22
Sub, Lip
Typography

VIJESTI

 

Donešen novi statut, VK Nova i VK Sava primljeni u pridruženo članstvo 18.12.2004.

Na izvanrednoj skupštini Veslačkog saveza Zagreba, održanoj u ponedjeljak u dvorani VSZ-a na Jarunu donešen je novi statut Veslačkog saveza Zagreba. Na novom statutu je Pravno-statutarna komisija VSZ-a radila nekoliko mjeseci, a svi klubovi su dali svoje prijedloge tijekom izrade statuta. Sada je statut sukladan sa novim Zakonom o športu, te je prihvaćen većinom glasova nazočnih skupštinara. Nakon donošenja novog statuta, predstavnici VK Nova i VK Sava su zatražili primanje u članstvo Veslačkog saveza Zagreba. Skupštinari su utvrdili da VK Nova i VK Sava ispunjavaju uvijete za primanje, te su jednoglasno primljeni kao pridruženi članovi Veslačkog saveza Zagreba.

 

Isprika 18.12.2004.

Ispričavamo se našim vjernim posjetiteljima što zbog problema sa serverom nismo osvježavali sadržaj na našim stranicama. Sve novosti smo marljivo bilježili te Vam ih sada donosimo. Ubuduće će vijesti biti redovite, a krenuti ćemo i u postepenu rekonstrukciju naših stranica.


Veslači veslačima 18.12.2004.

Veslački savez Zagreba organizirao je proslavu "Veslači veslačima". Mjesto okupljanja je bila Velika dvorana, Doma športaša. Okupili su se brojni veslači, veslački djelatnici i prijatelji veslanja. Dodijeljene su nagrade najboljima u 2004. godini. Ukupno je bilo 21 laureat. Nagrade su dobili: kadeti - Mihaele Britvec (Cro), kadetkinje - Azra Razvalić (Jar), mlađi juniori - Damir Martin (Tre), mlađe juniorke - Jelena Žunić (Mla), laki juniori - Alen Kamberović (Tre), lake juniorke - Paula Šuk (Cro), juniori - Valent Sinković (Mla), juniorke Katarina Šebetić (Mla), laki seniori - Nikola Tomić (Tre), seniori - Mario Vekić (Mla), Diana Mikšić (Mla). Veslači i veslačice su nagrađeni sa trenirkama VSZ-a. Nagrade su dobili i treneri: Ante Dragović (Cro), Nikša Županović (Jar), Krešimir Petrović (Tre), Darko Mikšić (Mla), Dragutin Milinković (Tre), Nikola Bralić (Mla). Treneri su nagrađeni novčanim nagradama. Nagradu je dobio i Davorin Šindler (Mla) za sudjelovanje na OI u Ateni. Posebnu nagradu su dobili Mario Vekić (Mla), Petar Lovrić (Mla) i Nikola Bralić (Mla) za osvajanje naslova prvaka svijeta za seniore do 23 godine. Naši prvaci svijeta i njihov trener su nagrađeni novčanim nagradama. Veslači, veslački djelatnici i prijatelji veslanja nastavili su se družiti uz prigodni domjenak.

 

Kalendar natjecanja VSZ-a za 2005. godinu 15.12.2004.

Veslački savez Zagreba je donio kalendar natjecanja za 2005. godinu.

 

Baby boom 24.11.2004.

Zagrebačka veslačka obitelj je u studenom postala brojnija za ti nova člana. Naši proslavljeni veslači dobili su nasljednike. Tomislav Smoljanović je dobio sina Marina, Ninoslav Saraga je dobio sina Tea, dok je u Splitu bivši član Trešnjevke Jakša Krišto je dobio sina Franu. Čestitamo!

 

Daljinska regata 08.11.2004.

Posljednja utrka sezone tradicionalna Daljinska regata održana je u organizaciji VSZ-a proteklog vikenda na Jarunu.

 

Tri regate proteklog vikenda na Jarunu 11.10.2004.

Veslački savez Zagreba je proteklog vikenda organizirao tri regate na Jarunskom jezeru. Prvo je na rasporedu bilo 1. Županijsko prvenstvo grada Zagreba u veslanju. Ideja je bila vratiti staro Prvenstvo Zagreba na kojem su nastupali samo zagrebački klubovi, kako je grad Zagreb ujedno i županija VSZ je odlučio organizirati prvenstvo županije tj. Grada. Svaki je klub imao pravo nastupiti sa jednom posadom, s tim da je svaka utrka bila bodovana, pa smo dobili pobjednike po kategorijama i ukupne pobjednike HAVK Mladost. Zatim je na rasporedu bio već tradicionalni 12. po redu Veslački susret osmeraca fakulteta strojarstva i brodogradnje Hrvatske. Pobjednici su bili veslači Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita. Kao šećer na kraju u nedjelju je održana brzinska regata „Zagreb 500“ na kojoj je nastupilo 147 posada. Osim mnogo zanimljivih utrka organizator se pobrinuo i za obrok poslije regate (služio se već tradicionalni grah), a roditelji iz VK "Zagreb" su neumorno cijeli dan po kiši prodavali kolače.

 

Izborna skupština VSZ-a 10.10.2004.

Na izbornoj skupština Veslačkog saveza Zagreba, održanoj u petak, 08.10.2004. u dvorani iznad hangara na Jarunu, izabrano je novo vodstvo saveza koje će u slijedeće četiri godine voditi VSZ. Novi predsjednik skupštine je Slavko Matoc, a dopredsjednik skupštine je Josip Labura. Novi, stari predsjednik saveza je Branimir Bašić, dok su novi članovi predsjedništva VSZ-a Vladimir Danon, Josip Kostelić, Vladimir Bašic, Boris Martin, Hrvoje-Marijan Božičević, Davor Šug, Ante Dragović i Ljubimko Šimičić.

 

Maraton Vukovar – Ilok 05.10.2004.

Zagrebački veterani nastupili su na maratonu osmeraca Vukovar – Ilok. Nastupilo je osam osmeraca veslajući 36 km po Dunavu. Prvi na cilj u Ilok su stigli veslači Mladosti, nakon dva sata i 14 minuta veslanja.

 

Prvenstvo Hrvatske 26.09.2004.

Na Jarunskom jezeru održano je 14. Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju. Zagrebački veslači su uspješno nastupili u velikom broju, te je osvojeno mnoštvo medalja. Veslači zagrebačkih klubova su ukupno osvojili 14 naslova prvaka Hrvatske.

 

Novi suci 26.09.2004.

Za vrijeme Prvenstva Hrvatske održan je ispit za veslačke suce. Sudačka organizacija VSZ-a dobila je četiri nova sudca pripravnika, Sašu Vukojičića, Damira Rubčića, Eduarda Vondru i Damira Halužana.

 

Regata Villach 14.09.2004.

Reprezentacija Zagreba i svi zagrebački klubovi nastupili su proteklog vikenda na međunarodnoj regati u Austrijskom Villachu. Nakon mnogo odlično odveslanih kvalifikacijskih utrka u subotu, s pravom smo se nadali mnoštvu medalja u nedjeljnim finalima. No ubrzo nakon početka nedjeljnih finala, na jezeru Osiacher se digao jak vjetar pa je regata morala biti prekinuta.

 

Svjetsko studentsko prvenstvo 08.09.2004.

