ne kritiziraj službeno osoblje natjecanja
Ako ne želite odvojiti svoje vrijeme da budete službeno osoblje natjecanja, ne kritizirajte druge jer rade najbolje što mogu.
7. Poštuj trenera svoga djeteta
Veza između trenera i plivača je posebna, temelj za uspjeh i zabavu vašeg djeteta. Ne kritizirajte trenera u prisustvu vašeg djeteta, to će samo oslabiti plivanje vašeg djeteta.
8. Podrži klub svoga djeteta
Nisu mudri roditelji koji stalno prebacuju svoje dijete iz kluba u klub. Nije uvijek voda bistrija u bazenu drugog kluba. Svaki klub ima svoje unutrašnje probleme, čak i onaj koji stvara prvake. Djeca koja se sele iz kluba u klub su često odbačena dugo vremena od novih klupskih kolega. Najčešće, djeca u novom klubu ne napreduju bolje nego prije nego su vidjeli "bistriju vodu".
9. Dijete mora imati ciljeve osim pobjede
Većina uspješnih plivača naučena je koncentrirati se na rad, a ne na rezultat. Poštovati napor neovisno o rezultatu je mnogo važnije nego pobijediti. Jedan Olimpijac je rekao, "Moj je cilj bio isplivati svjetski rekord. To sam i uradio, ali netko drugi je uradio isto, samo malo brže nego ja. Postigao sam svoj cilj i izgubio. Osjećam li se neuspješno? Ne, u stvari sam vrlo ponosan na tu trku." Veliki pogled za daljnji (sportski) život.
10. Ne očekuj da će tvoje dijete postati Olimpijac
U SAD-u je 250.000 plivača. Prati se najboljih 100 isplivanih vremena po disciplinama za sve dobne skupine. Samo 2% od plivača koji su medu prvih 100 u dobi do 10 godina su medu prvih 100 u dobnoj skupini od 17-18 godina, a vrlo mali broj iz te dobne skupine postigne svjetsku klasu i nastupi na Olimpijskim igrama.
Preuzeto sa stranica PK Arena iz Pule, http://www.pk-arena.net/

 

Županijsko prvenstvo 03.10.2006.

3. Županijsko prvenstvo grada Zagreba će se održati u subotu, 07.listopada 2006. u 10 sati.

 

Dvoboj Zagreb-Trst 29.09.2006.

Reprezentacija grada Zagreba sutra nastupa u Trstu na dvoboju Zagreb-Trst. Dvoboj Zagreb-Trst se održava u četri discipline. Zagreb predsravljaju Valent Sinković (1xJMA), Lucija Nuskern (1xJWA), Helena Pavković, Jelena Žunić, Kristina Valentić, Petra Barlović (4xJWA), Bojan Katnić, Marko Tot, Mislav Jelaković, Antonio Dujmović, Martin Sinković, Luka Postružin, Hrvoje Turibak, Stjepan Matić, k. Filip Čeh (8+JMA). Reprezentaciju u Italiju predvodi izbornik reprezentacije grada Zagreba Srećko Šuk. Na put kreću i veslači koji će slijedećeg dana zajedno sa reprezentativcima nastupiti na regionalnoj regati u San Giorgo di Nogaro.

 

Veslački maraton Vukovar-Ilok 26.09.2006.

Slijedeću subotu se u Vukovaru održava 36 km dug Veslački maraton Vukovar-Ilok na kojem će nastupiti veliki broj zagrebačkih veterana. Ove godine na maratonu prvi puta nastupaju i studenti, pa će nastupiti i posade Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija možete naći na službenim stranicama Veslačkog maratona na adresi
www.veslacki-maraton.vsz.hr !

 

Zagreb 500 26.09.2006.

Veslački savez Zagreba i VK Zagreb organiziraju brzinsku regatu Zagreb 500. Natjecanje će se održati u nedjelju 08.listopada 2006. sa početkom u 13 sati.

 

Dr. Tomislav Smoljanović postao član FISA Adaptive Rowing Comission 26.09.2006.

Predsjednik Liječničke komisije VSZ-a dr.Tomislav Smoljanović postao je član FISA Adaptive Rowing Comission, tj. komisije za veslanje osoba s invaliditetom. Ove godine na Svjetskom prvenstvu u Eatonu je prvi puta provedena klasifikacije veslača s invalidnošću, gdje je dr. Smoljanović sudjelovao kao međunarodni medicinski klasifikator. Kao član FISA Adaptive Rowing Comissiona dr. Smoljanović će se baviti razvojem i unapređenje veslanja osoba s invaliditetom.

 

Mladost - pobjednik Veslačkog kupa 2006 23.09.2006.