Veslači studenti nastupili su na Svjetskom studentskom prvenstvu u Brive-La-Gaillardeu, u Francuskoj. Najbolji rezultat je ostvario Bojan Žugić (Mla) u skifu koji je zauzeo 8. mjesto dok su dvojac na pariće Lenko Dragojević (Mla), Matija Cetinić (Zag) i osmerac Ivan Cvitan (Tre), Milan Ražov (Gus), Jure Mrduljaš (Gus), Marko Mijat (Mla), Davorin Šindler (Mla), Martin Rogulja (Mla), Tomislav Pančić (Mla), Mario Vekić (Mla), k. Marija Ježovita (Mla) zauzeli 9. mjesto.

 

Žetva medalja u Hamburgu 06.09.2004.

Zagrebački veterani već godinama uspješno nastupaju na svim regatama. Proteklog su vikenda nastupili na Svjetskom veteranskom prvenstvu u Hamburgu. Između više od tri tisuće natjecatelja naši su veterani osvojili čak 21 naslov svjetskih prvaka. Među njima su prednjačili Darko Mikšić i Vladimir Križek sa po pet naslova. Dok je Boris Martin osvojio „samo“ četiri. Svim veteranima čestitamo na uspješnim nastupima.

 

Maraton lađa 25.08.2004.

Maraton lađa je utrka koja se održava na stazi dugoj 22.5 km od Metkovića do Ploča na rijeci Neretvi. Veslači veslaju na tradicionalnim plovilima. Ove godine su na maratonu nastupile posade zagrebačkih veslača-studenata. U muškoj konkurenciji su nastupile dvije posade Prirodoslovno-matematički fakultet je osvojio 8. mjesto, dok je posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje osvojila 28. mjesto. Nastupile su i Gusarice zagrebačkog sveučilišta koje su došle prve u ženskoj konkurenciji i osvojile su posebno priznanje.

 

Braći Skelin srebro na OI 22.08.2004.

Braća Siniša i Nikša Skelin (Gus) su osvojili srebrnu medalju na OI u Ateni. U izuzetno zanimljivoj finalnoj utrci dvojaca bez kormilara Skelini su nakon odlično odveslane utrke završili iza legendarnih Australaca Ginna i Thompkinsa. Treći su bili veslači Južne Afrike Chech i Clemente koji su se neposredno prije OI pripremali na Jarunu. Ovo je druga Olimpijska medalja za Sinišu i Nikšu Skelina, podsjećamo prije četiri godine su bili treći u osmercu. Čestitamo braći Skelin i njihovom treneru Igoru Čulinu.
Posada četverca bez kormilara Marko Dragičević (JZd), Petar Milin (JZd), Damir Vučičić (Gus) i Igor Boraska (Gus) s trenerom Nikolom Bralićem osvojili su dvanaesto mjesto na Olimpijskim igrama.

 

Zlatni četverac 09.08.2004.

Zagrebačko zadarska posada četverca bez kormilara u sastavu Mario Vekić (Mla), Petar Lovrić (Mla), Hrvoje Marić (JZd), Frane Niseteo (JZd) osvojila je na World U23 regatti u Poljskom Poznanu zlatnu medalju. Veslači su uspjeli prebroditi sve teškoće i odeslati odličnu finalnu utrku. Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na ovom izvanrednom uspjehu. Ostale hrvatske posade dvojac bez Erik Brec (JRi), Petar Topić (JRi) i skifistica Sonja Kešerac (Ikt) osvojile su deveto mjesto.

 

World U23 regatta 05.08.2004.

U Poljskom, Poznanu sutra počinje World U23 regatta. Hrvatsku predstavljaju tri posade četverac bez Mario Vekić (Mla), Petar Lovrić (Mla), Hrvoje Marić (JZd), Frane Niseteo (JZd) sa trenerom Nikolom Bralićem, skifistica Sonja Kešerac (Ikt) sa trenerom Srečkom Šukom i dvojac bez kormilara Erik Brec (JRi), Petar Topić (JRi) sa trenerom Davorom Radovićem

 

Valent Sinković odličan deveti, četvercu bez srebro 01.08.2004.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Banyolesu, Španjolska mladi veslač Mladosti, Valent Sinković osvojio je odlično jedanaesto mjesto. Iako je u prvenstvo krenuo nešto opreznije, iz utrke u utrku je bio sve brži i bolji. Posebno je impresionirao njegov finiš. Posljednjih 500m utrke je u pravilu odveslao bolje nego njegovi protivnici. Na kraju osvojeno deveto mjesto za veslača koji je još uvijek mlađi junior. Valent je dokazao svoj neosporni talent, pa se sa pravom u slijedeće dvije sezone nadamo još većem napretku ovog kvalitetnog veslača. Sve čestitke Valentu i njegovom treneru Darku Mikšiću.
Posebne čestitke treba uputiti i veslačima četverca bez kormilara u sastavu Josip Stojčević, Marin Begović, Branko Begović, Ivan Dukić (svi JZd) te njihovom treneru Romanu Bajlu koji su osvojili srebrnu medalju iza posade Rumunjske. Treća hrvatska posada na Svjetskom juniorskom prvenstvu dvojac bez kormilara braća Dinko i Dejan Radmanić (Ikt) osvojili su osmo mjesto.
Na Svjetskom prvenstvu za neolimpijske discipline najbolja hrvatska veslačica Mirna Rajle-Brođanac osvojila je sedmo mjesto, dok je dvojac sa kormilarom Branimir Vujević, Danijel Bajlo, k.Ivan Matešković osvojio 10. mjesto.

 

Valent Sinković na Svjetskom juniorskom prvenstvu 24.07.2004.

Od 27.07. - 01.08. na Olimpijskoj regatnoj stazi Banyoles, pored Barcelone održava se Svjetsko juniorsko prvenstvo. Valent Sinković (Mla) i njegov trener Darko Mikšić (Mla) biti će jedini predstavnici Zagreba na najvećem juniorskom natjecanju ove sezone. Valent će veslati u disciplini 1 x JM u kojoj je tradicionalno najjača konkurencija, pa je tako ove godine prijavljeno 25 samaca. Na SJP još nastupaju i 4 - JM (Dukić, Stojčević i braća Begović) i 2 - JM (braća Radmanić). U isto vrijeme će se održati i Svjetsko prvenstvo za neolimpijske discipline na kojima će nastupiti Mirna Rajle (1 x LW) i Branimir Vujević, Danijel Bajlo, k.Ivan Matešković (2 + M).

 

Jarun - međunarodni olimpijski centar 24.07.2004.

Olimpijske posade Irske, Južne Afrike, Švedske i Švicarske od sutra pa do odlaska na Olimpijske igre u Atenu odabrale su Zagreb i Regatnu stazu Jarun za završne pripreme i brušenje forme prije najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja. U slijedećih dva tjedna na Jarunu ćete tako moći vidjeti 4 - LM (Richard ARCHIBALD, Eugene COAKLEY, Niall O'TOOLE, Paul GRIFFIN) i 2 x LM (Sam LYNCH, Gearoid TOWEY) Irske, 4 x M (Simon STUERM, Christian STOFER, Florian STOFER, Olivier GREMAUD) Švicarske, 1 x W (Frida SVENSSON) Švedske i 2 - M (Ramon DI CLEMENTE, Donovan CECH) Južne Afrike. Dugogodišnji predsjednik Komisije za razvoj veslanja FISA-e i ujedno trener Irske reprezentacije Thor Nielsen također će biti uz svoje ekipe na Jarunu. Također ovaj tjedan je na Jarunu na pripremama provela i U-23 reprezentacija Slovenije.

 

Bledska regata 25.06.2004.

Zagrebački veslači su jutros otputovali na 49. međunarodnu Bledsku regatu. Na regati nastupaju klubovi i reprezentacije iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Turske, Bugarske, Rumunjske, Izraela, SiCG i Italije. Na Bled je zajednički otputovalo pedeset veslača i veslačica iz svih Zagrebačkih klubova. Najbolji zagrebački veslači veslat će za reprezentaciju Zagreba, a Veslački savez Zagreba je za svoje reprezentativce napravio kombinezone kako bi se znalo da predstavljaju grad Zagreb na toj velikoj međunarodnoj regati. Veliku sliku kombinezona VSZ-a možete vidjeti ako kliknete na sliku. S obzirom na veliki broj prijavljenih posada, iz čak dvanaest zemalja, na Bledu očekujemo odlične utrke tijekom tri dana koliko traje regata.

 

Pozornica na stazi 25.06.2004.

Kao i prošle godine na Regatnoj stazi Jarun ispred velikih tribina postavljena je pozornica, na kojoj će se održavati predstava "Gubec-beg". Pozornica zauzima prve tri staze pa je promet na stazi znatno otežan. Ako kliknete na sliku sa strane vidjet ćete koliko pozornica smeta u odvijanju normalnih treninga. Što još reći osim što se nadam da će nam kazalište "Komedija" "vratiti uslugu", mogli bi mjesec dana zimskih treninga održati kod njih u kazalištu, siguran sam da se neće ljutiti.

 

Zagrebačkim veslačima devet medalja 20.06.2004.

Zagrebački mlađi juniori su na Regati olimpijskih nada i Srednje i istočno europskom kupu osvojili čak devet medalja. Oba dva dana su naši veslači osvojili prvo mjesto u muškoj konkurenciji, dok smo ukupno bili četvrti. Po dvije zlatne medalje su osvojili Valent Sinković (Mla) u 1 x JMB, te Antun Roca, Tomislav Holi (Mla) u 2 - JMB.

 

Regata Olimpijskih nada 09.06.2004.

Najbolji zagrebački juniori B putuju slijedeći vikend na jezero Velencei pokraj Budimpešte gdje će nastupiti na Regati olimpijskih nada i Srednje i istočno europskom kupu. Na toj regati nastupaju samo veslači i veslačice mlađi juniori i mlađe juniorke. Svaka država može prijaviti samo jednu posadu u svakoj disciplini, a nastupaju posade iz sedam zemalja Mađarske, Slovenije, Slovačke, Češke, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske. U subotu se održava Regata olimpijskih nada na stazi dugoj 2000 m, dok će se u nedjelju veslati na 500m. Subotnje i nedjeljne utrke će se zbrajati za Srednje i istočno europski kup.Ideja organizatora je da se godišnje održavaju tri takve utrke, svaki puta u drugoj državi. Kriterij za nastup je plasman na Zagreb Inter-city Regatti. Zagrebački veslači čine gotovo cijelu reprezentaciju. Zagrebačke veslače vode trener Darko Mikšić (Mla) i vođa puta Dražen Sudić. Na regati od zagrebačkih veslača nastupaju: 1 x JMB Valent Sinković (Mla), 4 x JMB Ivan Sudić, Mario Antić, Martin Sinković, Stjepan Matić (Mla), 2 - JMB Antun Roca, Tomislav Holi (Mla), 4 - JMB Marko Toth, Petar Halusek, Hrvoje Turibak, Siniša Pribil (Zag), 1 x JMB Maja Anić (Mla), dok će se posada četverca sa kormilarom odrediti naknadno.

 

Izborna regata za Olimpijske igre 09.06.2004.

Zagrebački veslači Mario Vekić, Oliver Martinov, Ivan Rebić i Petar Lovrić (Mla) te kormilar Silvio Petriško (Cro) zajedno sa Branimirom Vujevićem, Danielom Bajlom, Franom Niseteom i Hrvojem Marićem (JZd) veslati će na Olimpijskoj kvalifikacijskoj regati u Luzernu. Bojan Žugić (Mla) otkazao je nastup u Luzernu.

 

Hangari polako rastu 09.06.2004.

Radovi na hangarima na Jarunu su u punom jeku. Na planiranoj lokaciji već su složene metalne konstrukcije za dva hangara, a montaža izvrsno napreduje. Treba napomenuti da je ovo jedan od najvećih projekata VSZ-a, koji će riješiti jedan od gorućih problema zagrebačkog veslanja.

 

Branimir Bašić u Upravnom odboru ZŠS-a 09.06.2004.

Na skupštini Zagrebačkog športskog saveza održanoj prije dva tjedna izabrano je novo rukovodstvo krovne udruge zagrebačkog športa. Tako je novi predsjednik ZŠS-a Tomislav Šepec (streljaštvo), a novi član Upravnog odbora ZŠS-a postao je predsjednik VSZ-a Branimir Bašić. Novi predsjednik ZŠS-a najavio je da će posvetiti veću brigu školskom sportu i održavanju sportskih objekata.

 

IRA regata 09.06.2004.

Prošlog je vikenda na rijeci Cooper u New Jerseyu održano Sveučilišno prvenstvo Amerike na kojemu je nastupio zagrebački veslač Martin Rogulja, član HAVK "Mladost". Martin vesla za varsity osmerac Sveučilišta Washington. Pobjednik regate je Sveučilište Harvard, dok je Sveučilište Washington kroz cilj prošlo drugo. Sveučilište Washington je tako ponovilo prošlogodišnji uspjeh kada su također bili drugi a tada je u čamcu veslao Ante Kušurin.

 

Kontrolno natjecanje za ulazak u reprezentaciju 09.06.2004.

Proteklog petka na Jarunu je održano kontrolno natjecanje za izbor reprezentacije, tzv. "Crta". Rezultati sa natjecanja nisu objavljeni, ali kako neslužbeno saznajemo sa www.mladost.hr nastupu u juniorskoj reprezentaciji na Svjetskom juniorskom prvenstvu od zagrebačkih veslača najbliži je Valent Sinković (Mla) iako će se još morati dokazati na Bledskoj regati. U seniorskoj B reprezentaciji na World U-23 Regatti od zagrebačkih veslača će nastupiti Mario Vekić i Petar Lovrić (Mla) zajedno sa Hrvojem Marićem i Franom Niseteom (JZd) u četvercu bez kormilara.

 

Prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba 16.05.2004.

Jučer je po vjetrovitom vremenu na jezeru Jarun u organizaciji VSZ-a održano Prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba u veslanju. Mladi zagrebački veslači ovoga puta nisu nastupali za svoje klubove nego za škole iz kojih dolaze.

 

Godišnja skupština VSZ-a 14.05.2004.

U srijedu 12. svibnja održana je Godišnja skupština Veslačkog saveza Zagreba. Predsjednici svih tijela saveza su ispred članova skupštine podnijeli godišnja izviješća. Sva izviješća su jednoglasno prihvaćena. U kratkoj raspravi o izvješćima naglašena je vrlo dobra suradnja VSZ-a sa Hrvatskim veslačkim savezom i odlična suradnja između predsjednika VSZ-a Branimira Bašića i direktora reprezentacije Igora Čulina, također se kratka rasprava vodila o statutu saveza.