Danas je na regatnoj stazi Jarun održano finale Veslačkog kupa. Nakon pet utrka prvi ukupni pobjednik Veslačkog kupa je HAVK Mladost ispred VK Trešnjevke i VK Jadran Rijeka.
Danas su održane ukupno 44 utrke, od toga 22 su utrke bile eliminacijske, a 22 finalne. Bilo je puno zanimljivih i uzbudljivih utrka, u kojima su se svi veslači zdušno borili za boje svoga kluba. Pobjednicima su već tradicionalno podijeljene medalje. Tijekom popodneva je za sve natjecatelje bio osiguran i ručak. Nakon utrka je održan okrugli stol o budućnosti Veslačkog kupa, na kojem je Upravni odbor Veslačkog kupa iznio svoje planove za unapređenje tog natjecanja u 2007. godini. Također su predstavnicima klubova uručene majice sa logom Veslačkog kupa, koje trebaju dobiti svi veslači koji su se natjecali u finalu Veslačkog kupa.
Zatim je uslijedio najsvečaniji trenutak, a to je bila dodjela pehara i nagrada koje je osigurao organizator, Veslački savez Zagreba. Nagrade je u ime organizatora dijelio predsjednik VSZ-a Branimir Bašić. Najprije su podijeljeni pehari pobjednicima u pojedinim disciplinama. S obzirom da se Veslački kup boduje u 22 discipline podijeljeno je 22 pehara. Nakon pehara su dodijeljene nagrade. Organizatori regata Veslačkog kupa iz Vukovara, Rijeke, Pula i Sabljaka su dobili veslačke štoperice Nielsen-Kellerman. Zatim su dijeljene nagrade klubovima sudionicima po ukupnom poredku u Veslačkom kupu. VK Nova, VK Glagoljaš, VK Arupinum i VK Sabljaci su dobili Nielsen-Kellerman stroke coach štrokmetre i kombinezone veslačkog kupa. VK Medulin, VK Sava, VK Iktus, VK Zagreb i VK Korana su dobili Nielsen-Kellerman stroke coach štrokmetre i antishock ušice. Zatim su HVK Vukovar, VK Jarun, VK Croatia, VK Istra dobili Concept2 skul vesla i Polar pulsmetar. VK Jadran iz Rijeke i VK Trešnjevka su dobili Concept2 rimen vesla i Polar pulsmetre. Pobjednik HAVK Mladost je dobio Concept2 rimen vesla i Nielsen-Kellerman speed coach gold štrokmetar kao glavnu nagradu. Uz to su pobjednici osvojili i prijelazni pehar pobjednika Veslačkog kupa za 2006. godinu. Nakon podjele nagrada uslijedilo je sportsko druženje sudionika.

 

Finale Veslačkog kupa 22.09.2006.

Sutra se na Jarunu održava finale Veslačkoga kupa. Prednatjecanja počinju u 10 sati a finalne utrke u 13 sati.

 

Finale Veslačkog kupa 11.09.2006.

Veslački savez Zagreba organizira 6. kup regatu - finale Veslačkog kupa kontinentalno, primorsko, istarske regije. Regata će se održati u subotu 23. rujna 2006. godine na Regatnoj stazi Jarun u Zagrebu s početkom prednatjecanja u 10,00 sati, a finalnih utrka u 13,00 sati. Proglašenje ukupnih pobjednika će se obaviti nakon završetka regate kod veslačkih hangara, a najbolje očekuju bogate nagrade.
Kako je predstojeća regata posljednja regata Veslačkog kupa u ovoj sezoni, Veslački savez Zagreba je pokrenuo anketu sa svrhom istraživanje zadovoljstva klubova i veslača sudionika Veslačkog kupa 2006. Cilj istraživanja je ispitati mogućnosti unapređenja Veslačkog kupa, te opravdati postojanje ove vrste natjecanja.

 

Osmercu studentica medalja na Europskom prvenstvu 04.09.2006.

Zagrebački veslači studenti nastupili su na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Francuskom Brive la Gillardeu. Osmerac studentica Sveučilišta u Zagrebu u sastavu Sanja Vazdar, Mirna Mateša-Rade, Sonja Kešerac, Katarina Šebetić, Tamara Zamaklar, Maša Zibar, Jelena Milardović, Tina Varnica i k. Marija Mijat, s trenerom Markom Mijatom, osvojile su brončanu medalju. Dvojac na pariće studenata u sastavu Marco Franjul, Vito Čavrlj osvojio je 4. mjesto, dok su studenti u četvercu na pariće Bojan Žugić, Matija Maček, Dražen Čulin i Ivan Bujas osvojili 5. mjesto. Peto mjesto su osvojili i studenti u četvercu bez kormilara, a veslali su u sastavu Aleksandar Žigić, Davor Garašić, Gordan Drnas, Karlo Martinović. Na prvenstvu je nastupilo 30 sveučilišta iz 13 zemalja.

 

Zagrebački veslači nastupili na regati u Mariboru 04.09.2006.

Veslači zagrebačkih klubova Croatije, Jaruna, Mladosti, Save i Trešnjevke nastupili su proteklog vikenda na 28. Međunarodnoj veslačkoj regati Maribor 2006. Na regati su nastupili klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Ukupno najbolje plasirani zagrebački klub je bila Trešnjevka na 4. mjestu sa 4 zlatne medalje, zatim slijedi Mladost na 8. mjestu, Croatia na 10. mjestu, Jarun na11. mjestu i Sava na 17. mjestu.

 

Prvi puta bez A finala 02.09.2006.

Na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom na jezeru Dorney u Etonu, Velika Britanija veslačka reprezentacija Hrvatske je ostvarila najlošiji plasman u posljednjih petnaest godina. Po prvi puta Hrvatska nije imala predstavnika u A finalu Svjetskog prvenstva.
Najbolji plasman je ostvario dubl Mario Vekić, Ante Kušurin koji su osvojili 8. mjesto, čime su ponovili rezultat od prošle godine. Iako je dubl dobro započeo prvenstvo sa dvije dobre utrke, u prvoj su bili drugi iza favorita Slovencima, dok su u repasažu pobijedili kvalitetne Talijane i Mađare, nažalost u ključnoj polufinalnoj utrci su zaostali 7 sekundi iza trećeplasiranih Belgijanaca. U finalu B su odveslali dobru utrku i na kraju osvojili osmo mjesto.
Osmerac u sastavu Josip Stojčević, Davorin Šindler, Roko Švast, Hrvoje Marić, Oliver Martinov, Petar Lovrić, Erik Brec, Branimir Vujević i kormilar Silvijo Petriško bio je sastavljen na brzinu pred samo svjetsko prvenstvo. Ovako kratko razdoblje zajedničkih treninga i mali broj preveslanih kilometara bio je dovoljan samo za pretposljednje petnaesto mjesto.
Dvojac bez kormilara je proteklih nekoliko godina bio najbolja naša posada, no ove godine zbog bolesti Siniše Skelina sa Nikšom Skelinom je na SP-u nastupio njegov klupski kolega Milan Ražov. Na kraju svjetskog prvenstva ova je posada zauzela pretposljednje petnaesto mjesto kao i osmerac.
Na SP-u se već nekoliko godina natječu i veslači sa invaliditetom, a ove godine su po prvi puta nastupili i naši reprezentativci. U disciplini 1xAM Josip Friščić je osvojio 11. mjesto od 12 posada, dok su u disciplini 4+LTAMX Jasmina Matošević, Martina Vojnić, Petar Bešlić, Igor Morarević, s kormilarkom Petrom Dermol osvojili 10. mjesto od 10 posada. Veslačima sa invaliditetom je ovo bilo vrijedno skupljanje iskustva za buduća natjecanja.
Slabi rezultati ove godine su pokazali pravo stanje seniorskog veslanja u Hrvatskoj. Kriza je evidentna u već nekoliko godino, no dobri rezultati braće Skelin su je donekle zamaskirali. U Sydneyu smo imali 12 veslača, u Ateni 6. Pitanje je koliko će ih biti u Pekingu? Slijedeće godine se vade vize za Olimpijadu, vremena je malo...

 

Trešnjevci ukupna pobjeda u Bakru, Mladost i dalje vodi u Veslačkom kupu 28.08.2006.

Proteklog vikenda održana je u Bakru 5. regata Veslačkog kupa i Kvarnerska regata. Uz veslačke klubove iz Hrvatske, na regati su nastupili i klubovi iz Slovenije i Italije. Ukupnu pobjedu u Bakru su odnijeli veslači i veslačice Trešnjevke. Što se tiče najboljih u pojedinim kategorijama kod kadeta su najbolji bili Trešnjevčani, kod mlađih juniora Jarun, u kategoriji juniora Mladost, te kod seniora domaćin Jadran iz Rijeke. Ovom pobjedom se Trešnjevka približila Mladosti u ukupnom poretku Veslačkog kupa na samo 5 bodova. Velika borba će se voditi i za treće mjesto jer Jadran iz Rijeke ima samo 1 bod prednosti ispred četvrto plasirane Istre. Ovako poravnata borba je odličan uvod prije zadnje utrke, to jest finala Veslačkog kupa koji će se održati 23. rujna u Zagrebu. Na finalu će biti proglašen ukupni pobjednik Veslačkog kupa, te pobjednici u pojedinim kategorijama. Sve sudionike očekuje velika fešta, a pobjednike naravno očekuju nagrade. Borba za pobjednika Veslačkog kupa će biti teška, jer uvijek je važno pobijediti, a posebno u prvom Veslačkom kupu. Jer prvi se uvijek pamte zauvijek!

 

Nikola Žunić u USA 28.08.2006.

Veslač Mladosti Nikola Žunić otišao je na studij u Ameriku. Nikola će studirati na Sveučilištu California u Berkeleyu. U Americi će veslati za veslačku posadu sveučilišta. Veslački program na Sveučilištu Berkley je jedan od najboljih u Americi, protekle sezone su bili rangirani na broju 2 u Americi. Maskota sveučilišta je zlatni medvjed, pa se sportaši na tom sveučilištu nazivaju Golden bearsi. Inače na Berkleyu studira i hrvatski plivač Duje Draganja.

 

5. regata Veslačkog kupa 20.08.2006.

Veslački savez Zagreba i Veslački klub Jadran Rijeka 26. kolovoza organiziraju Kvarnersku regatu i 5. regatu Veslačkog kupa. Regata će se održati na regatnoj stazi u Bakarskom zaljevu.

 

Seniori otputovali u Eton 18.08.2006.