 

Međunarodna juniorska regata München 11.05.2004.

Veslačka ekipa za “1st International DRV-Regatta for Juniors, Munich 2004” sastojala se od 43 natjecatelja, njihovih trenera, vođe puta, 2 vozača autobusa i 2 vozača prikolice, tako da je cjelokupna veslačka grupa iz Hrvatske brojala 62 člana.

Na regati su postignuti značajni sportski rezultati. Mnoštvo prvih drugih i trećih mjesta, tako da smo bili zapaženi kao jedna od uspješnijih zemalja. Treba istaknuti da je regata ove godine bila rekordno jaka, nastupilo je 18 nacija, preko 800 ekipa, dvije tisuće natjecatelja i ova regata je i dalje najjača juniorska regata u Europi.
Vremenski uvjeti za vrijeme regate su bili dosta loši, oba dana je puhao jaki “sa”vjetar.
Kao najznačajnije rezultate treba istaknuti:
1. mjesto 4-JMA VK Jadran Zadar (ukupno 27 ekipa)
4. mjesto 2-JMA VK Iktus (ukupno 24 ekipe)
6. mjesto 2xJŽA kombinacija Iktus/Mladost (ukupno 22 ekipe)
8. mjesto 1xJMA VK Mladost (ukupno 37 ekipa) Plasmani su postignuti prvog dana kada je u tim disciplinama bila najjača konkurencija!!!
Ostale veslačice i veslači su postigli izvrsne rezultate i osvojili puno prvih drugih i trećih mjesta. Većina ekipa, pogotovo mlađih juniorki i juniora je pokazala veliku perspektivu.
Uz pohvale veslačicama i veslačima, procjenjujem da ćemo na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu imati brojniju reprezentaciju u usporedbi sa prošlogodišnjom.
Darko Zibar, vođa puta

 

Odgođeno Prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba 09.05.2004.

Zbog loših vremenskih uvjeta Prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba koje je trebalo biti održano jučer na regatnoj stazi "Jarun" odgođeno je za subotu 15. svibnja 2004. sa početkom u 13 sati.

 

Započela izgradnja hangara na Jarunu 08.05.2004.

Razvojem veslanja u Zagrebu i povećanjem broja veslača, povećavao se i plovni park zagrebačkih klubova smještenih u hangarima na Jarunu. Kako su hangari postali premali i pretijesni za smještaj svih čamaca pokrenut je Projekt izgradnje hangara. Prije nekoliko dana projekt je krenuo u izgradnju, tako da će uskoro na Jarunu izrasti šest novih montažnih hangara za smještaj čamaca. Treba napomenuti da je ovo jedan od najvećih projekata VSZ-a, koji će riješiti jedan od gorućih problema zagrebačkog veslanja.


Godišnja skupština VSZ-a 08.05.2004.

Redovita godišnja skupština Veslačkog saveza Zagreba će se održati u srijedu, 12. svibnja 2004. godine sa početkom u 19 sati u Velikoj dvorani u Domu športaša.

 

Vukovarska regata 07.05.2004.

Nakon niza godina kada se u Vukovaru nije moglo veslati, regatom Sv. Filipa i Jakova veslanje se vratilo na velika vrata na istočne obale Hrvatske. Naši dragi prijatelji iz Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar" pokazali su da nisu zaboravili organizirati regate, jer je organizacija regate bila na izrazito velikoj razini. Domaćini su ugostili veslače u novoobnovljenom veslačkom domu, koji sada prekrasno izgleda. Uz obale Dunava i oko veslačkog doma za vrijeme regate je bilo prisutno mnogo gledatelja. Veslači su gledateljima podarili mnogo zanimljivih utrka. Na regati je nastupilo 11 veslačkih klubova, posebno nam je drago bilo vidjeti nastup mladih veslača Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar".

 

Juniori u München, seniori u Poznan 07.05.2004.

Juniori i juniorke zagrebačkih klubova jutros su otputovali na najjaču juniorsku regatu u München. Na toj regati već tradicionalno nastupaju svi najbolji juniorski veslači. Zagrebačka ekspedicija broji 24 veslača i 3 trenera. Zagrebački veslači nastupaju u 4-JMA, 2-JMA, 2xJMA, 1xJMA, 2xJWA, 1xJMB, 2-JMB, 2xJMB, 2xJWB, 1xJWB. Zagrebački veslači Mario Vekić i Oliver Martinov, te kormilar Silvio Petriško nastupiti će ovog vikenda kao članovi hrvatskog osmerca na prvoj regati Svjetskog kupa u Poljskom Poznanu. U osmercu zajedno sa njima još nastupaju Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević, Petar Milin (svi JZd), te Igor Boraska i Damir Vučičić (Gus).

 

Trešnjevka promijenila grb 07.05.2004.

Članovi skupštine Veslačkog kluba "Trešnjevka" su na prošlotjednoj godišnjoj skupštini odlučili promijeniti grb kluba. Kako doznajemo novi grb je u biti stari grb, identičan grbu iz 1923. kada je klub osnovan. S obzirom da je ova godišnja skupština VK "Trešnjevka" bila i izborna odlučeno je da će slijedeće četiri godine predsjednik kluba i dalje ostati prof.dr.sc. Josip Đelmiš, a članovi UO kluba su Branimir Bašić, Vladimir Danon, Zlatko Pogačić i Ante Grubišić-Čabo.

 

Američka sveučilišna veslačka sezona 07.05.2004.

Veslačka sezona na američkim sveučilištima već je odavno počela. Za razliku od prošle godine kada smo imali čak šest veslača na studiju u Americi, ove godine u Americi nastupa samo Martin Rogulja (Mla) za University of Washington (Ante Kušurin (Washington) i Petar Lovrić (Northeastern) služe vojsku u Hrvatskoj). Popularni Huskies ove su godine rangirani kao treći u Americi, a Martin je ove sezone sudjelovao u svim utrkama Huskiesa. Nastupao je za varsity i junior varsity osmerac. Treba izdvojiti pobjedu protiv najvećeg rivala Californije u tradicionalnoj dual regati koja je posebno važna. Washingtonu sada predstoje dvije najteže utrke u sezoni Pac10 Championship (brane prvo mjesto) i IRA regatta (brane drugo mjesto), na kojima će u sastavu junior varsity osmerca veslati i Martin Rogulja.

 

Veslanje se vraća u Vukovar 01.05.2004.

Sutra će se u Vukovaru održati veslačka regata Sv. Filipa i Jakova. Regate su se u Vukovaru održavale od 1913. godine pa sve do 1991. kada su zbog rata Dunav i veslački dom u Vukovaru postali prva crta bojišnice. Mnogi stariji članovi Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar su krenuli na prvu crtu bojišnice, a nekolicina je dala svoje živote kako bi se na Dunavu i dalje mogli moglo veslati. Veslački klub Vukovar i njegovi veslači su ostali vjerni svom sportu, i u drugim sredinama. Neki, poput Ivana Jukića (prvog Vukovarskog olimpijca) i sestara Brkić svoju su veslačku karijeru nastavili u Osijeku, neki poput Ade Pervan u Puli, a veći dio poput Katarine Šebetić, Damira i Stanislava Martina svoj su veslački puta nastavili u zagrebačkim klubovima. Sutrašnja regata u Vukovaru održava se u čast Vukovarskog veslanja i svih ljudi koji su se izborili da se na Dunavu mogu održavati veslačka natjecanja. Zagrebački veslački klubovi će u Vukovaru nastupiti sa preko 200 veslača, a uz njih nastupaju i veslači iz Osijeka, Belja, Karlovca i Kaštela.
Ovim putem pozivamo sve prijatelje veslanja da se upute na regatu u Vukovar i da na taj način podrže veslanje u tom gradu. Regata počinje u 12.45 sati, a rezultati regate biti će objavljeni na stranicama VSZ-a u ponedjeljak.