Hrvatska seniorska veslačka reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Velikoj Britaniji, na jezeru Dorney u Etonu. Zagrebački veslači nastupaju u gotovo svim posadama. U disciplini 2xSM nastupaju Mario Vekić i Ante Kušurin, trener posade je Nikola Bralić. U konkurenciji dvojaca na pariće prijavljeno je 26 čamaca. Osmerac nastupa u sastavu Josip Stojčević, Davorin Šindler, Roko Švast, Hrvoje Marić, Oliver Martinov, Petar Lovrić, Erik Brec, Branimir Vujević i kormilar Silvijo Petriško. Trener osmerca je Dragutin Milinković. Osmerac ima brojnu konkurenciju, prijavljeno je čak 16 posada. U disciplini 2-SM nastupaju Nikša Skelin i Milan Ražov, a trener posade je Igor Čulin.U disciplini dvojaca bez nastupa 19 posada.
Na Svjetskom prvenstvu će po prvi puta nastupiti i veslači s invaliditetom. U disciplini 1xAM veslat će Josip Friščić, član VK Sava iz Zagreba, a u disciplini 4+LTAMX će Hrvatsku predstavljati zagrebačko-pulska kombinacija Jasmina Matošević, Martina Vojnić, Petar Bešlić, Igor Morarević, s kormilarkom Petrom Dermol.
Natjecanja na Svjetskom prvenstvu počinju 20.08., a traju sve do 27.08. Rezultate nastupa možete pratiti na stranicama FISA-e.

 

Zagrebački veslači osvojili dvije srebrne medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu 10.08.2006.

Od 2. – 5. kolovoza u Amsterdamu je održano Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju, za Zagreb i Hrvatsku srebrnog sjaja. Dvije naše posade su osvojile srebrne medalje, dvojac na pariće Damir Martin i Valent Sinković sa trenerom Krešimirom Petrovićem, te četverac na pariće Tomislav Holi, Marin Mladinić, David Šajn, Sven Bohnec sa trenerom Darkom Mikšićem.
U disciplini dvojaca na pariće nastupalo je 26 zemalja, a zagrebački dvojac je u finalnoj utrci na cilj došao samo 13 stotinki iza svjetskih prvaka Danaca. Ovo je 4 medalja za zagrebačke veslače u ovoj disciplini na Svjetskim juniorskim prvenstvima u posljednjih 6 godina.
Četverac na pariće je u finalnoj utrci u triler završnici doveslao do drugog mjesta i srebrne medalje iza posade Njemačke, a ispred posade Australije. U toj disciplini nastupilo je također 26 zemalja. Tomislavu Holiju je ovo druga srebrna medalja, sa svjetskih juniorskih prvenstava, nakon prošlogodišnjeg srebra u dublu.
U Amterdamu je nastupio i osmerac u sastavu Vanja Bušić, Frane Kalcina, Josip Maretić, Bojan Malić, Martin Sinković, Alen Banovac, Petar Majić, Stjepan Matić, k. Marin Mužinić koji je pobijedio u malom finalu i ukupno osvojio 7. mjesto.
Na Svjetskom prvenstvu su nastupili i Stjepan Pirić i Vjekoslav Kolobarić u dvojcu bez kormilara koji su na kraju bili deveti, Anja Svečarovski i Maja Anić su prvenstvo završile na desetom mjestu u dvojcu na pariće, dok je mlada skifistica Marcela Milošević na kraju bila šesnaesta.

 

Svjetsko U23 prvenstvo 30.07.2006.

Na Svjetskom U23 prvenstvu održanom u Belgijskom Hazewinkelu hrvatsku su predstavljale četiri posade 2xSMB, 8+SMB, 2-SMB i 2xSWB. U dvije posade 2xSMB i 8+SMB su sjedili zagrebački veslači. 2xSMB Lenko Dragojević, Matija Cetinić su osvojili 9 mjesto, a 8+SMB u sastavu Ivan Dukić, Marin Begović, Branko Begović, Dejan Pupovac, Marin Bogdan, Domagoj Barlović, Nikola Žunić, Hrvoje Jurina i kormilar Filip Čeh je osvojio 8. mjesto. Na prvenstvu su još nastupili 2 –SMB Ante Janjić i Mate Moguš koji su pobijedili u B finalu i bili su ukupno 7., te 2xSWB Sonja Kešerac i Jasmina Brkić koje su bile ukupno 12.

 

4. Kup regata 06.07.2006.

Proteklog vikenda je održana 4. Kup regata u Puli.

 

Nova uprava VK Zagreb 06.07.2006.

Nakon izborne skupštine održane 26.05.2006. na kojoj je izglasan novi statut kluba, VK Zagreb je dobio novu upravu kluba. Predsjedništvo, koje se po novom sastoji od 7 članova čine Bojan Dejanović (predsjednik), Hrvoje-Marijan Božičević (potpredsjednik), Aleksandar Pešut, Dalibor Jovanović, Zaviša Šimac, Danijel Brkan, Franjo Herjavec. Članovi nadzornog odbora su Boris Martin, Mladen Mihovilić i Branko Piršić. Predsjednik i potpredsjednik su izglasani na prvoj sjednici predsjedništva, a izglasan je i novi tajnik Tomislav Boršo (Zec).

 

Regata San Giorgo di Nogaro 24.06.2006.

Najbolji zagrebački kadeti i mlađi juniori predstavljali su grad Zagreb na međunarodnoj regati u San Giorgu di Nogaru 18.06.2006. Veslački savez Zagreba je svim natjecateljima osigurao kombinezone i majce u plavim bojama. Kako saznajemo kadeti su se u Zagreb vratili sa mnoštvom medalja, dok su mlađi juniori bili malo slabiji.