 

Noć sveučilišnog sporta 01.05.2004.

U srijedu, 05. 05. 2004. od 22.00h u prostorijama OTV cluba u Ulici Grada Vukovara 68 održat će se "Noć sveučilišnog sporta". Organizatori ovog događaja su Studentski Magazin i Veslački klub Ekonomist, a u sklopu programa nastupit će Toni Cetinski, te grupe Živa legenda i Chante. Ovaj događaj se organizira u svrhu promicanja akademskog športa, s osobitim naglaskom na veslanje.

 

Dio Slovenske reprezentacije na pripremama na Jarunu 01.05.2004.

Dio Slovenske veslačke reprezentacije pripremao se proteklih tjedan dana na Jarunu za nastup na prvoj regati svjetskog kupa u Poznanu slijedećeg vikenda. Dvojca najboljih slovenskih lakih veslača Bine Pišlar (1. mjesto na Nations cupu 2003. i 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Milanu u 1x LSM) i Mitja Trkov uveslavali su dubl za lake veslače u kojem će pokušati izboriti OI u Ateni. Uz njih su se pripremale i dvije najbolje Slovenske veslačice Majda Jermen i Aleksandra Prelaz koje će pokušati isto izboriti u dublu za seniorke. Njihov trener Vlado Krulčić nam je rekao da je Jarun odlična staza za pripreme te da imaju dobra iskustva od prošle godine kada su se na Jarunu pripremali za nastup na Nations cupu na kojem je Bine Pišlar osvojio naslov prvaka svijeta.

 

Rekordan broj posjeta na stranice VSZ-a u travnju 01.05.2004.

Stranice VSZ-a su u mjesecu travnju ponovno porušile rekorde posječenosti. Tako smo protekli mjesec imali 9204 jedinstvena posjeta što ispada da nas je svakoga dana u prosjeku posjetilo 306 različitih posjetitelja. Naši posjetitelji su pogledali pojedinu stranicu 447 674 puta.

 

Zagreb pobjednik Inter-City regate 25.04.2004.

Pobjednik netom završene Zagreb Inter-City Regatte je grad Zagreb. Zagrebački veslači su osvojili najviše bodova u utrkama koje su se bodovale za utrke gradova. Veliki pobjednički pehar je u ime pobjednika, grada Zagreba preuzeo gospodin Branimir Bašić, predsjednik Veslačkog saveza Zagreba. Taj će pehar odsada krasiti prostorije VSZ-a.

 

Zagreb Inter-City Regata 23.04.2004.

Sutra na Jarunu počinje Zagreb Inter-City Regata. Na regati nastupaju svi Hrvatski klubovi, reprezentacije Hrvatske i SiCG, te nekoliko Zagrebačkih fakulteta. Osam utrka se boduje za Zagreb Inter-City Regatu, a veslači nastupaju za gradove iz kojih dolaze. Utrke počinju u subotu u 9.00 a završavaju u nedjelju u 16.20.

 

Vekić i Martinov najbolji dvojac 20.04.2004.

Na izbornoj regati za sastav reprezentacije pobijedili su članovi HAVK "Mladost" Mario Vekić i Oliver Martinov, ispred Vučičića i Boraske (Gus) te zadarskih posada Dragičević, Milin i Vujević, Bajlo. Ovi veslači će biti članovi hrvatskog osmerca, koji će nastupiti na prvoj regati Svjetskog kupa u Poznanu. Petoplasirana posada Petar Lovrić i Ivan Rebić veslati će zajedno sa zadranima Marićem i Niseteom četverac. U utrci samaca pobijedio je Bojan Žugić, član HAVK "Mladost" ispred klupskog kolege Davorina Šindlera.

 

Croatia open 10.04.2004.

Danas je počela najveća međunarodna veslačka regata u Hrvatskoj, Croatia open. Prijenos finalnih utrka možete pratiti u direktnom TV prijenosu na mreži CCN. (OTV)

 

Medialab i Manal novi sponzori web stranica VSZ-a 09.04.2004.

Medialab je tvrtka koja se bavi prodajom informatičke opreme, mrežnim sustavima i izradom softwerskih aplikacija. Vlasnici Medialaba su bivši veslači iz Pule koji su studirali i trenirali veslanje u Zagrebu. Sjedište tvrtke je u Puli u zgradi VK "Istra". Medialab se odlikuje kvalitetom i izuzetno niskim cijenama informatičke opreme što možete provjeriti na njihovim web stranicama na adresi www.medialab.hr .

Manal je tvrtka iz Zagreba, Fallerovo šetalište 22 koja se bavi prodajom profesionalnog i hobi alata. Ukoliko trebate nešto od alata Manal je pravo mjesto za Vas. Telefon Manala je 01/3666 088, a web stranica na kojoj možete naći sve o njihovom prodajnom programu je www.manal.hr.

Ovim putem se zahvaljujemo našim sponzorima iz tvrtki Medialab i Manal.

 

Slavko Mezdjić sudi na Mastersu 09.04.2004.

Međunarodni veslački sudac iz Zagreba Slavko Mezdjić dobio je poziv iz FISA-e da dođe suditi World rowing masters regatu koja će se ove godine održati od 5. do 7. rujna u Hamburgu. Velika je čast za svakog veslačkog suca suditi na najmasovnijoj veslačkoj regati, a Slavko je izabran kao jedan od 29 sudaca koji će suditi na tom Svjetskom prvenstvu za veterane.

 

Press konferencija Croatia open 08.04.2004.

Organizacijski odbor regate Croatia open jučer je održao konferenciju za novinare. Konferenciju je vodio direktor regate Slavko Mezdjić, a uz njega su o regati govorili i tajnik Srećko Šuk te direktor RO Jarun Aleksa Kocijan. Ispred VK "Croatia" novinare je pozdravio Slavko Matoc. Konferenciji je prisustvovalo preko dvadeset novinara iz svih medija radija, televizije i tiska, a predstavljeni su natjecatelji i novosti koje će te moći vidjeti za vrijeme regate.

 

Predsjedništvo VSZ-a 08.04.2004.

U 2004. su održane već tri sjednice predsjedništva Veslačkog saveza Zagreba. Prva sjednica održana je 04. veljače, druga sjednica 19. veljače i treća sjednica 12. ožujka.

 

Zagreb Inter-City Regatta 08.04.2004.

Zagreb Inter-City Regatta održat će se 24. i 25. travnja 2004. godine u Zagrebu, u organizaciji Veslačkog saveza Zagreba. Pravo nastupa imaju svi veslački klubovi sa područja Republike Hrvatske i klubovi iz inozemstva. U disciplinama utrka gradova, Zagreb Inter-City Regatta, posade će biti bodovane kao posade gradova.

 

Proljetni triatlon 08.04.2004.