 

3. Regata Veslačkog kupa - Sabljaci 24.06.2006.

Veslački savez Zagreba u suradnji sa VK Sabljaci je organizirao 17.06. 2006. 3. Regatu Veslačkog kupa i 13. Regatu Sabljaci na jezeru Sabljaci kraj Ogulina. Organizatori su u suradnji sa domaćinima iz VK Sabljaci na čelu sa Zdravkom Salopekom i ljudima iz Hidro elektrane Gojak na čelu sa direktorom Milanom Sabljakom uspjeli postaviti regularnu stazu od 2 kilometra na jezeru Sabljaci. U postavljanju staze velik je doprinos u ljudstvu i materijalnim sredstvima dalo i TD Jarun koje je osiguralo opremu, katamarane, pontone i bove, te firma Dalekovod d.o.o. koja je svu tu opremu sa dva šlepera besplatno transportirala od Zagreba do Sabljaka i nazad. Tako Hrvatska sada uz stazu na Jarunu još jednu regularnu veslačku stazu na jezeru Sabljaci.
Veslački savez Zagreba je osigurao besplatni prijevoz za sve veslače iz Zagreba sa ukupno pet autobusa. Na regati je nastupilo oko 500 natjecatelja iz svih klubova od Istre do Slavonije koji sudjeluju u Veslačkom kupu. Organizator je osigurao ručak za sve sudionike na stazi. Suci iz ZVSH su standardno dobro odradili posao, a utrke su startale svakih 5 minuta.Vrijeme je bilo sunčano uz malo vjetra.

 

Jumbo regata 24.06.2006.

6. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u veslanju za veterane, 9. Međunarodna veslačka regata i 6. Memorijalna trka "Trophy Luigi-Gino Spozio", ili ukratko Jumbo regata održana je 10. i 11. lipnja 2006. na Regatnoj stazi Jarun. Rezultate možete naći na internetskim stranicama www.vk-jarun.hr !

 

Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijala prof. Jaroslava Laštovice 24.06.2006.

26. i 27. svibnja na Jarunu je održana 11. Sveučilišna utrka osmeraca i Memorijal prof. Jaroslava Laštovice. U konkurenciji muških sveučilišnih posada pobjednik je Sveučilište Prag, dok su kod djevojaka pobijedile studentice Sveučilišta u Zagrebu. U konkurenciji fakulteta su pobijedili Kineziološki fakultet kod studenata i Prehrambeno-biotehnološki fakultet kod studentica.

 

Prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba 24.06.2006.

Prvenstvo Osnovnih škola grada Zagreba održano je 13. svibnja 2006. na Regatnoj stazi jezera Jarun.

 

Sveučilišna regata i Memorijal prof. Jaroslava Laštovice 27.05.2006.

Nakon eliminacijskih utrka u današnje finale Sveučilišne regate su se plasirali slijedeći fakulteti: studentice Prehrambeno biotehnološki fakultet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Medicinski fakultet, Ekonomski fakultet, Hrvatski studiji, Pravni fakultet, studenti: Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet.

 

Sveučilišna regata 18.05.2006.

Na regatnoj stazi zagrebačkog jezera Jarun 26. i 27. svibnja održat će se najveća Sveučilišna regata u Europi, XI. Sveučilišna trka osmeraca u organizaciji Studenskog zbora, Veslačkog saveza Zagreb i Hrvatskog veslačkog saveza.
Ova regata po svom obimu i vrijednostima spada u sam vrh studentskog sporta na hrvatskim sveučilištima, a u veslačkom smislu odražava kvalitetu veslačkog sporta u Hrvatskoj posljednjih godina.
U ovogodišnjim trkama sudjelovati će preko 600 studenata veslača i veslačica iz zemlje i svijeta.
Sveučilišnu trku osmeraca, čine dvije veslačke trke:
Međufakultetska trka osmeraca Sveučilišta u Zagrebu, u kojoj sudjeluju osmerci studentica i studenata fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Sveučilišna trka osmeraca, u kojoj sudjeluju reprezentativni osmerci sveučilišta i veleučilišta u Hrvatskoj i širom svijeta
Uz disciplinu osmeraca, u programu regate je i natjecanje pod nazivom Memorijal profesora Jaroslava Laštovice ( prof. Laštovica je čuveni veslački djelatnik koji je svojim dugogodišnjim radom na Kineziološkom fakultetu podizao kvalitetu stručnog rada u veslačkom sportu). Memorijal okuplja natjecatelje u mlađim kategorijama te kategoriji veterana, u disciplinama od samaca i dvojaca do četveraca GIG.
O statusu Sveučilišne regate osmeraca govori njezin tretman u međunarodnoj veslačkoj federaciji FISA. Naime već nekoliko godina ova je regata uvrštena u službeni kalendar FISA natjecanja pod nazivom University Race of Eight.
Regata počinje u petak u 9:00 sati eliminacijskim utrkama, a nastavlja se u subotu finalnim utrkama koje počinju u 15 sati.

 

Odgoda 3. regate Sv. Filipa i Jakova i 2. regate Veslačkog kupa u Vukovaru 26.04.2006.

Dragi veslački prijatelji!

Sa žaljenjem Vam moramo javiti, da je Organizacijski odbor 3. regate sv. Filipa i Jakova i 2. regate veslačkog kupa, donio odluku o odgađanju ovog veslačkog natjecanja u Vukovaru 29. travnja 2006.
Kako i sami znate da se ove godine Dunav, na kojemu je regata trebala biti održana, izlio iz svoga korita, i zabilježeni vodostaj je bio 720 cm, što je drugi zabilježeni vodostaj u Vukovaru.
Veslački dom, kao i Otok športova su od poplave branile « Hrvatske vode», postrojbe Hrvatske vojske, a dio su uzeli i članovi HVK «Vukovar». Nasip koji je izgrađen je obranio klub od veće štete, ali je u samu zgradu prodrlo nešto vode i svo vrijeme je na 10-tak cm, samo zahvaljujući crpkama koje su danonoćno radile.
Iako se voda počela povlačiti, nasip oko kluba se neće sklanjati, jer je najavljen još jedan vodni val za koji se još uvijek ne zna kada će pored Vukovara proći.
Zbog svega ovog u HVKV nema ni treninga, mada nekoliko naših posada trenira u Osijeku, zahvaljujući prijateljima iz VK «Iktus», a u ovim uvjetima je nemoguće organizirati veslačko natjecanje.
Iskreno se nadamo da ćemo u sadašnjem kalendaru natjecanja naći termin kada će se regata u Vukovaru moći održati.
Sve Vas srdačno pozdravljamo, i nadamo se da ćete imati razumijevanja za još jednu nevolju koja nas je pogodila.
Športski pozdrav!
za HVK «Vukovar»
tajnik Berislav Vrančić, dipl. inž.

 

Zagreb Inter-city regata 18.04.2006.

Slijedećeg vikenda, 22. i 23. travnja na regatnoj stazi Jarun održava se tradicionalna Zagreb Inter-city regata. Na regati nastupaju veslački klubovi iz Hrvatske i fakulteti iz Zagreba. Zagreb Inter-city regata je kriterijska regata juniorskih selekcija hrvatske veslačke odabrane vrste. Na zahtjev HVS-a napravljene su i manje promjene programa regate, tako da će se utrke juniora i juniorki A i B u disciplinama 1x i 2- voziti u subotu, a utrke 2x i 4- u nedjelju prema posebnom rasporedu koji će se dogovoriti sa predstavnicima HVS-a na Regatnom odboru u petak.Osam utrka se boduje za Zagreb Inter-City Regatu, a veslači nastupaju za gradove iz kojih dolaze. Utrke počinju u subotu u 9.00 a završavaju u nedjelju u 16.30.

 

Croatia open 30.03.2006.

Najveća veslačka priredba u Hrvatskoj, regata Croatia open je pred vratima. U svom dvadeset i trećem izdanju ova međunarodna regata nam donosi mnogo zanimljivih utrka. Na regati sudjeluju natjecatelji iz čak deset zemalja: Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Estonije, Srbije i Crne gore, Grčke, Turske i Izraela. Ovogodišnji broj prijava je rekordan, tako je za utrku juniorskog skifa pristiglo čak 61 prijava. Na Jarunu ćemo također vidjeti i 85 seniorskih skifova podijeljenih u tri kategorije, LSM, SMB i SMA. U ostalim kategorijama su također prijavljene dvoznamenkasti brojevi natjecatelja. Prema stanju prijava očekuje nas mnoštvo uzbudljivih utrka.

 

1. Regata veslačkog kupa i Regata Ekonomskog fakulteta 24.03.2006.

Prednatjecanja počinju u 11 sati, a finalne utrke počinju u 14 sati. Utrke seniora 1x, 2x i 2- su pomaknute na raniji termin jer seniori odmah nakon utrka putuju na daljinsku regatu u Šibenik.

 

Otvorene stranice Veslačkog maratona Vukovar - Ilok 20.03.2006.

HVK Vukovar i Veslački savez Zagreba su u suradnji otvorili stranice Veslačkog maratona Vukovar - Ilok. Maraton u dužini od 36 km se održava početkom listopada i vrlo je popularan među veslačima veteranima. Na ovaj način pokretanjem web stranice u suradnji sa HVK Vukovar, Veslački savez Zagreba podržava veslanje u gradu Vukovaru. Stranice možete naći na adresi www.veslacki-maraton.vsz.hr !

 

Novi broj časopisa Špica 20.03.2006.

Danas je izašao novi broj časopisa Špica. Novi broj je obilježen novim, potpuno promijenjenim dizajnom. Tema broja je: Realnost (je) iza tv kamera. U novom broju možete pročitati: Jurina i Holi obilježili veslačku 2005. godinu, Dečki s Trnja prvi, Realnost (je) iza tv kamera, Mediji traže karizmatične i pristupačne sportaše, Prvo natjecanje osoba s invaliditetom, Triatlon se preselio na nasip, Propusti organizatora - 'klapa 2', Sport u sužanjstvu globalizacija medija, Placebo - kome zapravo vjerujemo?, Perpetum doping. Časopis Špica možete pročitati u zagrebačkim veslačkim klubovima i VSZ-u.

 

Rezultati daljinske regate i veslačkog krosa 18.03.2006.

Po mirnom ali hladnom vremenu, danas je na Jarunu održana Daljinska regata. Kod seniora su u dvojcu pobijedili Lovrić i Murer koji su došli dvije desetinke ispred Martinova i Marića. U seniorskom skifu uvjerljiv je bio Mario Vekić. U isto vrijeme na Savskom nasipu je održan Veslački kros na kojem su nastupali kadeti i kadetkinje.

 

Daljinska regata 16.03.2006.