U subotu 03. travnja održan je na Jarunu Proljetni veslački triatlon u organizaciji HAVK "Mladost" i VSZ-a.

 

Croatia open update 03.04.2004.

Slijedećeg vikenda na regatnoj stazi Jarun se održava međunarodna regata Croatia open 2004. Croatia open je iz male klupske regate izrasla u najveću veslačku priredbu u ranom dijelu sezone u ovom dijelu Europe. Regata se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora. Ovogodišnja 21. po redu Croatia open će ponuditi preko 500 prijavljenih posada koje će se natjecati tijekom dva dana. Natjecatelji nam dolaze iz sedam zemalja Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, SiCG, Slovačke i Španjolske. Ove godine nam po prvi puta dolaze gosti iz Španjolske i to veslači Veslačkog saveza Baskije iz San Sebastiana. Kao i svake godine posebna poslastica za sve ljubitelje veslanja će biti utrke skifova. Kod seniora ima 45 prijava, kod juniora 35, a kod mlađih juniora 29. Svakako pozornost treba obratiti i na utrke seniorskih dvojaca bez kormilara 16 prijava, dvojaca bez za juniore 18 prijava, skifova za seniorke i kadete po 16 prijava. Ne smijemo zaboraviti i naše dvije memorijalne utrke, 2-JMA Memorijalna utrka "Niko-Jure" i 8 + JMB Memorijalna utrka "Zdravko Grahovac". Veslački savez Zagreba i VK "Croatia" kao organizatori regate su se pobrinuli da regata bude organizirana po najvišim kriterijima. Tako će se između ostaloga za prehranu natjecatelja pobrinuti Hrvatska vojska, a finalne utrke će biti prenošene na TV mreži CCN a prijenos će direktno ići na Velike tribine. Očekuje nas vikend prepun zanimljivih i uzbudljivih utrka na Jarunu!

 

Oliver Martinov postao otac 01.04.2004.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac i član HAVK "Mladost" Oliver Martinov postao je otac djevojčice po imenu Eila. Čestitamo!

Rekordan broj posjeta na stranice VSZ-a u ožujku 01.04.2004.

Web stranice Veslačkog saveza Zagreba su u mjesecu ožujku doživjele rekordan broj jedinstvenih posjeta. Naše stranice je dnevno u prosjeku posjetilo 243 posjetioca ili ukupno 7563 posjetitelja u mjesec dana.

 

Rezultati ankete 01.04.2004.

U anketi provedenoj na našim stranicama željeli smo vidjeti koliko često naši posjetitelji dolaze na naše stranice. Na uzorku od 187 posjetitelja saznali smo da njih gotovo 70 % stranicu posjeti najmanje jednom tjedno. Zahvaljujemo se našim vjernim posjetiocima i nadamo se da iz tjedna u tjedan opravdavamo njihova očekivanja donoseći im novosti iz veslanja.

 

Pobjeda Cambridgea 28.03.2004.

U jubilarnoj 150. utrci osmeraca Oxforda i Cambridgea slavila je posada Cambridgea za šest dužina čamca. Iako su svi najavljivali tijesnu utrku, sudar dvaju čamaca u ranom dijelu utrke odredio je pobjednika. Prilikom sudara veslima jedinica Oxforda je ispala sa sjedalice, a Cambridge je to spretno iskoristio i doveslao do pobjede. Ukupni rezultat je sada 78 - 71 za Cambridge. Utrku je pratilo oko 250 000 ljudi uz obale Temze, i oko 9 milijuna gledatelja samo u Velikoj Britaniji. Slijedeće godine na redu je posada Oxforda koja će izazvati Cambridge na još jednu Utrku čamaca na Temzi.

 

Proljetna regata 26.03.2004.

Tradicionalna Proljetna veslačka regata biti će održana sutra na regatnoj stazi Jarun. Organizatori regate su HAVK "Mladost" i VSZ.

Osnovan Sveučilišni veslački savez 26.03.2004.

24.ožujka u Velikoj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, osnovan je Sveučilišni veslački savez. Savezu je pristupilo 12 fakulteta i HAVK "Mladost", a članstvo u savezu je odbilo 4 fakulteta. Za predsjednika je izabran prof.dr.sc. Damir Karlović, a za tajnika Marko Mijat.

 

Završila Daljinska regata i Veslački kros 13.03.2004.

Tradicionalna Daljinska regata i Veslački kros održani su danas u organizaciji VSZ-a i VK "Trešnjevka". Daljinska regata se održavala na Jarunskom jezeru po mirnom vremenu. Održano je trinaest utrka. Najmlađi veslači tj. kadeti i škola veslanja natjecali su se na Veslačkom krosu. Nastupilo je stotinjak djece iz četiri zagrebačka kluba, Croatie, Mladosti, Jaruna i domaćina Trešnjevke. Start i cilj je bio ispred doma VK "Trešnjevka".

 

Daljinska regata i Veslački kros 11.03.2004.

Daljinska regata i Veslački kros će se održati u subotu 13. veljače na dvije lokacije jezero Jarun (daljinska) i Savski nasip (kros).

 

Završio 7. Veslački duatlon 10.03.2004.

Nakon devet sati natjecanja završio je 7. Veslački duatlon, na kojem je nastupilo gotovo 500 natjecatelja. Duatlon se odvijao pod motom "Vratimo zdravi život na obale Save" ove godine pridružili su se UNICEF sa akcijom "Stop nasilju među djecom" te Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa akcijom "Živjeti zdravo". Na duatlonu je nastupilo 18 klubova (veslanje, kajak-kanu, triatlon, atletika), a nastupio je i VK "Ljubljanica" iz susjedne Slovenije pa je duatlon poprimio epitet međunarodni. Nakon duatlon stariji natjecatelji su nastavili druženje na zabavi organiziranoj u Lake cityu.

 

Startna lista Duatlona 04.03.2004.

7. Veslački Duatlon se održava u subotu, 06.03.2004. u Boćarskom domu, Prisavlje 2.

 

Obnovljene stranice VK Jarun 01.03.2004.

VK "Jarun" je u obnovio svoje klupske web stranice. Na novim stranicama uz potpuno novi dizajn stranica možete pronaći mnogo informacija o klubu. Kako saznajemo novi webmaster stranica je trener Josip Stolar. Za one koji ne znaju adresa stranice je www.vk-jarun.hr.

 

Daljinska regata i Veslački kros 29.02.2004.

Veslački klub "Trešnjevka" i VSZ organiziraju Daljinsku regatu i tradicionalni Veslački kros 13.03.2004. Veslači nastupaju u disciplinama 1x, 2x i 2-, natjecanje će se održati na jezeru Jarun. Veslački kros će se održati na obalama Save.

 

Priča o Marijančeku 18.02.2004.

Marijan Kalan je jedan od najstarijih zagrebačkih veslača veterana. Za VK "Trešnjevku" nastupa već preko četrdeset godina. Danas redoviti nastupa u kategoriji veterana na većini regata u Hrvatskoj i ponekoj u inozemstvu. Tijekom svog radnog vijeka Marijan je bio vrsni grafičar, a danas je umirovljenik. Legenda Marijan koji se i dan danas osjeća mlado u srcu, uvijek spreman na šalu ispričao je svoju životnu priču za list Grafičar.

 

Veslači izašli na Jarun 12.02.2004.

Jarun se otopio, a vrijeme nije hladno pa su veslači zagrebačkih klubova izašli na vodu. Gotovo svi klubovi održavaju barem dio svojih treninga na Jarunu.