U subotu 18.02.2006. Veslački savez Zagreba i Veslački klub "Trešnjevka" organiziraju Daljinsku regatu sa početkom u 10.30 na jezeru Jarun i Veslački kros na Savskom nasipu. Start i cilj Veslačkog krosa će biti ispred Veslačkog kluba "Trešnjevka". KM-3 i KŽ-3 startaju u 9:00 sati, KM-2 i KŽ-2 startaju u 9:30 sati, KM-1 i KŽ-1 startaju u 10:00 sati, a najstariji KM/1, KŽ/1, KM/2, KŽ/2 startaju u 10:30 sati. Daljinska regata počinje u 10:30 sati.

 

Rezultati ekipnog prvenstva na ergometrima 10.03.2006.

Danas je na Jarunu održano Ekipno prvenstvo zagreba na veslačkim ergometrima za kadete, 8 x 1000m i Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na veslačkim ergometrima, 8 x 1000m. U kategoriji kadeta i kadetkinja pobijedili su veslači Trešnjevke! Kod studenata su pobijedili veslači Kineziološkog fakulteta, dok su kod studentica pobijedile veslačice Hrvatskih studija.

 

Edukacija veslača o veslačkim pravilima 10.03.2006.

Zbor veslačkih sudaca Hrvatske i Veslački savez Zagreba će organizirati program edukacije o veslačkim pravilima i Pravilima o natjecanju HVS-a za veslače početnike kao i za ostale veslače, trenere i veslačke djelatnike. Seminari će se održavati u prostorijama zainteresiranih zagrebačkih veslačkih klubova. Kontakt osobe za dogovor o predavanjima su Slavko Mezdjić 098/470167 i Mladen Mihovilić 091/7682005.

 

Zagrebački sudac pozvan da sudi Masters regatu 10.03.2006.

Međunarodni veslački sudac iz Zagreba i predsjednik Zbora veslačkih sudaca Hrvatske, Slavko Mezdjić pozvan je od strane FISA-e da sudi Svjetsko prvenstvo za veterane, tj. Masters regatu koja će se održati od 7. - 9. rujna u Princetonu, USA.

 

Ekipno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima 03.03.2006.

Zajednica sveučilišnih veslačkih klubova grada Zagreba i Veslački savez Zagreba organiziraju Ekipno prvenstvo zagreba na veslačkim ergometrima za kadete, 8 x 1000m i Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na veslačkim ergometrima, 8 x 1000m. Natjecanje će se održati u subotu 11.03.2006. sa početkom u devet sati u prostorijama Doma športaša, Aleja Matije Ljubeka bb.

 

Croatia open 28.02.2006.

Najveća hrvatska regata Croatia open, 8. i 9. travnja 2006. godine doživljava svoje 23. izdanje. Kao i svake godine drugi vikend u travnju donosi u Zagrebu veliku konkurenciju i nastup velikog broja veslača iz nekoliko država.

 

Daljinska regata i Veslački kros 28.02.2006.

VK Trešnjevka i VSZ organiziraju 18.ožujka sa početkom u 9 sati Daljinsku regatu na jezeru Jarun i Veslački kros na obalama Save.

 

Prva regata Veslačkog kupa za 2006. 28.02.2006.

Kako je do prve regate Veslačkog kupa ostalo još nešto manje od mjesec dana, donosimo Vam raspis za Veslački kup i Pravila veslačkog kupa koja je verificirao Upravni odbor Veslačkog kupa. Podsjećamo Vas da se prva regata Veslačkog kupa održava 25.ožujka u Zagrebu.

 

Odgođene regate 28.02.2006.

Dvije regate koje su trebale biti održane krajem drugog i početkom trećeg mjeseca su pomaknute. Ekipno prvenstvo Zagreba za kadete 8 x 1000m i Ekipno prvenstvo Sveučilišta u zagrebu 8 x 1000m su natjecanja koja su se trebala održati 25.02. no odgođena su za subotu, 11.03. 9. Veslački duatlon koji je trebao biti održan 04.03. odgođen je za početak mjeseca prosinca.

 

Test na 6km tijekom veljače 28.02.2006.

Tijekom veljače, točnije prije testa na 2km, zagrebački juniori i seniori su se podvrgli ponovnom testu na 6km. Većina veslača je testiranje obavila u HAVK Mladost, no neki su test obavili i u matičnim klubovima. Objedinili smo rezultate svih zagrebačkih veslača koji su se testirali te Vam donosimo rezultate. Veseli nas činjenica da je velika većina veslača je napredovala u odnosu na test u siječnju, u zadnjoj koloni smo napisali koliki je napredak bio u sekundama.

 

Odlični juniori 19.02.2006.

Na danas održanom Otvorenom prvenstvu Zagreba, mladi zagrebački juniori su ponovno pokazali svoj talent. Čak trojca juniora su postigla rezultate ispod 6:10. Pobijedi je Valent Sinković (Mla) s rezultatom 6:06,9, ispred drugoplasiranog Damira Martina (Tre) 6:08,4 i trećeplasiranog Martina Sinkovića (Mla) 6:09,5. U ostalim kategorijama su pobijedili: kadetkinje Mateja Dvorščak (Cro) 8:11,7, kadeti Mario Petković 7:12,3, mlađe juniorke Petra Barlović (Mla) 7:43,5, mlađi juniori Tomislav Rubinjoni (Tre) 6:32,5, juniorke Kristina Valentić (Mla) 7:31,6, seniorke Katarina Šebetić 7:29,8, veterani Dubravko Skračić (Mla) 6:30,8, studentice Alena Šehić (Far) 7:30,8 i studenti Josip Vlaić (Med) 6:25,5.