 

Veslački klub "Nova" 11.02.2004.

Veslački klub "Nova" je najmlađi klub osnovan u Zagrebu. Prvi nastup su imali na PH prošle godine, a od ove sezone nastupaju na svim natjecanjima. Pobjednik prvenstva Zagreba za veterane na 6000 m i 2000 m je tajnik VK Nove Ivica Bilandžić. Predsjednik kluba je Mladen Predrijevac. U klubu veslaju uglavnom veterani, ali klub ima i podmladak koji već broji desetak članova. Ovo sve pišemo zato što je VK "Nova" nedavno otvorila svoje web stranice na kojima možete naći sve podatke o klubu. Stranice se nalaze na adresi www.vknova.hr

 

Osvrt na "Otvoreno prvenstvo Zagreba" vezano uz veterane 11.02.2004.

Iako je u izvještajima sa upravo završenog „Otvorenog prvenstva Zagreba na ergometrima“ usput spomenut i nastup veslača veterana, nigdje nije objavljen osvrt. Stoga to činimo sada.
Na “Otvorenom prvenstvu Zagreba na ergometrima na 2000 metara“, kojeg su uzorno organizirali VSZ i HAVK Mladost, nastupilo je 13 veterana. U skupini do 40 godina 3 veslača, u skupini od 40-49 sedam, u skupini od 50-59 dvojica i u skupini iznad 60 godina starosti jedan, ali vrijedan (pogađate tko!?).
U skupini do 40 ‘banki’ rezultati su bili slijedeći:
1. HRVOJE SAGRAK (HAVK Mladost) 06:50.1 1:42.5
2. BRANKO MARKOTA (HAVK Mladost) 07:14.5 1:48.6
3. DINKO TVRTKOVIĆ (VK NOVA) 07:25.5 1:51.4
Hrvoje Sagrak, koji je bio i prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji, potvrdio je svoj primat na ergometru. Ove godine napredovao je gotovo za 3 sekunde na 500 što daje naslutiti da će uz ovakav rad slijedeće sezone prijeći magičnu granicu od 1:40.0 na 500. Branko Markota pokleknuo je pod bolešću koja je ostavila traga na njegovoj spremnosti. Bolje od 7:14.5 nije išlo. Iako je vremenski nazadovao ostao je drugi u skupini i potvrdio prošlogodišnju poziciju. Veliku borbenost iskazao je Dinko Tvrtković, kojem je ovo bilo prvo natjecanje na ergometru i dionici od 2000 metara, što se vidjelo nakon prvog kilometra. Nakon vremena 1:38.0 počelo je lagano umiranje koje je završilo na prolazu 1:51.4, ali za razliku od nekih seniora nije stao i predao se. Naprotiv grizao je koliko je mogao i stigao treći, pokazavši da uz više treninga i taktiziranja može prići Sagraku i Markoti. Makar na daleko.
Najbrojnija skupina veterana bila je ona muškaraca ‚u najboljim godinama’, i to prvenstveno zahvaljujući nastupu veslača VK NOVE. Ovo je bio njihov prvi skupni nastup od osnivanja. U grupi od 40-49 godina rezultati su bili:
1. IVICA BILANDŽIĆ (VK NOVA) 06:34.1 1:38.5
2. Z. POGAČIĆ (VK TREŠNJEVKA) 06:55.6 1:43.9
3. BRANKO KUZELE (VK NOVA) 07:03.2 1:45.8
4. BOJAN JELAKOVIĆ (VK NOVA) 07:06.6 1:46.7
5. MARIO PREMEC (VK NOVA) 07:18.6 1:49.7
6. DRAŽEN SUDIĆ (HAVK MLADOST) 07:36.5 1:54.1
7. I. MANDIĆ (HAVK MLADOST) 07:43.9 1:56.0
Tu nije bilo iznenađenja. Prvak sa 6000 metara Ivica Bilandžić dominirao je cijelom trkom i stigao prvi u vremenu 6:34.1 (1:38.5). Hvale vrijedno vrijeme, ali još uvijek nedovoljno brzo za obaranje fantastičnog Skračićevog veteranskog rekorda. Možda slijedeće godine. Drugi je stigao Pogačić „Beli“ , također vrtivši ispod sedam minuta, točnije 6:55.6 tj. 1:43.9. Treći je stigao Branko Kuzele nastavivši svoj put prema vremenu ispod 7, došavši nadomak sa 7:03.2 (1:45.8).
‚Bijeli lavovi’ u skupini od 50 do 59 godina bili su:
1. RIKARDO GRZUNOV (VK JARUN) 06:47.2 1:41.8
2. MARIJAN KALAN (VK TREŠNJEVKA) 07.41.8 1:55.4
Nakon utrke Riki se ‚požalio’ da je išao desetinku slabije nego prošle godine. To je bio znak da počinje stariti. Ne zbog slabijeg vremena, već stoga što zaboravlja da je stariji godinu dana i da mu još malo nedostaje do grupe preko 60 godina u kojoj je do sada neprikosnoven bio gospodin
1. JULIJE BOROŠA (VK JARUN) s izveslanih 08:17.6 2:04.4
Iako su veterani mnogo brojniji, ponavlja se priča kako velik broj natjecatelja smatra ‘ergometre’ manje vrijednim od natjecanja na vodi ili u dua/tria-tlon kombinaciji. Šteta, jer i na taj način popularizira se veteransko veslanje. Zadnje dvije godine prava je radost vidjeti i do 5 veteranskih osmeraca na utrci, što je bilo gotovo nezamislivo par godina ranije.
Veteranima je znano da na području Istre i Kvarnera postoje odlični veterani koji sjajno vrte ergometar, ali do njihovih rezultata nisam došao, pa ću objaviti listu kojoj sam pridodao i vremena naših kolega is Splita. Prvih deset vremena bi tada u apsolutnoj kategoriji (bez hendikepa) bila:
1. I. BILANDŽIĆ (VK NOVA) 06:34.1 1:38.5
2. M. IVANČIĆ (VK GUSAR) 06:45.3 1:41.3
3. R. GRZUNOV (VK JARUN) 06:47.2 1:41.8
4.. H. SAGRAK (HAVK MLADOST) 06:50.1 1:42.5
5. V. JUKIĆ (VK GUSAR) 06:52.5 1:43.1
6. Z. POGAČIĆ (VK TREŠNJEVKA) 06:55.6 1:43.9
7. B. KUZELE (VK NOVA) 07:03.2 1:45.8
8. B. JELAKOVIĆ (VK NOVA) 07:06.6 1:46.7
9. B. MARKOTA (HAVK MLADOST) 07:14.5 1:48.6
10. M. PREMEC (VK NOVA) 07:18.6 1:49.6

Do prvog slijedećeg natjecanja na kojem će nastupiti i veterani, srdačan pozdrav.
Branko Kuzele, VK "Nova"

 

Vekić novi rekorder 07.02.2004.

Otvoreno prvenstvo Zagreba proteklo je u dominaciji veslača Mladosti koji su osvojili šest prvih mjesta. Mario Vekić (Mla) postavio je novi hrvatski rekord koji sada iznosi 5:53.7. Zanimljivo je da je na natjecanju u Splitu koje se održavalo u isto vrijeme Siniša Skelin (Gus) postigao identični rezultat tako da sada njih dvojca dijele rekordno vrijeme. Nove hrvatske rekorde su postigli također Valent Sinković (Mla) 6:24,8 za juniore B i Marcela Milošević (Kor) 7:58.8 za kadetkinje. Pobjednici Otvorenog prvenstva Zagreba su: Mario Vekić (Mla) - seniori, Nikola Žunić (Mla) - juniori A, Valent Sinković (Mla) - juniori B, Marijan Uroić (Mla) - kadeti, Sonja Kešerac (Ikt) - seniorke, Katarina Šebetić (Mla) - juniorke A, Bojana Križnik (Mla) - juniorka B, Marcela Milošević (Kor) - kadetkinje, Ivica Bilandžić (Nova) - veterani, Damir Rubčić (PMF) - studenti, S. Vlah (KBF) - studentice. Organizacija natjecanja je bila solidna, a organizatori su imali problema sa prijenosom preko interneta. Ideja prijenosa natjecanja putem interneta je odlična te se nadamo da će ekipa iz HTnet-a zajedno sa organizatorima pokušati nešto slično napraviti i slijedeće godine.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000 m 06.02.2004.

Sutra u Sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta, Trg J.F. Kennedya 6 sa početkom u 8 sati počinje Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima na dionici od 2000m. Postignuti rezultati će se ujedno vrednovati za Prvenstvo Hrvatske na ergometrima. Utrke seniora i juniora A će se prenositi direktno putem interneta.

 

Danon d.o.o 05.02.2004.

Ukoliko trebate navodnjavanje za svoj vrt, opremu za plastenike, pesticide za svoje bilje ili nešto drugo za svoj biljni svijet obratite se tvrtki Danon d.o.o. na broj telefona 01/6530 985 ili fax 01/6530 983. Tvrtka Danon d.o.o. prepoznala je prave vrijednosti web stranica VSZ-a, te su nam odlučili pomoći u našem radu. Ovim putem se zahvaljujemo našim sponzorima iz tvrtke Danon d.o.o.

 

Novi termin duatlona 05.02.2004.

Veslački duatlon u organizaciji VK "Jarun" i VSZ-a pomaknut je sa 28. veljače na 6.ožujak.

 

Bolje ikad nego nikad 31.01.2004.

Dobili smo službene rezultate Ekipnog prvenstva na ergometru za studente koje možete vidjeti u našoj rubrici regate.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000m 31.01.2004.

Slijedeće subote 7. veljače 2004. održava se Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima na dionici od 2000m. Organizatori natjecanja su HAVK "Mladost" i VSZ. Prijave se primaju do srijede 04. veljače. Ove godine su nam organizatori priredili nekoliko novosti. Prva je da će se natjecanje održati u Sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta, Trg J.F. Kennedya 6 sa početkom u osam sati. Druga novost je da će se utrke seniora i juniora A prenositi direktno putem interneta a možete ih pogledati na stranicama HAVK "Mladost" (www.mladost.hr). U kategoriji seniora VSZ će dodijeliti novčane nagrade za prva tri natjecatelja. Prve će startati studentice oko 8 sati a natjecanje će završiti oko 13 sati utrkom veterana.

 

Ekipnog prvenstva na ergometru za studente 31.01.2004.

Na Ekipnog prvenstva na ergometru za studente pobjednici su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, te studentice sa Hrvatskih studija. Službene rezultate ćemo objaviti tijekom slijedećeg tjedna.

 

Prvi rođendan www.vsz.hr 25.01.2004.

Na današnji dan točno prije godinu dana otvorene su web stranice Veslačkog saveza Zagreba. Vođeni velikim entuzijazmom uz puno truda, nadamo se da smo uspjeli napraviti respektabilnu stranicu koja na odgovarajući način predstavlja Veslački savez Zagreba, zagrebačko veslanje, zagrebačke klubove i veslače. Nastojali smo Vam pružiti prave informacije u pravo vrijeme kako bi što lakše pratili što se događa u i oko veslanja. U budućnosti ćemo nastojati biti još bolji.

 

Startna lista Ekipnog prvenstva na ergometru za studente 23.01.2004.

Ekipno prvenstvo sveučilišta u Zagrebu na veslačkim simulatorima, 8 x 1000 m započinje sutra u 9.00 u prostorijama HAVK "Mladost". Natjecanje započinje sa studenticama a završava zadnjom grupom studenata koja je na rasporedu nešto prije 11 sati. Sistem natjecanja je da se u svakoj grupi natječe jedan član ekipe, a na ploču se pišu rezultati kako bi se vidio poredak. Natjecanje je izuzetno dinamično i zanimljivo te ga se svakako isplati pogledati.

 

Test funkcionalnih sposobnost veslača veterana 22.01.2004.

Slijedeći naše najbolje veslače reprezentativce, u prosincu prošle godine veslači veterani/rekreativci iz Zagreba, Pule i Rovinja obavili su testiranja funkcionalnih sposobnosti u Sportsko-dijagnostičkom centru pri Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj testiranja bio je prof. Pavle Mikulić, a podršku ovom projektu je dao i Veslački savez Zagreba.

 

Ekipno prvenstvo na ergometrima za studente 21.01.2004.

Slijedeće subote (21.01.) održat će se Ekipno prvenstvo sveučilišta u Zagrebu na veslačkim simulatorima, 8 x 1000 m. Natjecanje će se održati u prostorijama HAVK "Mladost", Veslačka 26 sa početkom u 9 sati.

 

Rezultati OPZ 18.01.2004.

U prostorijama HAVK "Mladost" održano je prvo natjecanje sezone. Na stazi dugoj 6000m natjecale su se sve dobne kategorije od kadeta i kadetkinja do veterana. U globalu postignuti rezultati su nešto lošiji od očekivanih, iako je vidljivo da su pojedinci pokazali napredak. Sezona gripe i "teško" vrijeme tijekom natjecanja su učinili svoje. U seniorskoj konkurenciji su pobijedili Krešimir Čuljak (Tre) i Sonja Kešerac (Ikt), dok su kod juniora A najbolji bili Nikola Žunić (Mla) i Katarina Šebetić (Mla). U konkurenciji juniora B pobjednici su Valent Sinković (Mla) i Maja Agatić (Mla). Kod najmlađih natjecatelja kadeta, najbolji su bili Mihael Britvec (Cro) i Petra Barlović (Mla). Kod najstarijih, tj. veterana apsolutni pobjednik je bio Ivica Bilandžić iz novoosnovanog zagrebačkog kluba VK "Nova". Slijedeće natjecanje je na ergometrima ali na dionici od 2000m.

 

Startna lista OPZ na ergometrima 16.01.2004.

Sutrašnje Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima održati će se u prostorijama HAVK "Mladost", Veslačka 26. Samo natjecanje započinje u 9.00 utrkom kadeta a završava oko 14.00 sati.

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima 13.01.2004.

U subotu 17.01. prvim natjecanjem u 2004. počinje nova veslačka sezona. Veslački savez Zagreba i HAVK "Mladost" organiziraju Otvoreno prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima na dionici od 6000 m. Natjecat će se sve kategorije veslača od kadeta do veterana. Početak natjecanja je u 9 sati u prostorijama HAVK "Mladost".

latest Nike release | NIKE Chaussures, Sacs, Vetements, Montres, Accessoires, Accessoires-textile, Beaute, Sous-vetements - Livraison Gratuite

Facebook