 

Jarun se odledio 19.02.2006.

Hladni dani tijekom zime nisu davali velike izglede za rani izlazak na Jarun. No izrazito toplo vrijeme i kiša u posljednjih nekoliko dana u potpunosti su oslobodili Jarunsko jezero ledenih okova. Junior Trešnjevke Damir Martin je danas napravio prvi trening u skifu na potpuno odleđenoj Jarunskoj stazi, i provezao se nekoliko puta do dva kilometra i nazad. Nadamo se da će radna organizacija Jarun, što prije postaviti pontone kako bi svi veslači mogli iskoristiti ovaj meteorološki dar. Simbolično je natjecanjem na ergometrima završio zimski dio sezone i već za nekoliko dana će Jarun ponovno biti pun kao košnica.

 

Nova Špica 19.02.2006.

Jučer je izašao novi broj Špice, časopisa Veslačkog saveza Zagreba. Tema broja je Veteransko veslanje. U Špici možete pročitati: Riječ urednika, Vijesti iz Oza, Veterani na razmeđu željezne zavjese, Pobjeđivanje tijela umom kao navika, Veslanje (ljepši) život znači, Dnevnik „ škotskih“ veslačkih uspjeha veterana, Prvenstvo Hrvatske pokazalo odnose snaga hrvatskih klubova, Najduži europski maraton veterana veslača, „Aktivan odmor“, Odavde se ide jedino u dva (suprotna) smjera, Veslanje zbog veslanja, Doping (3); TUE i kazne, De ti vuci, masne su mi ruke, 2. Županijsko prvenstvo grada Zagreba i Zagreb 500, Dvoboj Zagreb-Trst i Daljinska regata.

 

Otvorenog prvenstva Zagreba 17.02.2006.

Natjecanje će se održati u nedjelju 19.02.2006. sa početkom u 9 sati u prostorijama Doma odbojke, ŠRC Mladost, Jarunska 5.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000m 11.02.2006.

HAVK Mladost i VSZ organiziraju otvoreno prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima. Natjecanje će se održati u nedjelju 19.02.2006. sa početkom u 8 sati u prostorijama Doma odbojke, ŠRC Mladost, Jarunska 5. Zadnji dan prijava za natjecanje je utorak 14.02.2006. do 12 sati.

 

Studenti Medicinskog fakulteta pobijedili u muškoj i ženskoj konkurenciji 26.01.2006.

Na danas održanom Prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu pobijedili su studenti Medicinskog fakulteta. U konkurenciji studentica je pobijedila Martina Radetić (Medicinski fakultet) u vremenu 24:07,3 ispred Alene Šehić (Farmaceutsko-biokemijski fakultet) 24:10,0 i Ivane Beljo (Hrvatski studiji) 24:28,0. Kod studenata je pobijedio Josip Vlaić (Medicinski fakultet) 20:50,1, ispred Ivana Šituma 20:55,0 i Gordana Drnasa (Fakultet prometnih znanosti) 21:13,7. Danas su se natjecali i veterani, a apsolutni pobjednik kod veterana je Dubravko Skračić (HAVK Mladost) u vremenu 20:50,4

 

Prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na veslačkim simulatorima 26.01.2006.

Zajednica Sveučilišnih veslačkih klubova grada Zagreba i Veslački savez Zagreba organiziraju u subotu 28.01.2006. godine Prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na veslačkim simulatorima na dionici od 6000m. Natjecanje će se održati u Domu športaša, na Jarunu sa početkom u 12 sati kada startaju studentice. Nakon studentica na red će doći studenti, a natjecanje će završiti utrkama veterana.

 

Novi hrvatski rekord na 6000m 21.01.2006.

Lijep i sunčan siječanjski dan privukao je mnogo zaljubljenika u veslanje u Dom športaša na Jarunu. Veslači su imali idealne uvjete za postizanje dobrih rezultata jer je temperatura zraka bila ugodna. Valent Sinković je postigao novi hrvatski rekord za juniore na 6000m. Novo najbolje vrijeme iznosi 19:38,0 ili u prosjeku 1:38,2. Kod seniora je pobijedio Oliver Martinov, kod juniora Valent Sinković, kod mlađih juniora Tomislav Rubinjoni, a kod kadeta Mario Petković. Kod seniorki je najbolja bila Sonja Kešerac, kod juniorki Kristina Valentić, kod mlađih juniorki Petra Barlović, a kod kadetkinja Mirta Dragojević. Za vrijeme natjecanja je dr. Tomislav Smoljanović, pregledavo veslačice i veslače koji su već neko vrijeme ozlijeđeni i nisu mogli nastupiti. Na kraju pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja.

 

Prvenstvo Zagreba 20.01.2006.

Prvenstvo Zagreba počinje sutra, u subotu u devet sati u prostorijama Doma športaša na Jarunu. Natjecanje započinje utrkom kadeta.

 

Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima 17.01.2006.

U subotu, 21.01. započinje prvo natjecanje sezone 2006. Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima na dionici od 6000m. Natjecanje će se održati u prostorijama Doma športaša na Jarunu. Organizatori natjecanja su HAVK Mladost i VSZ.

latest Nike release | Air Jordan

Facebook